Iskra 06.07.2004 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 A ja miałam łazienkę z pytkami do sufitu, a teraz mam płytki tylko tam gdzie są niezbędne i uważam, że tak wygląda lepiej. Na pewno nie robiłabym płytek do sufitu w małej łazience bo to jest naprawdę klaustrofobiczne i powoduje wrażenie duszenia, fajne płytki w neutralnym kolorze i w takim ściany to jest to. Na razie mi sie nic nie chlapie i użytkuje się OK.Co do wykończenia płytek- fachman je zeszlifował, tak , że miejsce łączenia jest niewidoczne i to jest to!!!!Iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.07.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Ja również preferuję płytki tylko w "mokrych miejscach" łazienka wygląda przez to lżej i mamy większe możliwości przearanżowania jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Iskra, a ja tak usilnie szukam dobrego fliziarza.Daj znać na priv czy jestes zadowolona i czy możesz Go polecić?Czy On by się podjął pracy w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 07.07.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Mysmy wykombinowali jak poniżej i w sumie robiąc drugi raz trzymałbym się tego samego. IMHO dużo ładniej niz płytki do samego sufitu pociągnięte, półkami łazieni nie chcemy obwieszać więc problemu nie będzie...http://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010011.JPGhttp://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010009.JPGhttp://aip.pl/~pestka/tmp/?i=-1&j=2&im=P1010014.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.07.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 kocki - ładna łazienka przemyslane widzę różne wnęki i półeczki ....gratuluję ...u mnie kafle też nie do samej góry - powyżej pomalowane na biało razem z sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 kocki podoba mi sie obudowa wanny. Klasa... Moge sciagnac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 07.07.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Jasne Hihi, a ile przeprawy mielismy z teściem, który robił płytkowanie, że będzie brzydko... Na szczęście moja ukochana postawiła na swoim, i nie ukrywam, że mnie też się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 07.07.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 I jeszcze jedno - za ta wanną fajnie by bylo mieć półkę taką w płytkach - myśmy z niej z pewnych względów zrezygnowali, ale jeśli nie masz specjalnych przeciwwskazań to polecam - problem może być z umieszczeniem baterii przy takiej półeczce - rozwiązaniem było cos takiego - półka do ok. połowy wanny na wysokości wanny, póżniej skosem stromo w gorę i reszta półki na wysokości murka oddzielającego od ubikacji. I w tej wysokiej części zamontowana bateria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.07.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 I jeszcze jedno - za ta wanną fajnie by bylo mieć półkę taką w płytkach Tylko trzeba pamietac, zeby umiescic tam odplyw jesli krawedz wanny ma sie o ta polke opierac. W przeciwnym razie moze sie tam zbierac woda, ktora w konsekwencji prowadzi do dewastacji takiej polki. A baterie mozna zamotowac tako do montazu na poziomej a nie na pionowej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.07.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 a ja będę mieć rożnie teraz mam małą łazieneczkę z płytkami do sufitu....i to już mi się zdecydowanie nie podoba. Dlatego w domu będę mieć mniejszą łazienkę z płytkami tylko tam, gdzie potrzeba, reszta malowane ściany. Póki co mam tylko rysunki tej łazienki, ale podoba mi się. Druga, większa łazienka (7 m2) będzie z kafelkami do sufitu, ale za to kafelki są białe, matowe i przez to neutralne. No i jednak moja łazienka będzie się czymś różnić od łazienki Sławka , chociażby i tymi kafelkami do sufitu. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 07.07.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Tylko trzeba pamietac, zeby umiescic tam odplyw jesli krawedz wanny ma sie o ta polke opierac. No u nas akurat miało być tak, że półeczka nawet ta dolna byłaby powyżej brzegu wanny. Staneło jednak na tym co widać, a mała półeczko schowała się w murku Jakoś to bedzie... Ogólnie łazienka się jak na razie wszystkim zwiedzającym podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.07.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 U nas glazurka wyrównana jest z górną krawędzią okna i framugi drzwi. Reszta ściany pomalowana jest na kolor zbliżony do glazury. Sufit o ton jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.07.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Podoba mi się bardzo,a jakiej firmy są flizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 08.07.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Podoba mi się bardzo, a jakiej firmy są flizy? Jeśli to było do mnie to jest to ceramika z cersanita - iryda beige i giallo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 08.07.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 a ja będę mieć rożnie teraz mam małą łazieneczkę z płytkami do sufitu....i to już mi się zdecydowanie nie podoba. Dlatego w domu będę mieć mniejszą łazienkę z płytkami tylko tam, gdzie potrzeba, reszta malowane ściany. Póki co mam tylko rysunki tej łazienki, ale podoba mi się. Druga, większa łazienka (7 m2) będzie z kafelkami do sufitu, ale za to kafelki są białe, matowe i przez to neutralne. No i jednak moja łazienka będzie się czymś różnić od łazienki Sławka , chociażby i tymi kafelkami do sufitu. Pozdrawiam, gaga2 Gaga, czyżbyś nie planowała białej podłogi Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.07.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 U mnie chyba będzie tak: mała łazienka - tylko tam gdzie trzeba,duża- do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.07.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Aha, tak Kocki to było do Ciebie - b. mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 18.07.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 ja planuję robić tylko tam gdzie to jest niezbędne czyli wokół umywalki, wc, wanny i prysznica. resztę zamierzam ładnie pomalować i uzupełnić drewnem. za rok lub dwa jak mi się znudzi to przemaluję i będzie świeżo. tego się nie da zrobić z płytkami do sufitu... (z różnych względów klejonych na ok 10lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekin 24.07.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Cześć Zone,Mam łazienkę w beżu też płytki 40x25 położone dłuższym poziomo. Ułożone są do pewnej wysokości: 1,5 ściany na 4 płytki, później jest kabina więc 9 płytek, ale tylko w miejscu kabiny, reszta na 5 płytek - dostosowałam to do wys., na której mam lustro. Płytki nie są jednolite tj. mają jakby paseczki w trochę ciemniejszym/jaśniejszym odcieniu, ,,paski'' te biegną pionowo. Pozostała część ścian pomalowana jest duluxem ,,kuchnia/łazienka - słoneczny jęczmień a sufit na biało. I...po paromiesięcznym korzystaniu nic bym nie zmieniła. Pozdrawiam i życzę satysfakcjonującego wyboru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 24.07.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 Płytki wspinające się aż do nieba ? Nie, to raczej nie dla mnie! Cóż, skoro nie lubię monotonii, lecz odmianę i zabawę kolorem, muszę przywyknąć do dokuczliwego malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts