Gość Arturo72 07.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Idiotyzmów ? Policzyłeś już ? Przypominam OZC dostałeś - strata kominowa ... i ile przepłaciłem ? Muszę sobie przypomnieć ale Ty nie jesteś zwykłym inwestorem jak tysiące innych budujących i kotłownie i pranio-suszarnie gdzie można by było bez obaw zabrudzenia pyłem suszyć pranie bo Ty budowales na terenie pochylym i tobie kotłownia MUSIAŁA wyjść automatycznie ze względu na ukształtowanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 08.09.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Muszę sobie przypomnieć ale Ty nie jesteś zwykłym inwestorem jak tysiące innych budujących i kotłownie i pranio-suszarnie gdzie można by było bez obaw zabrudzenia pyłem suszyć pranie bo Ty budowales na terenie pochylym i tobie kotłownia MUSIAŁA wyjść automatycznie ze względu na ukształtowanie terenu. No i ? Co ma kotłownia do straty kominowej ? W wyliczeniach weź pod uwagę ogrzewanie kotłownio-warsztatu 30m2 oraz cwu Odnoszę wrażenie że Twoje pojęcie "domu" zamyka się na 100m2 parterowego kurnika postawionego w Gliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Odnoszę wrażenie że Twoje pojęcie "domu" zamyka się na 100m2 parterowego kurnika postawionego w Gliwicach Po pierwsze 118m2,po drugie gdybym miał dodatkową kotłownię dom byłby większy o ok.10m2 dlatego celowo zrezygnowałem z większego domu o kotłownię, żeby obniżyć koszt budowy. A czy 118m2 parterowy to kurnik to bym się spieral,dla 3 osób nie trzeba hotelu a pełne 118m2 mam o wys.2,7m bez schylania się i garbienia pod skosami gdzie dodatkowe m2 są nie wykorzystane czyli płacone za nie jest nie potrzebnie i na darmo A po trzecie to na wsi pod Gliwicami i od ponad 2 lat jestem wiesniakiem Edytowane 8 Września 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.09.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Po pierwsze 118m2,po drugie gdybym miał dodatkową kotłownię dom byłby większy o ok.10m2 dlatego celowo zrezygnowałem z większego domu o kotłownię, żeby obniżyć koszt budowy. A czy 118m2 parterowy to kurnik to bym się spieral,dla 3 osób nie trzeba hotelu a pełne 118m2 mam o wys.2,7m bez schylania się i garbienia pod skosami gdzie dodatkowe m2 są nie wykorzystane czyli płacone za nie jest nie potrzebnie i na darmo A po trzecie to na wsi pod Gliwicami No już zaraz się dowiemy że budowa metra kwadratowego w parterówce taniej wychodzi jak w domu z użytkowym poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 No już zaraz się dowiemy że budowa metra kwadratowego w parterówce taniej wychodzi jak w domu z użytkowym poddaszem. No to jest jasne jak słońce Ile trzeba dodatkowo m2 po podłodze w domu z poddaszem żeby uzyskać tyle samo powierzchni o pełnej wysokości do sufitu tak jak w parterze ? Strop, wykończenie,instalacje itp są tańsze w parterowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.09.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 No to jest jasne jak słońce Ile trzeba dodatkowo m2 po podłodze w domu z poddaszem żeby uzyskać tyle samo powierzchni o pełnej wysokości do sufitu tak jak w parterze ? Strop, wykończenie,instalacje itp są tańsze w parterowce. Podaj mi kubaturę niewykorzystanej przestrzeni pod swoim dachem. Fundamenty te same, ściany nośne te same, dach droższy. Nie Arturo, tu się z tobą nie zgodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.09.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 No to jest jasne jak słońce Ile trzeba dodatkowo m2 po podłodze w domu z poddaszem żeby uzyskać tyle samo powierzchni o pełnej wysokości do sufitu tak jak w parterze ? Strop, wykończenie,instalacje itp są tańsze w parterowce. No i o czym tu z Tobą gadać...Doświadczony inwestorze:o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 08.09.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Muszę sobie przypomnieć ale Ty nie jesteś zwykłym inwestorem jak tysiące innych budujących i kotłownie i pranio-suszarnie gdzie można by było bez obaw zabrudzenia pyłem suszyć pranie bo Ty budowales na terenie pochylym i tobie kotłownia MUSIAŁA wyjść automatycznie ze względu na ukształtowanie terenu. W Polsce są sami niezwykli inwestorzy. Moja sytuacja też jest niezwykła, że mi się opłacało. Błędem jest uogólnianie, że wszystkim się opłaca to i to bo tak kalkulator liczy. Mi wyszło 14 tys. a kotłownię i tak bym sobie zrobił tak jak teraz, więc jestem kolejnym nietypowym inwestorem? Autor wątku chce mieć w garażu warsztat i graciarnię. I co też jest inny? Za komuny wrzucano wszystkich do jednego wora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Nie Arturo, tu się z tobą nie zgodzę Ciekawe, dotychczas chór był zgodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.09.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ciekawe, dotychczas chór był zgodny Nawet w tym wątku napisałem, że czasami pieprzy głupoty, ale że jest przeciwko węglowi w nowych domach, stoję po jego stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 W Polsce są sami niezwykli inwestorzy. Moja sytuacja też jest niezwykła, że mi się opłacało. Błędem jest uogólnianie, że wszystkim się opłaca to i to bo tak kalkulator liczy. Mi wyszło 14 tys. a kotłownię i tak bym sobie zrobił tak jak teraz, więc jestem kolejnym nietypowym inwestorem? Autor wątku chce mieć w garażu warsztat i graciarnię. I co też jest inny? Za komuny wrzucano wszystkich do jednego wora. No widzisz, tobie opłacało się wybudować dwa osobne pomieszczenia na kotłownię i na suszarnie a dla mnie opłacało się zrezygnować z jednego z tych pomieszczen bo wybrałem czyste.. Która opcja jest bardziej ekonomiczna przy budowie ? Budować dwa pomieszczenia czy jedno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Nawet w tym wątku napisałem, że czasami pieprzy głupoty, ale że jest przeciwko węglowi w nowych domach, stoję po jego stronie. A pro po węgla w nowych domach, to czy nie warto kandydowac w wyborach, taki poseł czy radny sejmiku ma chyba wiekszą siłe przebicia niz nawet bardzo aktywny uzytkownik forum. Tu na forum to tylko bicie piany, tych kilka czy kilkanascie nawróconych nie robi róznicy. Nie wszyscy czytają forum, to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 A pro po węgla w nowych domach, to czy nie warto kandydowac w wyborach, taki poseł czy radny sejmiku ma chyba wiekszą siłe przebicia niz nawet bardzo aktywny uzytkownik forum. Tu na forum to tylko bicie piany, tych kilka czy kilkanascie nawróconych nie robi róznicy. Nie wszyscy czytają forum, to forum. Myślę o tym ale na pewno nie z PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Myślę o tym ale na pewno nie z PIS To myslenie to chyba dlugo potrwa, a problem sie wczesniej sam rozwiaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.09.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Myślę o tym ......) Od powietrza, głodu, ognia i wojny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.09.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 A pro po węgla w nowych domach, to czy nie warto kandydowac w wyborach, taki poseł czy radny sejmiku ma chyba wiekszą siłe przebicia niz nawet bardzo aktywny uzytkownik forum. Tu na forum to tylko bicie piany, tych kilka czy kilkanascie nawróconych nie robi róznicy. Nie wszyscy czytają forum, to forum. Polityka nie dla mnie, a walczyć należy na wielu płaszczyznach. Tak czy siak węzeł się będzie zaciskał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 08.09.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 No widzisz, tobie opłacało się wybudować dwa osobne pomieszczenia na kotłownię i na suszarnie a dla mnie opłacało się zrezygnować z jednego z tych pomieszczen bo wybrałem czyste.. Która opcja jest bardziej ekonomiczna przy budowie ? Budować dwa pomieszczenia czy jedno ? 2 pomieszczenia? ja mam suszarkę w 2 łazience , która ma 13 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 2 pomieszczenia? ja mam suszarkę w 2 łazience , która ma 13 m2. Czyli tak jak mówiłem, jesteś burzuj z ekosyfem Moja lazieneczka ma 6m2,pralnio-suszarnia 6m2 i w dalszym ciągu Ty masz jeszcze dodatkową kotłownię z kominem,której ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 08.09.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Czyli tak jak mówiłem, jesteś burzuj z ekosyfem Moja lazieneczka ma 6m2,pralnio-suszarnia 6m2 i w dalszym ciągu Ty masz jeszcze dodatkową kotłownię z kominem,której ja nie mam Burżuj? Wybudowałem poprostu 130m2 za 220 tys a nie 100 metrową klitkę za kredyt z banku. Ty za to nie masz pomieszczenia ze stołem warsztatowym(lubię majsterkować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 08.09.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Burżuj? Wybudowałem poprostu 130m2 za 220 tys a nie 100 metrową klitkę za kredyt z banku. Ty za to nie masz pomieszczenia ze stołem warsztatowym(lubię majsterkować). 118m2+dodatkowa kotłownia to dałoby ok.130m2 A że kotłownia nie była mi potrzebna to i mam nie 130m2 a 118m2 Nie mam pomieszczenia ze stołem warsztatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts