Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobór mocy pieca, Pompa ciepła i planowane rozwiązania

kulibob

Recommended Posts

DO KĄPIELI !! a nie do zanurzenia ręki.

Ja też lubię gorącą wodę i się w niej wygrzać ale 46st.C parzy skórę i nie jest zdatna do kąpieli.

Bzdura. Próbowałeś czy kalkulator ci tak powiedział?

Skopiuję ci bo ślepy jesteś:

Temperatura wody oscyluje wokół 45 stopni, co wywołuje uczucie przyjemnej, ciepłej kąpieli. Kąpiel bąbelkowa dostarczy państwu mnóstwa dobrej zabawy, a koloroterapia poprawi nastrój na długi czas.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Temperatura wody oscyluje wokół 45 stopni, co wywołuje uczucie przyjemnej, ciepłej kąpieli. Kąpiel bąbelkowa dostarczy państwu mnóstwa dobrej zabawy, a koloroterapia poprawi nastrój na długi czas.

Buahaha :lol2:

Sprawdź, nie pisz. Sprawdź, nic prostszego :D

Gość Arturo72

Temperatura wody musi być odpowiednio dobrana.

Gorąca kąpiel – temperatura wody 38-42 ºC – ten rodzaj kąpieli raczej Ciebie nie odpręży, woda jest zbyt gorąca

i działa stymulująco na układ nerwowy i krwionośny. Taka kąpiel nie jest wskazana dla osób które cierpią na bezsenność lub mają problemy z układem krążenia. Przeciwwskazana jest również dla kobiet w ciąży, tutaj temperatura wody nie powinna przekraczać temperatury 37 ˚C – ledwo powyżej temperatury ciała! Z takiej kąpieli można korzystać maksymalnie do 10 minut.

Ciepła kąpiel – temperatura wody 34-37 ºC – to najlepszy rodzaj kąpieli, który daje relaks i rozluźnienie. Można taką kąpiel zastosować np. po treningu fizycznym aby rozluźnić mięśnie. Ciepła kąpiel rozgrzewa tkanki, dzięki czemu działa przeciwbólowo i pomaga zasnąć.

Letnia kąpiel – temperatura wody 21-27 ºC – ma podobne działanie do kąpieli ciepłej – uspokaja.

Ps Bzduro72 jak tam koszt twojego systemu grzewczego? Mój wyszedł 14k.

Twój nie wyszedł 14tys.zł bo nie doliczyłeś to tego specjalnego pomieszczenia bez którego Twój system grzewczy nie mógłby istnieć.

Te pomieszczenie nazywa się kotłownią zatem jaki jest jej koszt ?

Edytowane przez Arturo72

Temperatura wody musi być odpowiednio dobrana.

Gorąca kąpiel – temperatura wody 38-42 ºC – ten rodzaj kąpieli raczej Ciebie nie odpręży, woda jest zbyt gorąca

i działa stymulująco na układ nerwowy i krwionośny. Taka kąpiel nie jest wskazana dla osób które cierpią na bezsenność lub mają problemy z układem krążenia. Przeciwwskazana jest również dla kobiet w ciąży, tutaj temperatura wody nie powinna przekraczać temperatury 37 ˚C – ledwo powyżej temperatury ciała! Z takiej kąpieli można korzystać maksymalnie do 10 minut.

Ciepła kąpiel – temperatura wody 34-37 ºC – to najlepszy rodzaj kąpieli, który daje relaks i rozluźnienie. Można taką kąpiel zastosować np. po treningu fizycznym aby rozluźnić mięśnie. Ciepła kąpiel rozgrzewa tkanki, dzięki czemu działa przeciwbólowo i pomaga zasnąć.

Letnia kąpiel – temperatura wody 21-27 ºC – ma podobne działanie do kąpieli ciepłej – uspokaja.

Twój nie wyszedł 14tys.zł bo nie doliczyłeś to tego specjalnego pomieszczenia bez którego Twój system grzewczy nie mógłby istnieć.

Te pomieszczenie nazywa się kotłownią zatem jaki jest jej koszt ?

Nie ma u mnie kobiet w ciąży, ani nikt nie cierpi na choroby wymienione w twoim tekście. Próbuj dalej.

Kotłownia mnie wyniosła 1800zł, a mam w niej pralkę, umywalkę, stół warsztatowy i odkurzacz centralny. To ile cię wyniósł system grzewczy z twoją pralnio-kotłownią?

Nie ma u mnie kobiet w ciąży, ani nikt nie cierpi na choroby wymienione w twoim tekście. Próbuj dalej.

Kotłownia mnie wyniosła 1800zł, a mam w niej pralkę, umywalkę, stół warsztatowy i odkurzacz centralny. To ile cię wyniósł system grzewczy z twoją pralnio-kotłownią?

To ile ma ta kotłownia? 0,5m2 czy udało ci się w tej cenie wybudować 1m2 domu? Niezła z was polewka żołnierzu kedlaw0 :D

To fakt, cała rodzina się cieszy, że w dwa lata za 220 tys. bez kredytu można zamieszkać na swoim.

Smutne. że takie trolle internetowe nie wyjdą na dwór i zobaczą jak się żyje w realnym świecie. polecam dziennik budowy Kwitko http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184293-Sami-budujemy-z162-%29

Żal mi was, że chcecie odbierać normalnym ludziom marzenia w własnym M.

Koniec dyskusji bo dla was ważniejszy kalkulator i termometr w dup..ie.

Edytowane przez kedlaw0

Gość Arturo72
To ile cię wyniósł system grzewczy z twoją pralnio-kotłownią?

Z zasobnikiem 16tys.zł i bez komina i bez kotłowni.

Atlantic Extensa 8kW i zasobnik Galmet SGW(S) 300l.

Na taki sprzęt miałem podpisaną umowę z wykonawcą:

http://www.eko-logicznie.com.pl/atlantic-alfea-extensa-8/136/

http://www.lazienkaplus.pl/pl/wymiennik-cwu-zasobnik-pionowy-z-wezownica-spiralna-galmet-300-sgws-26-304000,426964,95,i.html

Edytowane przez Arturo72

Z zasobnikiem 16tys.zł i bez komina i bez kotłowni.

Atlantic Extensa 8kW i zasobnik Galmet SGW(S) 300l.

Na taki sprzęt miałem podpisaną umowę z wykonawcą:

http://www.lazienkaplus.pl/pl/wymiennik-cwu-zasobnik-pionowy-z-wezownica-spiralna-galmet-300-sgws-26-304000,426964,95,i.html

Podaj cenę pompy dla zwykłego śmiertelnika a nie dla vice prezesa handlującego pompkami.

Liwko 130m2

Gość Arturo72
Podaj cenę pompy dla zwykłego śmiertelnika a nie dla vice prezesa handlującego pompkami.

Liwko 130m2

No rzuciłem Ci linka jak nie widzisz to ponownie:

4 lata temu jak podpisywałem umowę pompy były tańsze.

Ktoś z Was twierdzi,że tanieją i będą tanieć ;)

O a tu masz z allegro:

http://allegro.pl/pompa-ciepla-atlantic-alfea-ogrzeje-dom-do-150m2-i5580298461.html

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
A gdzie cena złotej pompki za 1200 zł, robocizny, rurek?

Tą złotą pompkę masz takim pudełku metalowym co wisi na ścianie,ona jest tam w środku zamknięta ;)

Rurki ? Ok 2m m ile pp będzie kosztowało ?

Montaż ? Gadaj i pytaj się o ofertę to będziesz wiedzial,z reguły to jest ok.2-3tys.zł