Wszamanka 31.07.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 (edytowane) Jak to jest z nawietrznikami w oknach dachowych? Montowane są standardowo. Czy przy wentylacji mechanicznej można okna zamówić z nawietrznikami i trzymać je zamknięte, czy muszę zaznaczyć że chcę bez nawietrzników? Ja bym zamówiła bez, ale doradzano mi żeby z nich nie rezygnować, a po prostu trzymać zamknięte. Trochę mi się to nie widzi, okna zwykłe będą oczywiście bez nawietrzników. Edit:Proszę o usunięcie, uzyskałam odpowiedź w dziale wentylacji. Edytowane 31 Lipca 2015 przez Wszamanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 03.08.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam, W przypadku pomieszczeń z wentylacja mechaniczną nie ma konieczności stosowania nawiewników. Z drugiej jednak strony zastosowanie wentylacji mechanicznej nie musi oznaczać konieczności stosowania okien bez nawiewników ponieważ zamknięty nawiewnik okna dachowego nie zakłóca pracy wentylacji mechanicznej a dodatkowo jeżeli zajdzie taka potrzeba to możemy go w każdej chwili rozszczelnić.Dla okien dachowych FAKRO z nawiewnikami V10, V22, V35, V40P istnieje możliwość ręcznej regulacji bądź zamknięcia dopływu powietrza. Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts