Szajewski 30.07.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 WitamMam problem z hydroforem.Zacznę od tego że wykonałem nowe rury ze studni, woda idzie pod własnym ciśnieniem z dość dużym przepływem.Problem jest z tym, że uruchomiony hydrofor zaciągnie na ok. 0.6 bara ponad wartość minimalną (ok. 1,2bara) potem się na chwilę zatrzymuje się strzałka (hydrofor cały czas pracuje )Po chwili znów nabija do ok. 2.3 (gdzie dawniej normą było 2.5)Dodam że dodatkowy kranik przed hydroforem kapie, więc może zaciągać jakieś powietrze?Całe przyłącze ze studni jest nowe.Nowe smoki, kosze itd. jedna rura od studni do hydroforu.Montowane przez hydraulika.Od zakończenia montażu przyłącza hydrofor wykazywał takie tendencje.Jakieś wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.07.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Od zakończenia montażu przyłącza hydrofor wykazywał takie tendencje. Jakieś wskazówki? Jest zawór zwrotny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szajewski 30.07.2015 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Razem z hydroforem jest zawór zwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.07.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Dodam że dodatkowy kranik przed hydroforem kapie, więc może zaciągać jakieś powietrze? Być może Twoje podejrzenie jest słuszne, uszczelnij ten przeciek i stwierdzisz czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szajewski 30.07.2015 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szajewski 03.08.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak więc, nie wymieniłem kranu, ale zainstalowałem chwilowo zaślepkę na końcu cieknącego kranu.Wodę ciągnęło bez zatrzymywania strzałki, więc jest OK.W każdym razie teraz będę sprawdzał jak chodzi bez zaślepki.Jeszcze mam problem z ciśnieniem w baniaku.Muszę go nabić powietrzem koniecznie, bo szybko ciśnienie spada przy zużyciu wody.Hydrofor pracował normalnie (z cieknącym co 5s kranem). Zauważyłem że ciśnienie maksymalne które robi hydrofor cały czas spada. Standardowo było 2,5 bara. Kilka dni temu 2,4 a teraz 2,3BaraCzy to ma związek z niskim poziomem powietrza w baniaku??? Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez Szajewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.08.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Wszystko zależy od typu zbiornika, wielkości ciśnienia wstępnego, oraz od pompy jaką ma wydajność, a przede wszystkim jaki ma wyłącznik ciśnieniowy i na jakie wartości jest nastawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts