Claudiene 30.07.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Cześć,Chciałbym zaizolować chudziak na parterze i w garażu. Ciężko mi znaleźć fachowca, który to zrobi, więc przymierzam się do zrobienia tego samodzielnie.Niestety nie mam palnika stąd pytanie: Czy można położyć papę zgrzewalną modyfikowaną SBS z włókien poliestrowych lepiąc ją lepikiem na gorąco?W ogóle jaką papę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DSQ 30.07.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Cześć, Chciałbym zaizolować chudziak na parterze i w garażu. Ciężko mi znaleźć fachowca, który to zrobi, więc przymierzam się do zrobienia tego samodzielnie. Niestety nie mam palnika stąd pytanie: Czy można położyć papę zgrzewalną modyfikowaną SBS z włókien poliestrowych lepiąc ją lepikiem na gorąco? W ogóle jaką papę polecacie? Lepikiem traktować termozgrzewalną nie ma sensu. Jak już to kupić taką do lepiku ale grzanie lepiku to więcej babraniny, szczególnie dla osoby niewprawionej. Chyba da się jakoś wypożyczyć palnik i butlę. Najważniejsze zgrzać zakłady tak aby zachować ciągłość całej płaszczyzny razem z izolacją poziomą ścian. Do chudziaka jak się nie przygrzeje to się nic nie stanie, bo to jest istotne na dachu, gdzie jest wiatr. Właśnie poliestrowa SBS będzie OK, najlepiej gruba 4,0-5,0 mm, oczywiście podkładowa czyli bez posypki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudiene 30.07.2015 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 A byłbyś w stanie na szybko wskazać przykład takiej papy, żebym wiedział czego szukać. Oczywiście dzięki za informacje.Mam sporo lepiku stąd pewnie pozostanę przy tym wariancie. Rozumiem, że nie ma innych przeciwwskazań, jak dużo babraniny, do zgrzewania papy termo lepikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudiene 30.07.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 A co sądzicie o tej papie, cena m2 6,75, wydaje się ciekawa http://www.scaladachy.pl/Produkty-dachowe/Papa-podk-adowa-modyfikowana-SBS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 30.07.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Nie mając wprawy papa będzie się Tobie zginała, skręcała, przypalała... owszem zawsze można się uczyć zaczynając zgrzewanie od garażu... dojdziesz do salonu i będziesz miał już wprawę Np. papa firmy Nexler PYE PV 200 S40 lub grubsza lub cieńsza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts