marcin_open 02.08.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Zamierzam samemu zaizolować dach, założyłem ze zrobię to z wełny a na krokwie nabiję lub przykręcę deski pióro wpust. Sęk w tym, że krokwie są grubości 15-20 cm nie pamietam dokładnie, zastanawiam się gdyż czytałem dużo na forach i yt iż minimum 20cm a na dom pasywny aż 30 cm -Dach mam obity deskami i zapapowany, czy muszę dawać te wolną przestrzeń między deski a wełnę czy wystarczy e wcisnę watę a folię i membranę na deski? Chciałbym to zrobić tanim kosztem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 02.08.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Jeszcze dodam iż w celu zwiększenia przestrzeni na grubość wełny rozważam nabić na krokwie łaty pionowo i póżniej deski poziomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Narysuj co chcesz po kolei mieć ułożone bo jakiś mętlik mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Przestrzeń między wełną a deskowaniem musisz dać. Potem wełna i nie wciskać tylko układać - polecam na Youtube Gipskartonitd koleś wszystko wytłumaczy.Folia paroizolacyjna idzie jako kolejna warstwa po wełnie i potem ewentualnie deski pióro-wpust.Zastanów się nad drugą warstwą wełny w poprzek krokiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 02.08.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Podaje po kolei: papa -> deska -> krokwie -> pomiędzy krokwie wełna -> deski ozdobna pióro wpust nabita na krokwie - koniec ewentualnie to co napisałem że w celu zwiększenia grubości krokwi planuje nabić grube łaty Czy to wystarczy do opisania sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 02.08.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 [ATTACH=CONFIG]326338[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 02.08.2015 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Widziałem filmy tego pana - ja chcę dać deskę naturalną, nie płyty GK a ten pan tylko takie rozwiązania preferuje. A te 20 cm czy wystarczy? Pomiędzy krokwie? Na krokwie to najwyżej 5 cm tylko w miejscach gdzie jest krokiew Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez marcin_open Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.08.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 To czy wystarczy to zależy ile chcesz wydać na ogrzewanie zimą i klimatyzację latem.Krokwie to mostek termiczny więc może lepiej nabić do nich punktowo kawałki łat i na te kawałki dopiero deskę przez całą długość krokwi.Z mostka liniowego zrobi sie mostek punktowy.Pomiędzy deskę pióro-wpust daj folie paroizolacyjną tak aby wilgoć z domu nie wchodziła w wełnę.Papa>deskowanie>przerwa między deskowaniem a wełną>wełna między krokwie>wełna na krokwie>folia paroizolacyjna>deska pióro-wpust.Tak ja bym to widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 02.08.2015 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Coraz bardziej zaczynam myśleć o styropianie dlatego że Wełna słyszałem że opada dzięki za odpowiedź może się przyda. Muszę tę sprawę przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts