Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wylewka samopoziomująca

gizmolec

Recommended Posts

Czy wylewkę samopoziomującą można wykonać w własnym zakresie? Mam do wyrównania jakieś 25 m kwadratowych podłogi. Przewiduję warstwę o grubości od 5 do 10 mm. Z tego co mniej więcej wyliczyłem to maksymalnie jakieś 15 worków zaprawy Atlas sam 100 powinno wystarczyć. Do mieszania zaprawy będę używał wiertarki i kastry gdzie na raz mogę wsypać 2 worki.

Problem leży w tym że z tego co słyszałem taką wylewkę trzeba zrobić bardzo szybko czyli wymieszać i wylać w ciągu jakichś 30 minut. Czy dam radę to zrobić sam, ewentualnie z pomocą jednego kolegi?

Chcę wylać wszystko na raz żeby uzyskać równą powierzchnię na całości. Jak zacznę dzielić robotę to wyjdą schodki."

Dzień dobry,

osobiście nie radziłbym robić tego samemu ze względu na ewentualne dalsze konsekwencje. Nie ma Pan gwarancji, że wylewka zostanie dobrze zrobiona i czy w przyszłości nie trzeba będzie zdzierać podłogi bo zacznie pękać. Proponowałbym oddać takie rzeczy w ręce profesjonalistów np. Solindej ekipy firmy Lafarge. Po wykonanej pracy dostaje Pan gwarancję na gotowy produkt.

W razie pytań jestem do dyspozycji.

Marek Tucholski.

• 1 month później...

Produkt wraz wykonaniem dostępne są już od 21zł za m2. Cena zależna jest od miejsca wykonywanej usługi więc najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio u przedstawiciela pod numerem: 22 250 22 43, bądź wypełniając formularz kontaktowy na stronie http://solidnaekipa-lafarge.pl/W razie pytań jestem do dyspozycji.

Marek Tucholski

Online Ekspert marki Lafarge

• 3 weeks później...

Witam,

podstawa to dobrze zagruntować podłoże na którym będzie wykonana warstwa wyrównująca aby ograniczyć chłonność podłoża co za tym idzie twój komfort psychiczny :) Warto rozważyć większy

pojemnik na min. 3 worki zaprawy. I kolego przede wszystkim spokój sam wyczujesz materiał nie poddawaj się dziwnej presji bo możne to być zgubne…

Życzę powodzenia

ps. przestrzegaj zaleceń producenta odnośnie ilości wody….

Czy wylewkę samopoziomującą można wykonać w własnym zakresie? Mam do wyrównania jakieś 25 m kwadratowych podłogi. Przewiduję warstwę o grubości od 5 do 10 mm. Z tego co mniej więcej wyliczyłem to maksymalnie jakieś 15 worków zaprawy Atlas sam 100 powinno wystarczyć. Do mieszania zaprawy będę używał wiertarki i kastry gdzie na raz mogę wsypać 2 worki.

Problem leży w tym że z tego co słyszałem taką wylewkę trzeba zrobić bardzo szybko czyli wymieszać i wylać w ciągu jakichś 30 minut. Czy dam radę to zrobić sam, ewentualnie z pomocą jednego kolegi?

Chcę wylać wszystko na raz żeby uzyskać równą powierzchnię na całości. Jak zacznę dzielić robotę to wyjdą schodki."