db78 03.08.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam, czy w murowanym domku letniskowym w łazience montować wywietrzak dachowy kanalizacji sanitarnej np. fi16, czy zamiast tego zamontować zawór napowietrzający rurę kanalizacyjną ?Proszę o poradę. PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmarek 04.08.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Odpuść sobie ten zawór napowietrzający. Miałem to kiedyś zamontowane i zapaszek nieprzyjemny się pojawiał w łazience. Zamieniłem na zwykłą rurę na dach. Zetknąłem się z tym jeszcze w dwóch różnych miejscach i zawsze był jakiś smrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 04.08.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Najlepsza jest wywiewka ponad dach, ale jak czasami nie ma możliwości to wkłada się zawory napowietrzające@fmarek jak śmierdziało, tzn że coś było nie tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fmarek 04.08.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Coś było nie tak, ale żadne próby "regulacji" nie dały poprawy. Że jeszcze kilkakrotnie się spotkałem z takim zjawiskiem, stąd moja opinia.Jeszcze przypomniałem sobie, że wcale dobrze to nie napowietrzało instalacji- np. spłukiwana woda z muszli schodziła z widocznym oporem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts