JoShi 05.07.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Czy ktos moglby mnie oswiecic ? Jakie sa standardowe wymiary frontow kuchennych, jesli wogole sa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 05.07.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Jak kiedyś - dokładnie 4 lata temu - robiłam kuchnię w bloku to były to szerokości: 30, 40 i 50cm. A teraz kuchnia jeszcze przede mną, tematu nie ruszyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.07.2004 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 A tego co mi mowiono, to one sie tak nazywaja, ale chyba nie maja dokladnie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.07.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Joshi ostatnio modne wszystko na szufladach (no może poza zlewozmywakiem i narożnikami) fajowo to wygląda, a na dodatek nie trzeba po nic się czołgać (w głąb szafek oczywiście ). Niestety kasiorka zwłaszcza, żeby im ABS-y pomotować, a wtedy to mebelkami kuchennymi podczas kłótni sobie nie potrzaskasz co może być argumentem za przekonaniem twojej drugiej połowy (tej lepszej ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.07.2004 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 (tej lepszej ? ) Nie wiem co miales na mysli piszac o tej lepszej polowie, ale tak sie sklada, ze z punktu widzenia natury i tradycji to ja jestem w naszym duecie predysponowana bardziej do ostentacyjnego tluczenia talerzy i waz. A co do tego czy lepsze szafki czy szuflady to nie o to pytalam. Ale jesli nie pamietasz to przypomne. Szukam informacji o sztandardowych rozmiarach. Chodzi mi glownie o szerokosc. Prawdziwych rozmiarach a nie nominalnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 05.07.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 DobraTo weź jeszcze pod uwagę standardy wysokości, a nie tylko szerokości. Jeżeli jesteście wysocy to radzę podnieść nieco blaty, tak, żeby się za mocno nie schlać.Jesteśmy w rodzince wysocy i mamy standardową wysokość, przez to po dłuższym zmywaniu garów trudno mi się wyprostować, a jeszcze pierwszego ataku korzonków nie miałem.W zeszłym roku - we Wproście chyba - pisali, że stolarze kuchenni mają zamiar zmienić rozmiarówkę (idąc w ślad za odzieżówką), w końcu społeczeństwo nam rośnie z pokolenia na pokolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.07.2004 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 To weź jeszcze pod uwagę standardy wysokości, a nie tylko szerokości. Jeżeli jesteście wysocy to radzę podnieść nieco blaty, tak, żeby się za mocno nie schlać. No co ty Wyobraz sobie, ze wiem. Czekam na naprawde interesujace odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 05.07.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Nie wszędzie jest jednakowo. Np. w BlackRedWhite - standart to 15, 30, 45, 60, 80 i narożna 90. U stolarza prywaciarza - 20, 30, 40, 50, 60, 80. Tyle moich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 06.07.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Joshi poszukaj na stronach producentów frontów kuchennych np. http://www.alpo.com.pl/polska/polska.html z reguły wymiar frontu jest mniejszy o 4 mm od tego co się powszechnie przyjmuje np. do szafki 40 front ma 39,6 cm (tak aby dane drzwiczki nie szorowały o siebie przy otwieraniu) Jeżeli jednak chcesz drewniane to jest też możliwość zrobienia wymiarów na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.07.2004 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 z reguły wymiar frontu jest mniejszy o 4 mm od tego co się powszechnie przyjmuje np. do szafki 40 front ma 39,6 No i wlasnie o taka, konkretna odpowiedz mi chodzilo. Dzieki... Jednym slowem wymiary 30, 40, 60 itd to wymiary zewnetrzne (nie wewnetrzne) pojedynczych szafek, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 06.07.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 dokładnie - wymiary zewnętrzne, jedynie co trzeba sprawdzić to czy nasze wymarzone fronty mają pełną gamę rozmiarów - np. BRW robi typowe szafki a tam gdzie zostaje dziura dają tzw. blendę (maskownicę) - i to się nazywa kuchnia na zamówienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.07.2004 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 dokładnie - wymiary zewnętrzne, jedynie co trzeba sprawdzić to czy nasze wymarzone fronty mają pełną gamę rozmiarów - np. BRW robi typowe szafki a tam gdzie zostaje dziura dają tzw. blendę (maskownicę) - i to się nazywa kuchnia na zamówienie... No właśnie, a "kroją", jak za kuchnię na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 08.07.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 I jeszcze jedno... Są producenci u których nie ma wymiarów standardowych. Robią dowolne i w dodatku w tej samej cenie co inni standardowe. Ja musiałem z tego skorzystać, bo kuchnię robiłem murowaną i o takich wymiarach jak chciałem, a nie jakie mi pasowały z gotowych. Wszystkie są niestandardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 08.07.2004 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 I jeszcze jedno... Są producenci u których nie ma wymiarów standardowych. Robią dowolne i w dodatku w tej samej cenie co inni standardowe. Ja musiałem z tego skorzystać, bo kuchnię robiłem murowaną i o takich wymiarach jak chciałem, a nie jakie mi pasowały z gotowych. Wszystkie są niestandardowe. Ale jak chce miec cargo, to sie jakichs standardow musze trzymac nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 08.07.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Jak cargo to jeszcze warto by sprawdzić wymiary carga - tu jest bardziej ograniczona rozmiarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 08.07.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 szerokośći w mm596,496, 446,396,346,315,296,196,146 wysokości w mm110, 140, 176,283,356,396,570,600,713,860,913,1095,1250 niestety nie oznacza to, że każdy producent robi wszyskie z podanych wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 09.07.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Ale jak chce miec cargo, to sie jakichs standardow musze trzymac nie ? Samo wyszło. Na wysokość nie ma problemu, bo jest zbliżona do typowych, nieco większa. Szerokości nie pasują, ale w kilku szafkach da się wsadzić. Zostanie 2-5cm. luzu. Z tym, że jakoś się rozmyśliliśmy z cargo. Niby fajne, ale wykorzystanie miejsca słabe. No chyba, że będzie kilka półek gęściej, ale to uniemożliwia wstawianie wysokich przedmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.07.2004 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Niby fajne, ale wykorzystanie miejsca słabe. No chyba, że będzie kilka półek gęściej, ale to uniemożliwia wstawianie wysokich przedmiotów. Mozna miec w jednych szafkach zadsze a w innych gesciejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumusr 28.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Na tej stronie masz info o typowych wymiarach frontówfronty kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts