Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja przeciwilgociowa chudziaka

Claudiene

Recommended Posts

Cześć,

Chciałbym zaizolować chudziak na parterze i w garażu. Ciężko mi znaleźć fachowca, który to zrobi, więc przymierzam się do zrobienia tego samodzielnie.

Niestety nie mam palnika stąd pytanie: Czy można położyć papę zgrzewalną modyfikowaną SBS z włókien poliestrowych lepiąc ją lepikiem na gorąco?

W ogóle jaką papę polecacie?

Cześć,

Chciałbym zaizolować chudziak na parterze i w garażu. Ciężko mi znaleźć fachowca, który to zrobi, więc przymierzam się do zrobienia tego samodzielnie.

Niestety nie mam palnika stąd pytanie: Czy można położyć papę zgrzewalną modyfikowaną SBS z włókien poliestrowych lepiąc ją lepikiem na gorąco?

W ogóle jaką papę polecacie?

Lepikiem traktować termozgrzewalną nie ma sensu. Jak już to kupić taką do lepiku ale grzanie lepiku to więcej babraniny, szczególnie dla osoby niewprawionej. Chyba da się jakoś wypożyczyć palnik i butlę. Najważniejsze zgrzać zakłady tak aby zachować ciągłość całej płaszczyzny razem z izolacją poziomą ścian. Do chudziaka jak się nie przygrzeje to się nic nie stanie, bo to jest istotne na dachu, gdzie jest wiatr.

Właśnie poliestrowa SBS będzie OK, najlepiej gruba 4,0-5,0 mm, oczywiście podkładowa czyli bez posypki.