krakusek_1 05.08.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć, Zastanawiam się nad zakupem troche większej działki np 18-25 arow i podziałem jej na 2 lub 3 części tak by ewentualnie w przyszłości zrobić możliwości wybudowania się np dzieciom lub po prostu sprzedać jeśli nie będą zainteresowane. Zakładam ok 8ar na działkę na nieduży dom - minus droga dojazdowa do drugiej działki jeśli będzie taka potrzeba. Wczoraj usłyszałem, że sprawa nie jest prosta zwłaszcza w Krakowie. Widze sensowne oferty np na obrzezach Krakowa lub w sąsiadujących gminach. Są działki które mają MPZP ale są też bez. Słyszałem opinie, żeby zaraz po kupnie podzielić działki na docelową ilość i dopiero wtedy starać się o WZ ale słyszałem też żeby dzielić później, po wybudowaniu domu. Czas nie jest krytczny bo nie planujemy rozpocząć budowy szybko. Szczególnie interesuje mnie sytuacja jeśli nie ma MPZP a chciałbym taki podział dokonać dzięki za wszelką pomoć i sugestiepozdrawiamkrakusek Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez krakusek_1 palcówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts