Marcin z Pomorza 05.07.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam. Czy Ktoś z forumowiczów użytkuje taką bramę? Jak się sprawuje? Gdzie takie cacko kupić i jakiego producenta? Jak ją montować. Może macie też adresy stron WWW producentów? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 05.07.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam. Czy Ktoś z forumowiczów użytkuje taką bramę? Jak się sprawuje? Gdzie takie cacko kupić i jakiego producenta? Jak ją montować. Może macie też adresy stron WWW producentów? Pozdrawiam 1. ja uzytkuje 2. sprawuje sie super 3. wyglada super z kasetonem z zewnatrz i w kolorze dachu 4. adres to np TUTAJ 5. u mnie wybor padl na ta z pkt 4 bo jest ocieplona 4 cm a taka chcialem 6. wada jest to ze szybko pada bateria w pilocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 05.07.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Ja również użytkuję i naprawde polecam choć jest sporo drozsza od jednoczęsciowej. Mam Hormnana - nie chcialem ryzykowac innych mniej znanych firm - zreszta mieli tez najładnieszą. Montowali mi goscie z firmy której kupowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 05.07.2004 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Są droższe od uchylnych, ale: * praktycznie nie zajmują miejsca - możesz zamknąć i otworzyć nawet jak z dwu stron parkują samochody "na jajko" * są ciepłochronne - uchylne (nawet ocieplane) nie mają żadnego wsp.U bo ich sie zwyczjnie nie da uszczelnić (chodzi o uszczelki boczne i dolną) Czyli, jeśli: 1. masz garaż w bryle budynku (straty ciepła) 2. nie masz zbyt dużego podjazdu i/lub garażu 3. kilkaset zł w te czy wewte nie stanowi dla ciebie problemu, to kupuj segmentową. Najbardziej znani producenci to Horman, Normstahl, Wiśniowski. Typowa brama (2x2) kosztuje (z montażem) 2,5-3 tys. Oczywiście bez napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek63 05.07.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Dla mnie podstawowym kryterium była trwałość. Jak za parę lat będę na emeryturze nie będzie mnie stać na remonty. Wybrałem segmenrową Hormana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts