doominiqs 03.08.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam Na poddaszu nie mam założonej foli paroprzepuszczalnej stąd muszę ja zamontować między krokwie od środka. Z informacji które znalazłem w internecie wywnioskowałem, że muszę: 1. Zastosować folię wysoko paroprzepuszczalną.2. Przybić folię zszywkami do krokwi.3. Nie robić wentylacji między folią, a wełną mineralną. Moje pytania: 1. Zszywki wystarczą czy dodatkowo przybić folię listewką do krokwi?2. Czy muszę zrobić przerwę między łatami a folią? Wygląda to u mnie tak:http://s30.postimg.org/nc96b59nx/IMG_20150803_194815.jpghttp://s1.postimg.org/yhejgzuvf/IMG_20150803_194759.jpg Chodzi mi o to czy trzeba przybić pionowo listewki do łat na brzegach i na środku przestrzeni między krokwiami? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.08.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam Na poddaszu nie mam założonej foli paroprzepuszczalnej stąd muszę ja zamontować między krokwie od środka. Z informacji które znalazłem w internecie wywnioskowałem, że muszę: 1. Zastosować folię wysoko paroprzepuszczalną. 2. Przybić folię zszywkami do krokwi. 3. Nie robić wentylacji między folią, a wełną mineralną. Moje pytania: 1. Zszywki wystarczą czy dodatkowo przybić folię listewką do krokwi? 2. Czy muszę zrobić przerwę między łatami a folią? Wygląda to u mnie tak: http://s30.postimg.org/nc96b59nx/IMG_20150803_194815.jpg http://s1.postimg.org/yhejgzuvf/IMG_20150803_194759.jpg Chodzi mi o to czy trzeba przybić pionowo listewki do łat na brzegach i na środku przestrzeni między krokwiami? Będę wdzięczny za odpowiedź. To teraz znajdz dekarza, ktory wyprowadzi skroliny z tej membrany, wraz z membrana na pas nadrynnowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doominiqs 04.08.2015 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 spokojnie, da się to zrobić, ja pytam o odstęp foli od krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 04.08.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 spokojnie, da się to zrobić, ja pytam o odstęp foli od krokwi. No to powiedz mi jak, albo jak mozesz to i narysuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doominiqs 04.08.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) trzeba przyciąć ten styropian, przynajmniej jeden dachowiec mi tak poradził. Wciąż chce się dowiedzieć czy dawać szparę między łatą a folią? 2 cm wystarczy? Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez doominiqs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 05.08.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 trzeba przyciąć ten styropian, przynajmniej jeden dachowiec mi tak poradził. Wciąż chce się dowiedzieć czy dawać szparę między łatą a folią? 2 cm wystarczy? To nie sluchaj tego dachowca, bo tutaj wielu pytalo dach mistrzow i jedyne co uslyszeli to, ze blacha do zdjecia. Ale jak sie upierasz, to masz ta membrane tak zamontowac aby byl lekki zwis, bo woda ktorej bedzie sporo bedzie splywala srodkiem membrany. Nic nie szkodzi abys uzyl do mocowania do krokwi listewek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfbopoczta.pl 26.08.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 SUPER ODPOWIEDŹ!!!!!!!!!!!!!! nie jest problemem użyć folii problem odprowadzić wodę na zewnątrz domu. ROZUMIESZ FOLIA PAROPRZEUSZCZALNA LUB LEPIEJ MEMBRANA DACHOWA MUSZĄ BYĆ tak położone żeby skropliny z dachu ( z blachy ) mogły spłyaać na zewnątrz budynku!! podsatwa dobrego remontu!!! wszyskie folie s w sklepie taniafoliabudowlana. jak zadzwonisz to postaram się ci pomuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doominiqs 01.09.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 lepiej zakryć krokwie membraną czy wyciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beleks600 02.05.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Mam ten sam problem. więc jak to wykonałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts