paradox2604 05.08.2015 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 witam chcialem zapytac o ukladanie paneli teraz bede przystepowal wlasnie do tej czynnosci i mam takie pytanko mam posadzki z mixokreta wylane juz ponad 3 msc temu i teraz czy pod panel musze dawac folie paroizolacyjna+ pianka czy sama pianka wystarczy bo gosc w sklepie mi powiedzial ze folie tez sie daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.08.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 Nie ma folii, tracisz gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 05.08.2015 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 znow folia przecierz dawalem juz dwie pod styropian i pod mixokreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 19.09.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Dzień dobry, Patrząc na Pana problem od strony technicznej, to nie ma zasadności stosowania jeszcze jednej folii. Chyba, że producent zaleca (lub wymaga), aby taką folię położyć. PozdrawiamMarek TucholskiOnline Ekspert marki Lafarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 20.09.2015 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dzień dobry, Patrząc na Pana problem od strony technicznej, to nie ma zasadności stosowania jeszcze jednej folii. Chyba, że producent zaleca (lub wymaga), aby taką folię położyć. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge jeżeli podkład podłogowy jest suchy, to nie ma potrzeby kładzenia folii. Problem w tym, że większość i to zdecydowana nie wie kiedy podkład podłogowy cementowy, betonowy czy anhydrytowy jest suchy. Najczęściej montują panele i inne okładziny podłogowe na podkład mokry tzn. taki, który ma wilgotność resztkową do maksimum 2,0CM%! Dlatego należy rozłożyć folię i to bardzo starannie. Pomiary wilgoci resztkowej zbyt często wskazują na podłoże suche, gdy w rzeczywistości jest ono mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts