rustin 05.09.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Ty go napewno nie masz skoro każdy ma cię daleko w poważaniu, śmieją się z ciebie na każdym kroku a ty dalej piszesz i jesteś na forum. wstyd, żenada , zero szacunku dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.09.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Ty go napewno nie masz skoro każdy ma cię daleko w poważaniu, śmieją się z ciebie na każdym kroku a ty dalej piszesz i jesteś na forum. wstyd, żenada , zero szacunku dla siebie. Ale ja już o tym pisałem że wali mnie co o mnie sądzą sprzedawcy ekosyfu i bezmyslni inwestorzy z ekosyfem Ja piszę i będę pisał jak jest Zrobiłeś OZC przed budową to się chwal wynikami a nie graj bezmyslnego inwestora,który nie kuma i nie wie jaki dom zbudował Edytowane 5 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.09.2015 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 O tobie każdy tak myśli nie tylko sprzedawcy ekogroszku. Jesteś żałosny. Ty naprawdę żyjesz tylko w internecie bo w rzeczywistości pewnie nawet z pracy pokoju nie wychodzisz. Pamiętaj tylko żebyś nie pisał w moich tematach jak chociaż trochę masz rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.09.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 O tobie każdy tak myśli nie tylko sprzedawcy ekogroszku. Jesteś żałosny. Ty naprawdę żyjesz tylko w internecie bo w rzeczywistości pewnie nawet z pracy pokoju nie wychodzisz. Pamiętaj tylko żebyś nie pisał w moich tematach jak chociaż trochę masz rozumu. Przedstawisz swoje wyniki OZC sprzed budowy ? To pokaże na jakiej podstawie wybrałeś ekosyf już przed budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Według mnie kup sobie grzejnik C22 np. 60x100 i sądzę że na 100% uzyskasz na nim taką temp. aby nie pozamarzała instalacja w garażu. Przy zasilaniu 35 stopni grzejniki zwykła mają fatalna wydajność .. Wiele razy głupio doradzałeś, to i teraz mnie nie dziwi. Po co ma grzać grzejnikiem w garażu, skoro może raz na pięć-dziesięć lat mu temperatura zbliży się w okolicach zera? Czy to rozwiązanie, które podałem, nie jest o niebo lepsze? Może mu doradź jeszcze podłogówkę w garażu, a co, idź na całość kaszpir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 06.09.2015 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Wiele razy głupio doradzałeś, to i teraz mnie nie dziwi. Po co ma grzać grzejnikiem w garażu, skoro może raz na pięć-dziesięć lat mu temperatura zbliży się w okolicach zera? Czy to rozwiązanie, które podałem, nie jest o niebo lepsze? Może mu doradź jeszcze podłogówkę w garażu, a co, idź na całość kaszpir. mam garaż w bryle domu, odizolowany 10cm styro, ocieplony od gruntu 10cm, ściany ocieplone 15cm. Brama garażowa ocieplana gdy 5 lat temu były mrozy zbliżające się do -20C, to w okolicy bramy garażowej miałem trochę lodu - i tylko tam (nieszczelna brama garażowa) W reszcie garażu dodatnia temperatura. Mam w garazu 2 grzejniki na pętlach podłogówki i stoją skręcone cały czas....Liwko ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 ....Liwko ma rację Prędzej korona węglarzom z głowy spadnie, niż przyznają mi rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 06.09.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Z grzejnikiem w garażu to sie też zgodzę - zbędny luksus. Ale ciężko to ludziom wytłumaczyć dlatego zwykle się robi żeby "uszczęśliwić" inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.09.2015 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Może Liwko ma rację, jednak wole się nie przekonać jeśli niema. Grzejnik w garażu to raczej śmieszny koszt. Myślałem o potencjalnie dwóch miejscach posadowienia grzejnika jeden za drzwiami od kotłowni bo ściany i tak do niczego nie wykorzystam a drugie potencjalne miejsce to przy bramie. Trzeba wsiąść od uwagę że grzejnik przy zasilaniu 30-40*C to ma śmieszną moc 250W. Więcej to bąkami ogrzeje:) Rysunek poglądowy więc na odpier... rysowany.TO czerwone to woda [ATTACH=CONFIG]329682[/ATTACH] Edytowane 6 Września 2015 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Może Liwko ma rację, jednak wole się nie przekonać jeśli niema. Jeśli niema, to ci się włączy termostat człowieku! Ale twoje rybki, twoje akwarium, jak zacząłeś to rób do końca głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.09.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 \ Mój reku Sentinel Kinect jest przygotowany do montażu w szafce kuchennej wiszącej (płytkiej) 60cm i ma wymienik RS160 i energooszczedne wentylaotry. Tu trzeba kupić produkt którzy faktycznie da spore oszczędności , bedzie cichy i nie prądożerny ... Tyle że takie reku to cena około 5000-6000zł ... Sentinel Kinetic 250 kosztuje 3999 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.09.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Z grzejnikiem w garażu to sie też zgodzę - zbędny luksus. Ale ciężko to ludziom wytłumaczyć dlatego zwykle się robi żeby "uszczęśliwić" inwestora. W moim przypadku grzejnik w garażu to celowy zabieg inwestycyjny. W niedużej odległości od niego mam ustawioną zmiękczarkę. Na wszelki wypadek dopłaciłem 450 zeta do montażu żródła ciepła w garażu. Wcześniej był pomysł podłogówki w tym miejscu. W końcu wiecej zalet jak dla mnie ma jedyny w moim domu kalafior. Edytowane 6 Września 2015 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.09.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Wiele razy głupio doradzałeś, to i teraz mnie nie dziwi. Po co ma grzać grzejnikiem w garażu, skoro może raz na pięć-dziesięć lat mu temperatura zbliży się w okolicach zera? Czy to rozwiązanie, które podałem, nie jest o niebo lepsze? Może mu doradź jeszcze podłogówkę w garażu, a co, idź na całość kaszpir. Panie teoretyk ... Ja mam garaż ocieplony (strop 30cm , ściany 15cm) , poza ociepleniem od gruntu. W najmroźniejsze u mnie zimy miałem temperaturę w garażu -2 czy stopnie. Mam też otwarte (uchylone) okno w garażu , aby garaż miał bardzo dobrą wentylację (wiadomo czad i bardoz duża wilgoć). Nie mam żadnych instalacji w garażu i od początku wiadomo będzie że będzie nie ogrzewany. Ale widać żyję w "innej Polsce" ,bo od czasu zamieszkania w nowym domu miałem zimy (2 pod rząd) gdzie spadały temepratury na zewnatrz do -30 stopni ... Wszyscy których znam i mają garaże izolowane mają grzejniki w garażu i mają ustawione na "1" czyli na około 8 stopni. Grzejnik C22 60x100 to koszt 200zł , ale więcej niż jeden to już bezsens. Podłogówka w garażu to była by głupota i nie znam nikogo kto takie coś zrobił ... Nie wiem , bo to gdybaniue czy pytający ma już wyprowadzoną instalację grzewczą w garażu czy też nie. Jeśli nie ma to faktycznie ten przewód grzewczy to dobry pomysł , ale jak już ma to taniej wyjdzie mu kupno grzejnika ... Mi garaż dogrzewa kotownia , która jest najcieplejszym pomieszczeniem w domu. Edytowane 6 Września 2015 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Panie teoretyk ... Grzejnik C22 60x100 to koszt 200zł. Sretyk a nie teoretyk. A policzyłeś panie praktyk koszty ogrzewania tego garażu tym grzejnikiem? W moim przypadku najprawdopodobniej przez 5 lat wyniosą zero, albo z 5 złotych, a w twoim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.09.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Sretyk a nie teoretyk. A policzyłeś panie praktyk koszty ogrzewania tego garażu tym grzejnikiem? W moim przypadku najprawdopodobniej przez 5 lat wyniosą zero, albo z 5 złotych, a w twoim przypadku? A oczywiście ten kabel grzewczy zasilany czystym prądem i to rozumiem że grzeje za darmo ??? I oczywiście dostanie go za darmo ... Ogrzewanie pomieszczenia , nie ważne jakim źródłem to zawsze jakiś koszt , więc nie wiem po co te debilne pytanie ??? Ustawi sobie termostat na grzejniku na "1" i zapomni i bedzie miał pewność ŻE NIGDY nie spadnie mu temeperatura poniżej 8 stopni i tyle ... Jak pytający chce mieć pewność że NIGDY nie zamarznie mu instalacja , a dodatkowo ciepełko na pewno pomoże z walką z wilgocią to czemu nie ? Dodatkowo pytający będzie miał garaż 45m2 , skąd pewność że kiedyś nie będzie chciał sobie tam zrobić jakiegoś miejsca do majsterkowania czy czego innego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.09.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Sentinel Kinetic 250 kosztuje 3999 zł. To ceny spadły ... Ja patrzyłem w 2012r , bo wtedy robiłem WM ... Ale i tak wtedy miałem na niego inną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 A oczywiście ten kabel grzewczy zasilany czystym prądem i to rozumiem że grzeje za darmo ??? I oczywiście dostanie go za darmo ... Ogrzewanie pomieszczenia , nie ważne jakim źródłem to zawsze jakiś koszt , więc nie wiem po co te debilne pytanie ??? Ustawi sobie termostat na grzejniku na "1" i zapomni i bedzie miał pewność ŻE NIGDY nie spadnie mu temeperatura poniżej 8 stopni i tyle ... Jak pytający chce mieć pewność że NIGDY nie zamarznie mu instalacja , a dodatkowo ciepełko na pewno pomoże z walką z wilgocią to czemu nie ? Dodatkowo pytający będzie miał garaż 45m2 , skąd pewność że kiedyś nie będzie chciał sobie tam zrobić jakiegoś miejsca do majsterkowania czy czego innego ??? Czyli dalej pierdu pierdu. Kabel grzewczy z termostatem to koszt około 100zł (w zależności od długości). W dodatku JEŻELI zajdzie taka potrzeba to ogrzeje tylko rurę za psie grosze na X lat, a nie cały garaż! A jeżeli raz na X lat zachce mu się zimą majsterkować, to lepszym rozwiązaniem będzie zwykła farelka, która w kilka minut podniesie temperaturę POWIETRZA w garażu. Daj spokój kaszpir, bo żal czytać te twoje porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 06.09.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Przedstawisz swoje wyniki OZC sprzed budowy ? To pokaże na jakiej podstawie wybrałeś ekosyf już przed budową Nie pamiętasz ? Przecież stwierdziłeś , że będzie to mniej jak 8000kWh. Cy ty masz coś z głową ? czy naprawdę nic w niej nie masz tylko sieczkę , że nie rozumiesz co napisałem ? NIE ODPISUJ NA MOJE TEMATY I PYTANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.09.2015 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Daj spokój kaszpir, bo żal czytać te twoje porady. I nawzajem ... Nikt Ci nie każe , nie czytaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 I nawzajem ... Nikt Ci nie każe , nie czytaj ... Żebym tylko ja je czytał, to by było pół biedy, gorzej jak nowi inwestorzy poważnie potraktują twoje "porady". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts