Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Prosimy z rodzinką o opinie na temat wybranej przez nas działki budowlanej:

http://www.firma-luc.pl/oferta/1377/412-2562-ogs-dzialka-baczyna.html

Działka ma ponad 9 arów. Działki naokoło są jeszcze wolne, oprócz tej 928 arów.

Jako "żółtodzioby" w tym temacie (przeprowadzamy się z mieszkania w mieście), czekamy na opinie na plus i na minus. Co może nam przeszkadzać w przyszłości, jeśli chodzi o takie umiejscowienie działki itd. Dom, który wybraliśmy, to http://z500.pl/projekt/764/Z69_PR,projekt-do-zamowienia-tylko-z-budowa.html

Do domu doklejony zostanie garaż, jednak będziemy musieli chyba zamówić projekt indywidualny, bo nie ma na żadnej stronie tego projektu z garażem.

Z góry dziękujemy za odpowiedzi :)

ta działka co chcecie kupić najfajniejsza-metraż wystarczy....cena super....ja kupiłam działkę 900 m za duuuuzo więcej,

po 2x -gratuluje wyboru parterówki-my mamy też z z500 bardzo podobną czyli z273a(ale niestety salon duuuuzo mniejszy)

może popatrzcie jeszcze własnie na z273-ma chyba z 3 wariany,z garazem tez

na z500 duzo jest dziennikow budowy własnie tego domu -z273 .....

ja jestem na Tak :)

...w przyszłości wszystko może Ci przeszkadzać ...albo nic....bardzo względna sprawa i bardzo indywidualna :)

Witajcie

Prosimy z rodzinką o opinie na temat wybranej przez nas działki budowlanej:

http://www.firma-luc.pl/oferta/1377/412-2562-ogs-dzialka-baczyna.html

Działka ma ponad 9 arów. Działki naokoło są jeszcze wolne, oprócz tej 928 arów.

Jako "żółtodzioby" w tym temacie (przeprowadzamy się z mieszkania w mieście), czekamy na opinie na plus i na minus. Co może nam przeszkadzać w przyszłości, jeśli chodzi o takie umiejscowienie działki itd. Dom, który wybraliśmy, to http://z500.pl/projekt/764/Z69_PR,projekt-do-zamowienia-tylko-z-budowa.html

Do domu doklejony zostanie garaż, jednak będziemy musieli chyba zamówić projekt indywidualny, bo nie ma na żadnej stronie tego projektu z garażem.

Z góry dziękujemy za odpowiedzi :)

z tych działek najkorzystniejsze to 928, 1017, 1410 z uwagi na wjazd od str PN, tj. z możliwością otwarcia pokoju dziennego na ogród od PD ( o ile załącznik jest dobrze zorientowany wzgl. stron świata ), dalej to już zapisy Warunków Zabudowy / ewentualnie Planu Miejscowego dot. możliwości i cech nowej zabudowy.

Dziękuję bardzo za opinie. Dom miałby być skierowany frontem do głównej drogi, tej asfaltowej tj. wschód. Natomiast salon i taras w projekcie jest po stronie przeciwnej od wejścia czyli zachód. Prawie południowy zachód. Byłby bliżej drogi wewnętrznej. Mozna zrobić w środku wnętrza domu odbicie lustrzane i umieścić salon z wyjściem na zachód północny. Nie wiem tylko czy działka którą otaczają drogi wewnętrzne z dwóch stron tj. północ i południe (polne) i z trzeciej strony tą główną osiedlową (asfaltowa, wschód) jest korzystne. Może lepiej kupić gdzieś w środku,pomiędzy sąsiadami a nie pomiędzy drogami ?

wybrałabym opcję pomiędzy drogami właśnie.

Jak dla mnie to lepszy argument niż nie wiadomo jacy sąsiedzi...

i na taras wybrałabym zachód zdecydowanie,niż południe...

(tak właśnie będzie moja zetka ustawiona)

wcześniej mialam taras na poludnie;( ,teraz znajomi tez mają:(,tzw:"niewyróbka"-nie wyjdziesz- od rana do ok 17 tej słońce....a raczej po to mamy taras by jak najczęściej z niego korzystać.

Raczej częściej niż rzadziej.Napisz jaki będzie finał :)

Edytowane przez pepa

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Cześć Wszystkim.

Chciałbym poinformować o postępach w naszym przedsięwzięciu i zadać kilka pytań.

Na obecną chwilę czekamy na adaptację projektu, potem składamy papiery w celu uzyskania pozwolenia na budowę.

Pojawił się jednak mały problemik - pani architekt twierdzi, że musimy wykonać jeszcze badania geologiczne gruntu, gdyż około 200m od naszej działki znajduje się przepompownia wodociągów. Czy to rzeczywiście może mieć znaczenie?

CO do budowy, to mam fajną ekipę młodych ludzi. Wycenili mi stan zerowy + ściany na 24 000 zł. Do tego dach z dachówki ceramicznej - 15 000 zł. Co o tym sądzicie? Dodam, że metraż trochę zwiększyliśmy - z garażem będzie 138 m2.

Pzdr

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...