Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Glazura w ?azience: do sufitu, czy nie?

zone

Recommended Posts

A ja miałam łazienkę z pytkami do sufitu, a teraz mam płytki tylko tam gdzie są niezbędne i uważam, że tak wygląda lepiej. Na pewno nie robiłabym płytek do sufitu w małej łazience bo to jest naprawdę klaustrofobiczne i powoduje wrażenie duszenia, fajne płytki w neutralnym kolorze i w takim ściany to jest to. Na razie mi sie nic nie chlapie i użytkuje się OK.

Co do wykończenia płytek- fachman je zeszlifował, tak , że miejsce łączenia jest niewidoczne i to jest to!!!!

Iskra

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mysmy wykombinowali jak poniżej i w sumie robiąc drugi raz trzymałbym się tego samego. IMHO dużo ładniej niz płytki do samego sufitu pociągnięte, półkami łazieni nie chcemy obwieszać więc problemu nie będzie...

http://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010011.JPG

http://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010009.JPG

http://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010014.JPG

I jeszcze jedno - za ta wanną fajnie by bylo mieć półkę taką w płytkach - myśmy z niej z pewnych względów zrezygnowali, ale jeśli nie masz specjalnych przeciwwskazań to polecam - problem może być z umieszczeniem baterii przy takiej półeczce - rozwiązaniem było cos takiego - półka do ok. połowy wanny na wysokości wanny, póżniej skosem stromo w gorę i reszta półki na wysokości murka oddzielającego od ubikacji. I w tej wysokiej części zamontowana bateria...

I jeszcze jedno - za ta wanną fajnie by bylo mieć półkę taką w płytkach

Tylko trzeba pamietac, zeby umiescic tam odplyw jesli krawedz wanny ma sie o ta polke opierac. W przeciwnym razie moze sie tam zbierac woda, ktora w konsekwencji prowadzi do dewastacji takiej polki. A baterie mozna zamotowac tako do montazu na poziomej a nie na pionowej powierzchni.

a ja będę mieć rożnie :)

teraz mam małą łazieneczkę z płytkami do sufitu....i to już mi się zdecydowanie nie podoba. Dlatego w domu będę mieć mniejszą łazienkę z płytkami tylko tam, gdzie potrzeba, reszta malowane ściany. Póki co mam tylko rysunki tej łazienki, ale podoba mi się.

Druga, większa łazienka (7 m2) będzie z kafelkami do sufitu, ale za to kafelki są białe, matowe i przez to neutralne. No i jednak moja łazienka będzie się czymś różnić od łazienki Sławka :), chociażby i tymi kafelkami do sufitu.

Pozdrawiam,

gaga2

Tylko trzeba pamietac, zeby umiescic tam odplyw jesli krawedz wanny ma sie o ta polke opierac.

No u nas akurat miało być tak, że półeczka nawet ta dolna byłaby powyżej brzegu wanny. Staneło jednak na tym co widać, a mała półeczko schowała się w murku :) Jakoś to bedzie... :)

Ogólnie łazienka się jak na razie wszystkim zwiedzającym podoba :)

a ja będę mieć rożnie :)

teraz mam małą łazieneczkę z płytkami do sufitu....i to już mi się zdecydowanie nie podoba. Dlatego w domu będę mieć mniejszą łazienkę z płytkami tylko tam, gdzie potrzeba, reszta malowane ściany. Póki co mam tylko rysunki tej łazienki, ale podoba mi się.

Druga, większa łazienka (7 m2) będzie z kafelkami do sufitu, ale za to kafelki są białe, matowe i przez to neutralne. No i jednak moja łazienka będzie się czymś różnić od łazienki Sławka :), chociażby i tymi kafelkami do sufitu.

Pozdrawiam,

gaga2

Gaga,

czyżbyś nie planowała białej podłogi :-?

Polecam :)

• 2 weeks później...
ja planuję robić tylko tam gdzie to jest niezbędne czyli wokół umywalki, wc, wanny i prysznica. resztę zamierzam ładnie pomalować i uzupełnić drewnem. za rok lub dwa jak mi się znudzi to przemaluję i będzie świeżo. tego się nie da zrobić z płytkami do sufitu... (z różnych względów klejonych na ok 10lat)

Cześć Zone,

Mam łazienkę w beżu też płytki 40x25 położone dłuższym poziomo. Ułożone są do pewnej wysokości: 1,5 ściany na 4 płytki, później jest kabina więc 9 płytek, ale tylko w miejscu kabiny, reszta na 5 płytek - dostosowałam to do wys., na której mam lustro. Płytki nie są jednolite tj. mają jakby paseczki w trochę ciemniejszym/jaśniejszym odcieniu, ,,paski'' te biegną pionowo. Pozostała część ścian pomalowana jest duluxem ,,kuchnia/łazienka - słoneczny jęczmień a sufit na biało. I...po paromiesięcznym korzystaniu nic bym nie zmieniła. Pozdrawiam i życzę satysfakcjonującego wyboru

.