izus1000 04.08.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Słuchajcie kupiłam starą szafkę biblioteczną, mnóstwo szufladek i ogólnie sporo do zrobienia. Mam problem czym ją pomalować, Cały korpus szafki jest wykonany z płyty na pewno nie jest to drewno. Chciałabym uzyskać ciemny postarzony kolor, niestery nie wiem czego użyć na takiej płycie. Wosk? Farba? Jakiś oodkład? Zostawiam Wam zdjęcie mebla, a efekt jaki chciałabym uzyskać jest tutaj http://ushiilandia.blogspot.com/2012/09/aaaaaaaaaaaaa.html Przy okazji czy. Potraktować ten ohydny korektor? Póki co go zdrapuje ale to kiepskie rozwiazanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaszlek 05.08.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Proponuję farby kredowe, nie trzeba szlifować powierzchni, trzeba tylko odtłuścić.Późnien należy zabezpieczyć np . woskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 14.08.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Hm, a może spróbuj zmywaczem do paznokci lub rozpuszczalnikiem? Wypróbuj na jakoś mało widocznym fragmencie, czy nie odbarwi powierzchni czy coś... Swoją droga, świetny pomysł na wykorzystanie szafki w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts