rayden 03.08.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Przymierzam się do odbioru domu, mam pytanie co do odbioru technicznego takiej oczyszczalni.dobre dwa lata mineło jak dokonałem zgłoszenia, odebrałem sobie klauzule ostatecznoscikupiłem oczyszczanie f-my marseplast o poj 3000l. Tu niestety ograniczony kosztami sam wymierzyłem gdzie poszczególne elelemnty powinny być wg projektu, wykopałem wtawiłem połączyłem i zakopałem. Wszystko działa pięknie ale mam problem bo na liscie dokumentów mam wpisany odbiór techniczy ale anie Pani w PINB ani architekci nie badzo wiedzą kto to ma wystawić.Moje zapytanie kto powinien (jest uprawniony) aby takie zaświadczenie o odbiorze technicznym sporządzić? Pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 04.08.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 ... na liscie dokumentów mam wpisany odbiór techniczy ale anie Pani w PINB ani architekci nie badzo wiedzą kto to ma wystawić. Moje zapytanie kto powinien (jest uprawniony) aby takie zaświadczenie o odbiorze technicznym sporządzić? Najlepiej zapytaj autora tej listy. A jak Ci nie odpowie to moje typy (do wyboru): - przedstawiciel producenta oczyszczalni, - przedstawiciel autoryzowanego dystrybutora, - osoba z uprawnieniami budowlanymi branży sanitarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts