Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi wewnętrzne przesuwne na wymiar - wysoki otwór, gdzie zamówić?

Recommended Posts

ratunku! pomocy!

wykańczamy mieszkanie (i się) i chcemy kupić drzwi wewnętrzne (3 szt bezprzylgowych, 1 szt przesuwne), ale problem w tym, że wysokość otworu na drzwi to 212 cm od wylewki, więc standardowe systemy przesuwne firm np. DRE czy Polskone odpadają, bo nie mogą być zamontowane do tak wysokiego otworu (a przynajmniej tak nam powiedzieli przedstawiciele).

czy ktoś może polecić jakąś firmę/fachowca z okolic Krakowa (czy chociaż z Małopolski), który wykonałby takie drzwi na wymiar w sensownej cenie (sensowna cena = mniej niż 1500 za jeden komplet z montażem, czy to w ogóle realne?). jak już robić na wymiar, to najwolelibyśmy drewniane, ale nie wykluczamy też innych materiałów.

pozdrawiam serdecznie!

A w ogóle te kompletne drzwi (czyli skrzydlo, oscieznica i mechanizm przesuwny z oslona + montaz iVAT) w systemie Polskone , DRE zmiescil Ci się w 1,5 tys. zł? Powinien, ale tez nie dla kazdego modelu.

Jesli w grę nie wchodzi zmiejszenie wysokosci, to moze zobacz drzwi Aldrew -skrzydla drewniene, cenowo nieznacznie drozsze od masowek..

nie wyraziłam się jasno, przepraszam. 1500zł chcielibyśmy za zwykłe drzwi, wiadomo, że przesuwne mogą wyjść drożej o system. no ale wypadałoby kupić wszystkie od jednego sprzedawcy, żeby były takie same.

stąd też moje pytanie do forumowiczów - czy te 1500zł za zwykłe drzwi na wymiar jest realne;-)

powiem ci tak, ja od 1,5 roku szukam kto zrobi mi do kompletu z innymi drzwiami wew dzrwi przsuwane, tylko u mnie jest otwor na 2,3m. i jak dotad nie znalazłem, bo albo w ogole nie robia, albo moga zrobic w tym samym kolorze ale calkim gładkie, bez przetłoczeń, czyli ze zwykłej meblówki, albo jeden powiedział ze zrobi, ale koszt 7500zł netto. bez komentarza. zalezy mi zeby nie zmniejszac otworu, generalnie poki co staneło na tym ze wszystkie drzwi robimy w jednym systemie, a przesuwane zamówie u szklarza, całe szklane, ze szkła hartowanego i szyba w jakiejs czesci mleczna. całosc wyjdzie 2500-3000 brutto, takze juz znosniej.

pytalem tez u producenta co robil mi okna, zeby pod komplet z oknami zrobic, ale te krzykneli 6500netto