kedlaw0 30.08.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jak to jest, że bzduro liczy z prądu 1kwh to 30gr? Ja w rachunku mam jeszcze składnik jakościowy, opłatę sieciową, opłatę przejściową i opłatę abonamentową. Za zużyte 388 kwh nie wychodzi mi w rachunku 116 zł tylko 116 zł + 4,46zł + 94 zł +29zł + 4,4zł. Ładne naginanie faktów bzduro72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jak to jest, że bzduro liczy z prądu 1kwh to 30gr? Ja w rachunku mam jeszcze składnik jakościowy, opłatę sieciową, opłatę przejściową i opłatę abonamentową. Za zużyte 388 kwh nie wychodzi mi w rachunku 116 zł tylko 116 zł + 4,46zł + 94 zł +29zł + 4,4zł. Ładne naginanie faktów bzduro72. W G12W w Tauron Gliwice cena 1kWh ze wszystkim tym co podałeś to 0,29zł tańsza a drozsza 0,59zł. Zadzwoń jutro na infolinię to japę ze zdziwienia otworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 30.08.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @kedlaw0 2 taryfy , tylko to spore nadużycie i manipulacja ... mi przy G12W wychodzi średnia 0,52PLN/kWh z całości Tańsza ~0,29PLN, droższa ~0,72PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 2 taryfy , tylko to spore nadużycie i manipulacja ... mi przy G12W wychodzi średnia 0,52PLN/kWh z całości Tańsza ~0,29PLN, droższa ~0,72PLN Jakie proporcje zużycia masz ? Ile kWh w drogiej a ile w taniej ? I male podsumowanie równo po miesiącu od przejścia na G12W: -zużycie prądu w całym domu-731kWh z czego: -w taniej taryfie 561kWh -w drogiej taryfie 170kWh z czego 440kWh to c.o i cwu(c.o 330kWh) 100% w taniej taryfie i z tego wychodzi,że prąd bytowy za miesiąc to 291kWh i tu niespodzianka: -prąd bytowy w taniej taryfie 121kWh -prąd bytowy w drogiej taryfie 170kWh Czyli prądu bytowego zużywam więcej w drogiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 W G12W w Tauron Gliwice cena 1kWh ze wszystkim tym co podałeś to 0,29zł tańsza a drozsza 0,59zł. Zadzwoń jutro na infolinię to japę ze zdziwienia otworzysz Jasne, a świstak siedzi. Nie pieprz głupot. Obejrzyj fakturę. Prezentowane w tabelach ceny i stawki energii elektrycznej dotyczą jedynie sprzedaży energii elektrycznej i zawierają podatek od towarów i usług (VAT). Aby otrzymać całkowity koszt zakupu, należy do podanych cen i stawek dodać stawki dystrybucyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jak to jest, że bzduro liczy z prądu 1kwh to 30gr? Ja w rachunku mam jeszcze składnik jakościowy, opłatę sieciową, opłatę przejściową i opłatę abonamentową. Za zużyte 388 kwh nie wychodzi mi w rachunku 116 zł tylko 116 zł + 4,46zł + 94 zł +29zł + 4,4zł. Ładne naginanie faktów bzduro72. Bo ty w ogóle Waldek jesteś inny Ja mam z wszystkimi opłatami po 22gr. (II taryfa) i co mi teraz zrobisz? I tak jeszcze 2,5 roku. Ale jak były promocje na tani prąd, to ty w tym czasie za węglem latałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @kedlaw0 2 taryfy , tylko to spore nadużycie i manipulacja ... mi przy G12W wychodzi średnia 0,52PLN/kWh z całości Tańsza ~0,29PLN, droższa ~0,72PLN Tak, ale poczytajcie sobie faktury http://finanse.wp.pl/kat,1033823,title,Jak-czytac-rachunek-za-prad,wid,14577297,wiadomosc.html?ticaid=1157f6 wkleja z regulaminu Taurona Gliwice Prezentowane w tabelach ceny i stawki energii elektrycznej dotyczą jedynie sprzedaży energii elektrycznej i zawierają podatek od towarów i usług (VAT). Aby otrzymać całkowity koszt zakupu, należy do podanych cen i stawek dodać stawki dystrybucyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Prezentowane w tabelach ceny i stawki energii elektrycznej dotyczą jedynie sprzedaży energii elektrycznej i zawierają podatek od towarów i usług (VAT). Aby otrzymać całkowity koszt zakupu, należy do podanych cen i stawek dodać stawki dystrybucyjne. Przytocz te ceny z tabelek jak jesteś na gliwickim tauronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 30.08.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 No nie dziwię się,żebyś się pochlastał,wszak zacofany jesteś i nie kumaty Wyjaśnię Ci dlaczego tylko idioci budują za gotówkę Mając w kieszeni 400tys.zł ekosyfiarz zacznie budowę domu a myślący weźmie kredyt na 400tys.zł a to co miał w kieszeni zainwestuje np. w nieruchomosci na wynajem. Za 400tys.zł kupi ze 2 mieszkania,rata za te 400tys.zł wyniesie ok.2000zł ale najemcy na kupionych wcześniej mieszkaniach zaplacą mu też 2000zł. zatem jaki jest koszt kredytu dla nie idioty,który wział kredyt na budowę domu ? 0 PLN teraz się możesz pochlastać Czytając Twoje posty nie sądzę,żebyś był tak inteligentny W Toruniu , czyli mieście studenckim , wiele ludzi kupiło mieszania na wynajem ... Ceny za m2 zaczynają się od 4000zł do około 8000zł. Studenci też jacyś wybredni bo chcą super lokalizację i super urządzone a dodatkowo tanio ... Znam dobrze 3 przypadku gdzie ludzie kupili mieszkania na wynajem i bardzo szybko zostały zdemolowane , mieli problemem z wywaleniem lokatorów którzy nie płacili , u kumpla w pracy (podobno się zabezpieczył prawnie i wogóle ...) okazało sie że lokator nie płacił czynszu dla spółdzelni , a raczej płacił co 2 miesiące i narobi dużego długu a dodatkowo wiedział jak zrobić aby nie dało sie go łatwo wywalić Kumpel po 1,5 roku powiedział mi że to co zarobił stracił na remont i pokrycie długów i jeszcze dopłacił do interesu .... Gościu uciekł do Anglii. Przed wyjazdem otworzył wodę , włączył prąd i jeszcze na "pożegnanie" rachunek przyszedł duży , a klucz wrzucił do skrzynki. Dobrze że poinformował go ktoś że ciągle się pali światło .... Obecnie mało kto wynajmuje , bo przepisy są takie że jak ktoś się trrafi co zna przepisy to może sobie spokojnie mieszkać na koszt najemcy i nic mu się nie zrobi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Przytocz te ceny z tabelek jak jesteś na gliwickim tauronie Bzduro ty przytaczasz ceny za sprzedaż prądu. rozumiem, że dystrybucję masz gratis? Manipulator Masz czytaj http://www.tauron.pl/SiteCollectionDocuments/TD/Taryfa_Dystrybucyjna.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 W Toruniu , czyli mieście studenckim , wiele ludzi kupiło mieszania na wynajem ... Ceny za m2 zaczynają się od 4000zł do około 8000zł. Studenci też jacyś wybredni bo chcą super lokalizację i super urządzone a dodatkowo tanio ... . Ale to był jedynie przykład na co można te 400tys.zł przeznaczyć.Jest wiele innych sposobów na inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Prezentowane w tabelach ceny i stawki energii elektrycznej dotyczą jedynie sprzedaży energii elektrycznej i zawierają podatek od towarów i usług (VAT). Aby otrzymać całkowity koszt zakupu, należy do podanych cen i stawek dodać stawki dystrybucyjne. Wow, jaki ty jesteś obeznany! Normalnie nikt z nas grzejących prądem (w jakikolwiek sposób) na to nie wpadł i tego nie liczy. A tu masz, wpada Waldek i wywraca nam świat do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Wow, jaki ty jesteś obeznany! Normalnie nikt z nas grzejących prądem (w jakikolwiek sposób) na to nie wpadł i tego nie liczy. A tu masz, wpada Waldek i wywraca nam świat do góry nogami Tak? to czemu podajesz tylko cenę kupowanego prądu? Rozumiem, że za dystrybucję nie płacicie a bzduro bo kabel sobie od sąsiada pociągnęliście? Opłata sieciowa to taki piksuś? w Tauronie jest to prawie 25gr za 1kwh. Takie małe nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Tak? to czemu podajesz tylko cenę kupowanego prądu? Podać ci cenę samego prądu w drugiej taryfie? 11gr. netto. I co teraz powiesz Waldziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Podać ci cenę samego prądu w drugiej taryfie? 11gr. netto. I co teraz powiesz Waldziu? ha ha kłamczuszek mam regulamin Taurona Gliwice bzduro72 i nie mat tak kolorowo jak piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Waldziu inni też tak mają #5 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187209-Kt%C3%B3ra-taryfa-korzystniejsza-g12-czy-g12W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Waldziu inni też tak mają #5 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187209-Kt%C3%B3ra-taryfa-korzystniejsza-g12-czy-g12W http://www.tauron.pl/SiteCollectionDocuments/TD/Taryfa_Dystrybucyjna.pdf polecam drugą część rachunku za prąd czytać i to poczytać http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Prąd możecie sobie kupować nawet od Św. Mikołaja ale za dystrybucję musicie płacić u tego kto przesyła u was prąd. Teraz wiem dlaczego bzduro72 nigdy nie pokaż faktury za prąd. Bo podaje cenę kupionego prądu, ale nie podaje np składnika jakościowego który zależy od zużytego prądu. Manipulanci od pompek. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 30.08.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ale czy nie jarzacy i zacofany człowieku ja piszę o sobie ? Piesze,ze tylko idiota buduje za gotówkę. Dałem Ci przykład żebyś zrozumiał ale mimo tego dalej ciężko u Ciebie z myśleniem. Ja budowałem za gotówkę i idiotą nie jestem, bo na moje inwestycje zarabia moja firma i GPW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Prąd możecie sobie kupować nawet od Św. Mikołaja ale za dystrybucję musicie płacić u tego kto przesyła u was prąd. Teraz wiem dlaczego bzduro72 nigdy nie pokaż faktury za prąd. Bo podaje cenę kupionego prądu, ale nie podaje np składnika jakościowego który zależy od zużytego prądu. Manipulanci od pompek. Trochę stary ten rachunek, ale stawki się niewiele zmieniły. Jak znajdę chwilę to wkleję nowszy. Licz Waldziu, licz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 30.08.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 http://www.tauron.pl/SiteCollectionDocuments/TD/Taryfa_Dystrybucyjna.pdf polecam drugą część rachunku za prąd czytać i to poczytać http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Prąd możecie sobie kupować nawet od Św. Mikołaja ale za dystrybucję musicie płacić u tego kto przesyła u was prąd. Teraz wiem dlaczego bzduro72 nigdy nie pokaż faktury za prąd. Bo podaje cenę kupionego prądu, ale nie podaje np składnika jakościowego który zależy od zużytego prądu. Manipulanci od pompek. Proponuję podsumowac stawki dystrybucyjne i sprzedazowe, wyniki tu przedstawic łacznie z taryfą i regionem, ja sprawdze i zweryfikuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts