mysiul 02.08.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Wczoraj zalozyli mi kolektory sloneczne, moja instalacja wygladala w ten sposob, ze mialem 1 pompe do co i cwu i z tego rozwiazania jestem zadowolony. Przypuszczalem ze fachowcy zamontuja druga pompe, aby wydzielic ogrzewanie wody z baniaka, a oni podpieli wszystko do juz istniejacej. Efekt jest taki ze pompa zasilana jest z pieca i sztywno moge ustawic temperature w jakiej ma sie uruchomic, niepotrzebnie podgrzewam piec, a chyba ma to znaczenie przy szybkosci nagrzewania wody z baniaka. Bardzo prosze o pomoc, kolektory sa z dofinansowaniem z gminy, nie bylo jeszcze kkerownika odbioru robot i jesli takie rozwiazanie jest nieprawidlowe to prosil o montaz 2 pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 05.08.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Jak kolektory grzeją to dlaczego załącza ci się pompa od pieca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 20.10.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 a ja to nie kumam po co ci te solary, skoro co i cwu działały w sposób zadowalający na pompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 20.10.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 a ja to nie kumam po co ci te solary, skoro co i cwu działały w sposób zadowalający na pompie? Chyba chodzi o pompę obiegową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 20.10.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Ja myślę że temat umarł śmiercią naturalną. Bo kolektory chodzą na glikolu a co i cwu raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts