Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Położenie / położone karton gipsy - pierwszy raz chyba trochę boli

TSparrow

Recommended Posts

Siema!

Ludziska, pytanie mam bo z kolegą kładlismy płyty GK w mojej łazieneczce (1,7m na 1,7) i ubikacji (1,4 na 0,8). Dodam że w mieszkaniu skułem cały tynk, a to jakie cegły tam zastałem to była centralnie masaka, zygzak tak że w głowie się kręciło. Jak kładliśmy płyty, zawsze uważaliśmy żeby były prosto położone bez bananów itp, i bananów jako tako nie ma, w pionie nawet idą prosto (w 2/3 miejsca poziomica wskazuje kropeczkę przy lewej krawędzi, jak by płyta przy suficie uciekała w jej głąb, no cóż, ok, pogodziłem się już z tym,

Drugi feler, o tym w ogóle nie pomyśleliśmy (:(), nie robiliśmy ścian z kątem, no i teraz, jak wpadliśmy na tak świetny pomysł, żeby to zmierzyć, to w większości nie jest źle, bardzo małe rozbieżności. Jednak są 2 kąty, które no... nie udało nam sie za bardzo, uciekają sciany do kąta rozwartego. I teraz pytanie mam... czy to kompletnie spartoliliśmy? Czy w przyszłosci nie będzie z tego powodu kwatków? Jak to wynika z waszego doświadczenia?

Boję się o wprawianie drzwi, ponieważ wnęka na drzwi, u góry tam gdzie wchodzi belka np. po lewej stronie ma 13cm grubości, a po prawej 11...

Potem zmirzyliśmy ogólnie kąty w mieszkaniu, jak idą ściany działowe... i kurcze no, nie było by do czego nawet wziąć odniesienia, wszystko krzywe w 3 d**y.

Nie jestem osoba która chce mieć wszystko idealnie, bo tego po położeniu kafelek wydaje mi sie w ogóle nie będzie widać, jednaczy pytanie czy kiedys mogę mieć przez to jakieś kłotopy?

Pozdro!!