szynder 30.07.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Witam, remontuję pokój ok 24 mkw. Dzielę go na 10 i 14 mkw. Robię stelaż z profili na ścianach i suficie na to płyty g-k. W pokoju jest lekko wilgotno. Była mała pleśń czy to grzyb (patrz zdjęcie). Poprawiłem rynny, zbiłem tynk w miejscu tych wykwitów. Mimo to wolę dmuchać na zimne i mam pytania: 1. Przyklejać folię paroizolacyjną na profile sufitowe jeśli nie będę dawał wełny? (nie daję bo nie ma takiej potrzeby i tak jest ciepło bo mam niski sufit tj ok. 2.40 m,a nad moim pokojem jest następny pokój) Płyty zielone. 2. To samo ze ścianami - dawać folię jeśli nie będzie wełny? Płyty zielone na ścianie. 3. Ścianka działowa(dzielę pokój na dwie części) tutaj chcę dać wełnę więc folię muszę już dać? Dodatkowo zrobiłem dwa otwory w ścianie(otwory od strony przedsionka więc ciepłe powietrze), żeby choć trochę wymiany powietrza było między ścianą murowaną a tą z płyt g-k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 02.08.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam, remontuję pokój ok 24 mkw. Dzielę go na 10 i 14 mkw. Robię stelaż z profili na ścianach i suficie na to płyty g-k. W pokoju jest lekko wilgotno. Była mała pleśń czy to grzyb (patrz zdjęcie). Poprawiłem rynny, zbiłem tynk w miejscu tych wykwitów. Mimo to wolę dmuchać na zimne i mam pytania: 1. Przyklejać folię paroizolacyjną na profile sufitowe jeśli nie będę dawał wełny? (nie daję bo nie ma takiej potrzeby i tak jest ciepło bo mam niski sufit tj ok. 2.40 m,a nad moim pokojem jest następny pokój) Płyty zielone. 2. To samo ze ścianami - dawać folię jeśli nie będzie wełny? Płyty zielone na ścianie. 3. Ścianka działowa(dzielę pokój na dwie części) tutaj chcę dać wełnę więc folię muszę już dać? Dodatkowo zrobiłem dwa otwory w ścianie(otwory od strony przedsionka więc ciepłe powietrze), żeby choć trochę wymiany powietrza było między ścianą murowaną a tą z płyt g-k. [ATTACH=CONFIG]326082[/ATTACH] Szczelne okna, nieszczelności w podłodze. Żadnych folii, zrób wentylację chałupy a nie dziury w płytach. Uszczelnianie podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szynder 21.08.2015 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Robić bez folii bo mogę tylko pogorszyć sprawę z wilgocią? O co chodzi z podłogą? Mam ją uszczelnić? Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez szynder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.08.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Temat źle ulokowany. Wygląda na to, że ściany zewnętrzne są źle izolowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts