adam_mk 25.10.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Poczekaj do 22.00. Posłuchaj co powiedzą. Potem decyduj. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 25.10.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Poczekaj do 22.00. Posłuchaj co powiedzą. Potem decyduj. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotos 06.11.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jak masz pracę w UK to nie czekaj. Dziś w pl tylko praca po znajomości w 90% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.11.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Jak masz pracę w UK to nie czekaj. Dziś w pl tylko praca po znajomości w 90% Dla kogoś kto planuje wrócić do kraju i znaleźć pracę taka informacja zwala z nóg. Niestety taka jest prawda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio81 15.02.2016 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Jestem za dobrymi studiami w PL. Jeśli nie będzie Cię stać na dzienne (wbrew pozorom to niestety kosztuje...) to wybierz zaoczne i idź do pracy. Dobrze to wygląda a i uczelniane biura karier bardzo pomagają. Wiem że dyplom to nie wszystko, ale bez dobrego "papierka" wcale nie jest łatwo o fajną i dobrze płatną pracę. W międzyczasie ucz się języka (-ów). Wyjechać zawsze możesz. Ale musisz wiedzieć że życie za granicą nie jest usłane różami. Moja siostra wyjechała w 2001 do Belgii, parę lat później za facetem do Londynu (związek jednak nie przetrwał próby czasu i różnicy kultur o której ktoś wyżej pisał). Mimo świetnej znajomości języka i skończonych studiów w PL (dużo ją to kosztowało ale dała radę!!) ciężko było o legalną pracę, przyzwoite mieszkanie itp. Teraz ma się bardzo dobrze, ale to lata ciężkiej pracy i udowadniania innym że się potrafi czasem więcej niż oni. Czasem słyszę od niej w jakich warunkach żyją Polacy którzy wyjechali "za chlebem"... Włos się na głowie jeży:jawdrop: W pełni popieram to co ta osoba napisała powyżej. Dużo się teraz mówi, o tym, że studia niewiele dają no ale bez studiów, to w ogóle nie ma o czym dyskutować. Poza wszystkim nie można uciekać od problemów (brak pracy chociażby). Moim zdaniem wyjazd za granicę to taka ucieczka, na zasadzie "nie próbuję tutaj gdzie jestem, wyjadę, może tam będzie łatwiej". I teraz się zatrzymajmy. Bez bliskich, rodziny i (tak podejrzewam, jeśli się mylę to wybacz) bardzo dobrej znajomości języka porywasz się na wyjazd. W ciemno. Czy to nie jest jakaś forma ucieczki. Sporo osób w Polsce jednak żyje, pracuje, wychowuje dzieci, uczy się, więc się da. Oczywiście, że nie jest łatwo, ale czasem nie jest łatwo, wszystko wymaga poświęceń - jak napisał ten człowiek powyżej. Nie mówię, że Ci się nie uda w tym Londynie, życzę Ci z całego serca powiedzenia. Naprawdę! A co do studiowania, czy kosztów studiowania, kierunków i tak dalej to jest wiele możliwości. Pamiętam jak kiedyś Wyższa Szkoła Bankowa w Chorzowie przykuła moją uwagę tym, że mają jakiś kierunek dofinansowany w ramach UE, więc nie piszcie, że nie się, że nic nie można i tak dalej, bo to jest wyłącznie kwestia motywacji i chęci. Zdaje się, że ten kierunek to była informatyka. No chyba, że informatyka to nie jest Waszym zdaniem przyszłościowy kierunek. Edytowane 15 Lutego 2016 przez jasio81 brak kropki na końcu zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9093 07.01.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Ja bym wybrała pracę i studia zaoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombi 18.03.2017 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Londyn na Twoim miejscu bym sobie odpuścił. Szukaj gdzie indziej, wyspy już nie są takie opłacalne dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 21.09.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Optymalnie studia później praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Jak u Ciebie z angielskim? Może praca tam i studia? To będzie trudne ale lepsze doświadczenie niż tutaj. Zależy też co Cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts