Liwko 28.08.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Nie miałem pojęcia że nie wolno wyrzucać... Buahaha Jakbym miał takiego sąsiada, to bym mu się zrąbał przed furtką, może wtedy poszedłby po rozum do głowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Bzdura, popiół z domowych pieców jeśli nie spalasz plastików lub innych niebezpiecznych rzeczy jest zwykłym odpadem. Poszukaj sobie nowszych rozporządzeń. W mojej gminie firma śmieciowa zabiera w oddzielnych workach. Tu masz link do gminy Rumia i zobacz gdzie mają zaszeregowany popiół http://um.rumia.pl/wp-content/uploads/2014/12/CO-SEGREGUJEMY-I-W-JAKI-SPOS%C3%93B.pdf Dla ciebie i bzduro72 mam w załączniku obrazek. Czyli u ciebie odpady można rozrzucać po drogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A w przypadku popiołów to akurat mogę polecić ciekawą lekture.http://ir.ptir.org/artykuly/pl/115/IR(115)_2525_pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 28.08.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Czyli u ciebie odpady można rozrzucać po drogach? Może trollu byś się odniósł do swojej bzdury, że to odpad niebezpieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Może trollu byś się odniósł do swojej bzdury, że to odpad niebezpieczny? Przytoczyłem ustawę, ty potrafisz to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 28.08.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ŚRODOWISKA)z dnia 21 marca 2006 r.(Dz. U. Nr 49, poz. 356 z dnia 27 marca 2006 r.)w sprawie odzysku lub unieszkodliwiania odpadów poza instalacjami i urządzeniami https://www.mos.gov.pl/g2/big/2009_05/8b9863ea9edd9da6148a576b0601454d.pdf "Utwardzanie powierzchni terenów, do których posiadacz ma tytuł prawny, z tym że utwardzanie to nie powinno zakłócać stanu wody na gruncie zgodnie z art. 29 ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. -Prawo wodne (Dz.U. z 2005 r. Nr 239, poz. 2019)." kwestia kwalifikacji Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez adkwapniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 28.08.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Przytoczyłem ustawę, ty potrafisz to zrobić? Wejdź np w mój link. Twoje rozporządzenie źle interpretujesz, dotyczy popiołów zawierających spalone produkty niebezpieczne np plastiki. Nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? Czy ty też naginacie interpretacje pod siebie? Aktualne rozporządzenie da ci wujek google. Mi z telefonu zajęło 5 minut znaleźć. PS polecam lekturę linka Puławiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 "Utwardzanie powierzchni terenów, do których posiadacz ma tytuł prawny... No i wszystko w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Wejdź np w mój link. Twoje rozporządzenie źle interpretujesz, dotyczy popiołów zawierających spalone produkty niebezpieczne np plastiki. Nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? Czy ty też naginacie interpretacje pod siebie? Aktualne rozporządzenie da ci wujek google. Mi z telefonu zajęło 5 minut znaleźć. PS polecam lekturę linka Puławiaka. Słucha Trollu, napisze drukowanymi bo widać z tobą nie idzie inaczej. NIE WOLNO POD RYGOREM KARY ROZSYPYWAĆ ODPADÓW NA DROGI PUBLICZNE, A POPIÓŁ DO NICH NALEŻY. I TO NIEZALEŻNIE OD TEGO CZY JEST ODPADEM NIEBEZPIECZNYM CZY NIM NIE JEST. Kaszpir po prostu syfi i jeszcze twierdzi, że nie wiedział że nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Popiół i żużel kwalifikowane są w Ustawie z dnia 27 kwietnia 2001 r. o odpadach (Dz. U. Nr 62 z 2001 r., poz. 628 ze zm.) jako odpad niebezpieczny - załącznik nr 2 lista B poz. 22. Ich utylizacja winna być przeprowadzana zgodnie z wymogami ustawy! Podaj ten adres skoro twierdzisz, że nic złego nie robisz. To w końcu jest to odpad niebezpieczny czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 a popioły są takim samym materiałem nadającym się do przetworzenia jak inne odpady np szkło czy papier. Od lat popioły są wykorzystywane np do produkcji betonów, utwardzania dróg itd. Liwko ty pewnie też masz w chałupie sporą ilość tego odpadu - niebezpiecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.08.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Puławiak przestań bo Liwek już graty z chałupy wynosi, hehe.A ile popiołu jest w cemencie, ba ile w betonie jest popiołu zamiast cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A co to ma za znaczenie??? Jak chcesz to możesz go nawet spożywać. Nie wolno syfić gdzie popadnie, czy tak ciężko to zrozumieć??? Ty też Puławiak syfisz na tych swoich Puławach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A to ze względu, ze mam wannę do kapania tylko zużycie cwu w stosunku do c.o było duże i trzeba było to zmniejszyć a że koszt pomp powietrznych spadł na tyle,że nie przekroczylem 20tys.zl to i założyłem. . Z powodu wanny zainwestowałeś 20 tys zł w pompę ciepła ? Gdzie wtedy był kalkulator - na wczasach ? Nie lepiej było wstawić duży zasobnik CWU i grzać prądem w 2 taryfie ? Nie koszt pomp spadł tylko tanio kupiłeś handlując nimi, do tego wziąłeś 3 razy większą niż podawałeś, że będzie potrzeba "tak na zapas" - a tak naprawdę sam wiesz dlaczego. Podawałeś zapotrzebowanie na poziomie 3 kW - po ki grzmot w takim przypadku płacić za centralne ogrzewanie - przecież to można ogrzać nadmuchowo multisplitami. Ech szkoda gadać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.08.2015 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Z powodu wanny zainwestowałeś 20 tys zł w pompę ciepła ? Gdzie wtedy był kalkulator - na wczasach ? Nie lepiej było wstawić duży zasobnik CWU i grzać prądem w 2 taryfie ? Nie koszt pomp spadł tylko tanio kupiłeś handlując nimi, do tego wziąłeś 3 razy większą niż podawałeś, że będzie potrzeba "tak na zapas" - a tak naprawdę sam wiesz dlaczego. Podawałeś zapotrzebowanie na poziomie 3 kW - po ki grzmot w takim przypadku płacić za centralne ogrzewanie - przecież to można ogrzać nadmuchowo multisplitami. Ech szkoda gadać ... Z powodu 9000kWh. Nadmuchowo to możesz ty w nocy grzać,ja ładuje jedynie akumulator ciepła. Atlantic Alfea 8kW na jaką miałem wtedy umowę kosztował 14tys.zl a dzisiaj kolo 16tys.zl.(tanieje ) A co do 3,5kW to w poradnikach producenta kabli jest taki wzór na grzanie akumulacyjne 3,5kW*24h/10h=8,4kW o gdzie tu widzisz 3× większą moc ? Zerknij na moją pierwszą stronę w dzienniku,jak byk jest link do kotła elektrycznego o mocy właśnie 9kW. Kalkulator w tym wypadku się nie przydał bo to proste działanie. Jednak trzeba być sprzedawca kotłów na ekosyf żeby być tak niekumatym Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) A co to ma za znaczenie??? Jak chcesz to możesz go nawet spożywać. Nie wolno syfić gdzie popadnie, czy tak ciężko to zrozumieć??? Ty też Puławiak syfisz na tych swoich Puławach? Nie śmiecę mam kontenerki. No i drogę mam utwardzoną już od bardzo bardzo dawna - życie w cywilizacji.Ale się też nie dziwie bo jeśli kolega ma do domku drogę gruntową z błotem po pachy co jest dość często spotykanie to sypie popiół w to błoto żeby choć trochę przejść suchą stopą. A jako ciekawostkę mogę Ci powiedzieć że do ziemi ogrodowej (workowanej) jest dodawany w dużych ilościach popiół z peletu. Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez Puławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 bo jeśli kolega ma do domku drogę gruntową z błotem po pachy co jest dość często spotykanie to sypie popiół w to błoto żeby choć trochę przejść suchą stopą. Wolno mu to robić? Proszę o krótką odpowiedź, tak czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jeśli wysypuje to pewnie mu wolno. Ale weź pod uwagę że on nie wysypuje odpadów a tylko utwardza drogę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.08.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Jeśli wysypuje to pewnie mu wolno. Ale weź pod uwagę że on nie wysypuje odpadów a tylko utwardza drogę . Bzdura. Nie wolno mu! Nawet jakby używał do tego celu gruzu to też mu nie wolno. Nawet jakby sam asfalt położył, to też mu nie wolno! Droga to nie śmietnik, droga to nie prywatny folwark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.08.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 No nie chciałbym mieć Cie za sąsiada. Najlepiej chłopaka podkablować i powiesić bo nie ogrzewa domu PC tylko kotłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts