Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobór mocy pieca, Pompa ciepła i planowane rozwiązania

kulibob

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]329203[/ATTACH]

Obiecane skany, Pierwszy w/g asolta jest nieważny, nie można błysnąć, które koszty to nie koszty i z pierwszej strony faktury nie wolno obliczać kosztu kWh, bo koszt jest niższy.

[ATTACH=CONFIG]329204[/ATTACH]

Tu można błysnąć i udowodnić, że prąd jest tańszy niż jest.

Chłopie brawo za obsługę komputera ale do twojej faktury mikroskopu nie kupię.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te 34% zużycia prądu w II taryfie żeby wyjść na zero w stosunku do G11 są i tak dużym utrudnieniem i wymaga podporządkowania się pod określone godziny. A żeby było to opłacalne to jest się niewolnikiem w swoim domu. Myślałem, że pompowcy żyją w bardziej kolorowym świecie.

Nie są utrudnieniem, nie mam pompy a zuzywam ok 40/60 %, zwaz ze cały weekend to II taryfa. U mnie jest to zuzycie wyłacznie bytowe. Nie ograniczam sie z niczym ze wzgledu na godziny. Przy pompie jeszcze łatwiej uzyskac wiekszy procent II taryfy. Niewolnictwo ? oczym ty piszesz? najwiecej wiedzą ci którzy nie mają a znają jedynie z własnej wyobrazni i opwiadan tych którzy równiez nie mają.

Gość Arturo72
Sam napisałeś i sam się zacytowałeś w pużniejszym poscie ze 1750 kwh na sezon za CO i CWU.

Miej prosze honor i sie nie błaźnij.

proszę,jak nie potrafisz czytać to ja nic na to nie poradzę takze już więcej się nie błaźnij:

Bo masz ekosyf ;)

Pierwszy sezon zużycie na ogrzewanie 1900kWh,drugi sezon zużycie za ogrzewanie 1750kWh,Taryfa G12W Tauron Gliwice tania 0,29zł droga 0,59zł.

Grzane w taniej.

Jesteś biznesmenem to potrafisz chyba policzyć no chyba,że jesteś ociemniały biznesmen to pomogę Ci policzyć :)

A tu masz zużycie prądu w całym domu po miesiącu od wejścia w taryfę G12W:

Pokaż to,możesz nawet z laptopa to wyciągnąć.

Nigdy i nigdzie nie pisałem że jest to zużycie na c.o+cwu tylko na ogrzewanie.

Trzeba być kompletnym idiotą,żeby myśleć,że jest to zużycie na c.o+cwu.

Ja myślałem, ze PC twoje grzeje CO i CWU.

Ale widze że twoje PC jest 2 funkcyjne i grzeje oddzielnie CO i oddzielnie CWU.

Zaras doskrobiesz , ze masz 2 podliczniki i podawałeś tylko wartość jednego z nich.

Błazen z ciebie do potęgi n-tej

Następny ociemnialy ? Lubisz się tak blaznic ?

To jest zużycie energii w całym domu a nie na ogrzewanie ciemna maso,po raz któryś to mówię to nie dociera.

Na ogrzewanie w całym sezonie poszło 1750kWh czyli 500zl.

W tym przypadku z tych 1950kWh na cwu poszło jakieś 220-240kWh na c.o jakis 900-1000kWh a reszta to prąd bytowy gdzie większość w drogiej taryfie.

Prąd bytowy zamienił się w 90% w ... dopisz w miejsce kropek bo przecież wiesz.

[ATTACH=CONFIG]329203[/ATTACH]

Obiecane skany, Pierwszy w/g asolta jest nieważny, nie można błysnąć, które koszty to nie koszty i z pierwszej strony faktury nie wolno obliczać kosztu kWh, bo koszt jest niższy.

[ATTACH=CONFIG]329212[/ATTACH]

Tu można błysnąć i udowodnić, że prąd jest tańszy niż jest.

No i czym chcesz błysnąc mataczu? pisałem ze nie powinno, a nie ze nie wolno. Pisałem jakie są zasady oblicznia kosztów energii zawarte w rozporządzeniu o wykonywaniu audytów energetycznych. Skad sie tacy biorą?.

proszę,jak nie potrafisz czytać to ja nic na to nie poradzę takze już więcej się nie błaźnij:

Bo masz ekosyf

Pierwszy sezon zużycie na ogrzewanie 1900kWh,drugi sezon zużycie za ogrzewanie 1750kWh,Taryfa G12W Tauron Gliwice tania 0,29zł droga 0,59zł.

Grzane w taniej.

Jesteś biznesmenem to potrafisz chyba policzyć no chyba,że jesteś ociemniały biznesmen to pomogę Ci policzyć

A tu masz zużycie prądu w całym domu po miesiącu od wejścia w taryfę G12W:

I znowu zacytowałeś sam siebie i strzeliłeś sobie w kolano swoim cytatem.

1900 +1750 nie daje 7100 kwh na podliczniku ponpy.

Troll do potęgi n-tej.

Ja nie musze ci nic udowadniać.

Wystarczy, że połape cię za słówka i tym samym zbłaźnisz sie i osiągniesz totalne dno które sobą reprezentujesz

Edytowane przez Św.Mikołaj

Gość Arturo72
I znowu zacytowałeś sam siebie i strzeliłeś sobie w kolano swoim cytatem.

1900 +1750 nie daje 7100 kwh na podliczniku ponpy.

Troll do potęgi n-tej.

Ja nie musze ci nic udowadniać.

Wystarczy, że połape cię za słówka i tym samym zbłaźnisz sie i osiągniesz totalne dno które sobą reprezentujesz

To ja cię narazie łapię na durnocie i braku jakiejkolwiek znajomości liczenia,myślenia i czytania :)

Pisałem,że zużycie na cwu to ok.3,5-4kWh na dobę czyli miesięcznie wychodzi 110-140kWh miesięcznie czyli rocznie wyszło 1400kWh i tyle samo w poprzednim roku a więc 2800kWh na cwu

nawet nie wiesz ciemny człowieku o co SUSPENSEROWI chodziło z tymi procentami ;)

Napisał Arturo72 Zobacz post

To jest zużycie energii w całym domu a nie na ogrzewanie ciemna maso,po raz któryś to mówię to nie dociera.

W tym przypadku z tych 1950kWh na cwu poszło jakieś 220-240kWh na c.o jakis 900-1000kWh a reszta to prąd bytowy gdzie większość w drogiej taryfie.

Sam napisałeś, że z tej faktury 900-1000kwh poszło na co czyli 270-300zł więc gdzie te 500 zł za cały sezon jak za dwa miechy masz już tyle?

Dobra idę spać, możecie kopać leżącego beze mnie.

Edytowane przez kedlaw0

To ja cię narazie łapię na durnocie i braku jakiejkolwiek znajomości liczenia,myślenia i czytania :)

Pisałem,że zużycie na cwu to ok.3,5-4kWh na dobę czyli miesięcznie wychodzi 110-140kWh miesięcznie czyli rocznie wyszło 1400kWh i tyle samo w poprzednim roku a więc 2800kWh na cwu

No tak Trollu zapomniałem, ze ty tylko grzejesz samo cwu,

A twój kurnik to samoogrzewająca sie lepianka

No i czym chcesz błysnąc mataczu? pisałem ze nie powinno, a nie ze nie wolno. Pisałem jakie są zasady oblicznia kosztów energii zawarte w rozporządzeniu o wykonywaniu audytów energetycznych. Skad sie tacy biorą?.

Co zapisy w mojej fakturze mają wspólnego z audytem energetycznym? Napisało się głupot a teraz ubliżamy.

Gość Arturo72
Napisał Arturo72 Zobacz post

Sam napisałeś, że z tej faktury 900-1000kwh poszło na co czyli 270-300zł więc gdzie te 500 zł za cały sezon jak za dwa miechy masz już tyle?

Dobra idę spać, możecie kopać leżącego beze mnie.

Naucz się czytać, pisałem też, ze od początku sezonu do końca listopada było ciepło i na c.o zuzylem 200kWh czyli 60zl.

Co zapisy w mojej fakturze mają wspólnego z audytem energetycznym? Napisało się głupot a teraz ubliżamy.

Na Twojej fakturze jest napisane:

koszt I taryfy = 3.66 zł brutto

koszt II taryfy = 190,13 zł brutto

opłaty stałe=38,77 zł brutto

Razem 232,56 zł brutto.

Po co liczyc srednią z 1 kWh, co to ma dac? dobre sampoczucie? czy nie mozna przyjąc ze całkowity koszt energii elektrycznej to koszt wynikający z ilosci kWh na poszczegolnych taryfach + opłaty stałe. Mozesz dzielic na fakturze co tylko chcesz, powiedz po co?

Napisałem ze takie licznie jest niewłasciwe, bo jest. Kazdy moze sobie liczyc jak tylko chce to nie jest zabronione, chodzi tylko o sens takiego liczenia. Cytowanie sposobów liczenia kosztów energii elektrycznej stosowane w audytach nie jest głupotą, to ze Ty tak uwazasz nie znaczy dokładnie nic

Edytowane przez asolt

Gość Arturo72
Kilka stron wcześniej pisałeś że ledwo 3kW za CWU/dobę i jest to złotówka ?

Z edytowałeś już ten post ? bo nie chce mi się szukać :)

Poszukaj, edytuj i zacytuj, wyjdzie że jestem kłamcą, hehe

No,teraz w Lato a mówimy o sezonie grzewczym i całkowitym zużyciu cwu a 3,5kWh to jest 1,15zl :)