gramnet 31.07.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 WitamDziś dostałem wstępną wycenę kostki na swojej działce. Chciałem zrobić dwa pasy ażurowe kostki 60cm, na podbudowie o szerokości 80cm przez działkę, około 40mDopóki nie powiedziałem ze tędy będzie jeździć raz na rok szambiarka do oczyszczalni. Panowie doradzają żeby zrobić cały pas o szerokości 2,4m bo takie dwa pojedyncze jak szambiarka wjedzie to bedą się podnosić... Wiadomo mogli tak powiedzieć żeby więcej zarobić bo więcej m2 będzie, ale też nie chce lipy robić... więc jeżeli jest w tym trochę prawdy to ok. Co sądzicie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 31.07.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 Czy podnosić - nie wiem, ale pracować inaczej - tak. Inna pewnie jest podbudowa pod obciążoną kostkę dwunastotonówkę, a inna pod ażur. Jeśli zrobią cały pas z ażura (szer. ok 2-2,4 m) a resztę kostka - to wiadomo, że ażur (tu: 10 cm) inaczej przenosi obciążenia a kostka inaczej. Poza tym paskiem - kostka będzie do chodzenia lub pod osobówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gramnet 31.07.2015 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2015 znaczy ma być sam ażur, może źle się wyraziłem, na pewno boki będą inaczej pracować jeżeli w środku będą też płyty, tylko pytanie czy to nie będzie przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.08.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts