Zdziebdzio 20.07.2004 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 No i w zasadzie problem mamy z glowy, przy dzialce cioci ma biec trasa szybkiego ruchu, maz byl dzisiaj rano w gminie i sie dowiadywal. To teraz mi poradzcie na co mam zwrocic uwage i co sprawdzic zanim kupie dzialke, jak juz jakas znajde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 sprawdź w gminie plan przestrzennego zagospodarowania terenu dla interesującej Ciebie okolicy, wystap o warunki zabudowy na dany teren - czy dopuszczają jakąś działalnośc uciążliwa dla otoczenia, wysokość zabudowu - czy tylko jednorodzinna czy też wielorodzinna w niskiej zabudowie, warunki mediów, droga dojazdowa, sprawdź w geodezjo gminnej jaki jest przekrój geoteczniczny na tym terenie, poziom wód gruntowych - czy tam sa piaski, glina, iły itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 20.07.2004 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 dzieki Wojtek, czy za takie info sie placi w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 plan przestrzennego zagospodarowania terenu jest dostępny w każdej gminie - możesz tam zobacyć jaki jest planowanu układ dróg , gdzie są tereny pod inwestycję, rekreację, budownictwo - jeśli jestes kumata to z oznaczeń na takiej mapie dużo odczytasz - czy droga jest wewnetrzna czy zbiorcza, jakie media występuja na danym terenie, gdzie przewidzianay jest yransformator, jakies przepompownie , rozdzielacze gazu, chociaż jak się kobieta uśmiechnie to Pan wszystko wyjaśni a jak pracuje kobieta to poślesz męża.natomiast warunki zabudowy dla danej działki sa płatne - jak pamiętam opłta skarbowa wynosi 5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.07.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Zdziebdzio wytłumacz cioci jak sprawa stoi i może podaruje w takim przypadku. Jak gmina zacznie budować to kaska jak znalazł z odszkodowania (po latach dewaluacji) lub wykupu (od razu). Potem siana będziesz szukać, a tu możecie łatwo wyrwę cioci zrobić. Co ty się tak od razu poddajesz? Twarda bądź, jak Roman Bratny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.08.2004 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 a tak wracajac do tematu, to jestesmy po wakacjach i po rozmowach z ciocia/wujkiem. Chca sobie dzialke zatrzymac na gorsze czasy, nie wiedzac jaka czeka ich przyszlosc. Wiec problem z waska dzialka, ktora ewentulanie moglismy miec pa pa. Natomiast znalezlismy przez przypadek dzialke w Plochocinie - 1500 za 44 tys. Jest to dawny pegeerowski teren, do sprzedania 50 dzialek, 30 juz sprzedanych, na razie wszystko jest zarosniete, mediow nie ma, sa za to plany podciagniecia wody, kanalizacji, czekaja na zatwierdzenie budzetu przez radnych. Ile to moze trwac? Blisko tory kolejowe, ale jakies ulepszone wiec niewiele slychac i niedaleko malutki cmentarz (jak to pan powiedzial rozwojowy). Do stacji pkp jakies 1,5 km, do sklepiku spozywczego jakies 700m. Brac czy nie? Mi sie tam opdoba, ale czy moje dzieci jak juz wybudujemy ten domek ukochany nie beda sie tam nudzic? Teraz maja plac zabaw i mnostwo dzieci naokolo a potem beda mogli liczyc jedynie na jakichs sasiadow, jesli w ogole takow beda w najblizszym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Tak sobie historycznie okiem rzuciłem, bo cosik mi nie pasiło. No i znalazłem. Kochana Zdziebdzio słoneczko za bardzo nie razi, bo tam mi się wydaje, że do ciebie to jeno z kołem osikowym. Coś tak koło cmentarza wątek zahacza. I widzę, że na opcję rozwojową zwróciłaś uwagę. Czemu nie ma ich być? To chyba jakiś podtekst. A tak na poważnie. Jak długo sprzedawali te 60% areału? (Najwyżej ulokujecie gotówkę) Co z drogą? Koło cmentarza prowadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.08.2004 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 podobno sprzedaja te dzialki od 3 lat. Mi cmentarz wizualnie w ogole nie przeszkadza - ale rzeczywiscie jakos tak sie za mna to ciagnie, mam nadzieje ze to niz nie znaczy Jest sobie droga ktora prowadzi na cmentarz. Ja to droga dojezdzalabym do skrzyzowania na ktorym skrecalabym do siebie, wiec nie bedzie tuz pod moim domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 A na 1 listopada jest od nawietrznej czy zawietrznej? Jakoś powoli im kapie. Poniżej 1/miech. Może warto sprawdzić w gminie czy rzeczywiście te plany istnieją, jak są poprowadzone. Co z prądem? Może prąd i energetyka są tu kulą u nogi (studnię można wykopać, ale elektrowni to raczej nie wybudujecie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 09.08.2004 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 slup jest przy drodze, wiec chyba mozna pociagnac, ale rzeczywiscie trzeba wszystko dobrze sprawdzic. Kurcze, tylko co tu zrobic jak Ci pani mowi ze ona dokladnie nie wie kiedy bedzie rozpatrzone pismo, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanula 09.08.2004 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Zdziebcio buduj się i tak jesteś w lepszej sytuacji finansowej niz ja. A moje dzieci nie mają podwórka i kolegów. Przy skrzyżowaniu to raczej nie ma się gdzie bawić. Zostają cztery ściany i komputer. Horror jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdziebdzio 10.08.2004 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 raczej decyzje juz podjelismy - tylko trzeba znalezc ta odpowiednia dzialke. Tak jak wszyscy mowia dzialka to jedyna rzecz ktorej nie zmienie w swoim domu ... wiec musimy dobrze poszukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts