kedlaw0 30.08.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Trochę stary ten rachunek, ale stawki się niewiele zmieniły. Jak znajdę chwilę to wkleję nowszy. Licz Waldziu, licz Ha ha no i wyszło na moje. gdzie tu masz 11 gr za 1kwh? Masz misiu kolorowy 0,39 netto za droższą i 0,16 za tańszą. Zobacz sobie ile dochodzi do rachunku za dystrybucję, tego nie podajecie w waszych obliczeniach. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Manipulanci od pompek. Od kabli też manipulanci wychodzi W chwili obecnej (PGE) mam tak (kwoty netto): 1. dzienna (ze energię czynną) - 0,3662 2. całodobowa (opłata za składnik jakościowy) - 0,0115 3. dzienna (opłata zmienna sieciowa) - 0,2322 4. nocna (za energię czynną) - 0,1954 5. opłata przejściowa - 3,29 zł. na miesiąc, 6. całodobowa (opł. za składnik jakościowy) - 0,0115 7. nocna (opłata zmienna sieciowa) - 0,0679 8. opłata stała za przesył - 7,68 zł. na miesiąc, 9.opłata abonamentowa dystrybucja - 0,88 zł. na miesiąc. Ha ha no i wyszło na moje. gdzie tu masz 11 gr za 1kwh? Masz misiu kolorowy 0,39 netto za droższą i 0,16 za tańszą. Zobacz sobie ile dochodzi do rachunku za dystrybucję, tego nie podajecie w waszych obliczeniach. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ha ha no i wyszło na moje. gdzie tu masz 11 gr za 1kwh? Masz misiu kolorowy 0,39 netto za droższą i 0,16 za tańszą. Zobacz sobie ile dochodzi do rachunku za dystrybucję, tego nie podajecie w waszych obliczeniach. Musisz już Waldek iść spać. Napisałem ci że to stary rachunek, ale masz tam stawki dystrybucji. Ja już od pół roku prąd kupuje w Duonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Musisz już Waldek iść spać. Napisałem ci że to stary rachunek, ale masz tam stawki dystrybucji. Ja już od pół roku prąd kupuje w Duonie. Możesz kupować i na marsie a za dystrybucję płacisz gdzie płaciłeś wcześniej. Bzduro pokaż mi która pozycja na fakturze to te 11 gr za 1kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 30.08.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 http://www.tauron.pl/SiteCollectionDocuments/TD/Taryfa_Dystrybucyjna.pdf polecam drugą część rachunku za prąd czytać i to poczytać http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Prąd możecie sobie kupować nawet od Św. Mikołaja ale za dystrybucję musicie płacić u tego kto przesyła u was prąd. Teraz wiem dlaczego bzduro72 nigdy nie pokaż faktury za prąd. Bo podaje cenę kupionego prądu, ale nie podaje np składnika jakościowego który zależy od zużytego prądu. Manipulanci od pompek. Elo mnie prosze do prądu nie mieszać. Ja tylko prezenty roznoszę pod choinkę. Nawet Rudolf poczuł sie urażony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Możesz kupować i na marsie a za dystrybucję płacisz gdzie płaciłeś wcześniej. Bzduro pokaż mi która pozycja na fakturze to te 11 gr za 1kwh No to sobie właśnie policz. Masz wszystkie dane na moim rachunku, umiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Możesz kupować i na marsie a za dystrybucję płacisz gdzie płaciłeś wcześniej. Bzduro pokaż mi która pozycja na fakturze to te 11 gr za 1kwh Ale jakie 11gr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Ale jakie 11gr ? Liwko napisał, że ma 11gr za 1kwh, pokaż mi gdzie to ma? Z faktury liwka za 2 miechy wychodzi, że za sam zużyty prąd ma 263,23 netto,ale do rachunku dochodzi jeszcze 132,69 zł netto opłat stałych i dystrybucyjnych. To jest wasz piękna manipulacja. 500zł za ogrzewanie za 2014r? Tak ale dodaj do tego resztę opłat i wyjdzie ci całość. Dyżurujcie trole dalej idę spać. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.08.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ostatnia faktura: G12r- L1 - 5 kWh, (0,33770 zł netto) L2 -662 kWh (0,15880 zł netto) Łącznie 667 kWh - 232,56 zł brutto (ca 0,35zł brutto z 1kWhKilku złodziei ustaliło taki zapis faktur by ogłupić odbiorców, jak widać z pożądanym skutkiem. Lada dzień np TAXI będzie brało 1 zł za kilometr a resztę należności to będą skrupulatnie wyliczone koszty amortyzacji samochodu, zużycia opon, oleju silnikowego. Doliczymy koszty parkowania, corocznych przeglądów, wyliczenie należności za czas pracy kierowcy itd. Następnie A72 wyliczy, że tylko idiota i niedouczony jeździ własnym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Liwko napisał, że ma 11gr za 1kwh, pokaż mi gdzie to ma? Poczytaj sobie o wcześniejszej promocji w Duonie, łatwo znajdziesz informacje w sieci Jeszcze raz ci wytłumaczę. To jest stara faktura, zobacz datę. Ale są tam stawki dystrybucyjne mojego operatora. Policz je! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 30.08.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ostatnia faktura: G12r- L1 - 5 kWh, (0,33770 zł netto) L2 -662 kWh (0,15880 zł netto) Łącznie 667 kWh - 232,56 zł brutto (ca 0,35zł brutto z 1kWh Kilku złodziei ustaliło taki zapis faktur by ogłupić odbiorców, jak widać z pożądanym skutkiem. Lada dzień np TAXI będzie brało 1 zł za kilometr a resztę należności to będą skrupulatnie wyliczone koszty amortyzacji samochodu, zużycia opon, oleju silnikowego. Doliczymy koszty parkowania, corocznych przeglądów, wyliczenie należności za czas pracy kierowcy itd. Następnie A72 wyliczy, że tylko idiota i niedouczony jeździ własnym samochodem. Jurgonka poczytaj sobie z czego składa się faktura za prąd. Podajesz tylko za kupno prądu, zapominasz o dystrybucji i opłatach stałych. http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Zacytuję Ci fragment: Jak widać, kwota która płacimy dzielona jest mniej więcej pół na pół między Operatora a Sprzedawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jurgonka poczytaj sobie z czego składa się faktura za prąd. Podajesz tylko za kupno prądu, zapominasz o dystrybucji i opłatach stałych. http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Co za gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.08.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Co za gość W za gorącej wodzie się kąpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.08.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jurgonka poczytaj sobie z czego składa się faktura za prąd. Podajesz tylko za kupno prądu, zapominasz o dystrybucji i opłatach stałych. http://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/12259/z-czego-sklada-sie-rachunek-za-prad Zacytuję Ci fragment: Jak widać, kwota która płacimy dzielona jest mniej więcej pół na pół między Operatora a Sprzedawcę Nie podaje dane obejmujące wszystkie koszty. Podaje łączną sumę z faktury i dzielę przez łączne zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.08.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Swoim wpisem - pokazuje 15 groszy na umowie to 34 - 35 groszy do zapłaty. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 30.08.2015 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Trochę stary ten rachunek, ale stawki się niewiele zmieniły. Jak znajdę chwilę to wkleję nowszy. Licz Waldziu, licz To jezeli ja w nowym domu majac wszystko energooszczedne płace ok 220-240 zl na 2 miesiace. To teraz 488-240= 248 248*6miesiecy= 1240 zl za grzanie cwu i domu. Więc do kórwy nędzy(przepraszam redakcję za słownictwo) jakim cudem Arturek i cała reszta płaci 500 zl za sezon grzewczy. Takie bajery to wciskajcie pompiarze ociemniałym debilom, a nie nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) To jezeli ja w nowym domu majac wszystko energooszczedne płace ok 220-240 zl na 2 miesiace. To teraz 488-240= 248 248*6miesiecy= 1240 zl za grzanie cwu i domu. Więc do kórwy nędzy(przepraszam redakcję za słownictwo) jakim cudem Arturek i cała reszta płaci 500 zl za sezon grzewczy. Takie bajery to wciskajcie pompiarze ociemniałym debilom, a nie nam Bo masz ekosyf Pierwszy sezon zużycie na ogrzewanie 1900kWh,drugi sezon zużycie za ogrzewanie 1750kWh,Taryfa G12W Tauron Gliwice tania 0,29zł droga 0,59zł. Grzane w taniej. Jesteś biznesmenem to potrafisz chyba policzyć no chyba,że jesteś ociemniały biznesmen to pomogę Ci policzyć A tu masz zużycie prądu w całym domu po miesiącu od wejścia w taryfę G12W: I male podsumowanie równo po miesiącu od przejścia na G12W: -zużycie prądu w całym domu-731kWh z czego: -w taniej taryfie 561kWh -w drogiej taryfie 170kWh z czego 440kWh to c.o i cwu(c.o 330kWh) 100% w taniej taryfie i z tego wychodzi,że prąd bytowy za miesiąc to 291kWh i tu niespodzianka: -prąd bytowy w taniej taryfie 121kWh -prąd bytowy w drogiej taryfie 170kWh Czyli prądu bytowego zużywam więcej w drogiej taryfie. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.08.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @A72 nie manipuluj, podaj dane z faktury, a nie swoje nieudolne wyliczenia. Dane z faktury. Nie rozbijaj na swoje wydumane czynniki, dane z faktury.Napiszę kolejny raz u mnie tania taryfa 15 gr a do zapłaty 35 gr. Jeśli na fakturze nie ma rozbicia na prąd bytowy i inny to nie rozbijaj pisz prawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 30.08.2015 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 @A72 nie manipuluj, podaj dane z faktury, a nie swoje nieudolne wyliczenia. Dane z faktury. Nie rozbijaj na swoje wydumane czynniki, dane z faktury. Napiszę kolejny raz u mnie tania taryfa 15 gr a do zapłaty 35 gr. Jeśli na fakturze nie ma rozbicia na prąd bytowy i inny to nie rozbijaj pisz prawdę. Ale ja mam podlicznik na zużycie energii przez pompę,masz to wszystko pokazane u mnie w dzienniku.Co jest na liczniku głównym odejmuje od tego co widnieje na podliczniku i mam zużycie energii na cele bytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 30.08.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Ale ja mam podlicznik na zużycie energii przez pompę,masz to wszystko pokazane u mnie w dzienniku.Co jest na liczniku głównym odejmuje od tego co widnieje na podliczniku i mam zużycie energii na cele bytowe. Ty masz podliczniki a ja kapcie. Mówimy o danych z faktury, a Ty ściemniasz. Ogarnij się i podaj dane z faktury, bez Własnej interpretacji. Prawda Cię wyzwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts