Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marpanek

Recommended Posts

• 4 years później...

Zamówiliśmy meble do kuchni z BRW Nika Melos brzoza orange. Kuchnia jest wymiarowa i ładnie dopasowały się dodatkowe szafki z zestawu Nika. Panele mają być zrobione z drewna. Blat zamówimy całościowy na wymiar u stolarza. Właściwie to wszystko byłoby bez problemu poza miejscem na zmywarkę.

Zostawiliśmy miejsce na zmywarkę pod całkowita zabudowę. Zmywarkę mamy kupioną. Problem w tym ze w tym zestawie nie ma gotowego frontu do zmywarki.

Myśleliśmy o kupnie szafki z drzwiczkami 45cm i przerobić ją na obudowę do zmywarki ale tez nie ma takiej w zestawie.

Zmywarki 45cm mają standardowe wymiary paneli przednich ale w instrukcji do mojej zmywarki jest panel o wymiarach 680 wysoki i szeroki na 444 mm.

Dziwna sprawa może ktoś się spotkał z problemem zabudowy zmywarki z takim panelem.

Widziałem w zestawach BRW panele do zmywarek o wymiarach wymiary: wys. 71 cm szer. 45 cm lub mniejsze gdy zmywarka ma panel nie chowany wys. 57 cm szer. 45 cm.

Czy ja kupiłem jakąś niewymiarową zmywarkę czy to normalne wymiary przedniego panela. Jak to jest z tymi zmywarkami.

Zmywarka model Mastercook ZBI-445IT.

• 8 months później...

Witam

założyłem ten sam temat w innym dziale i chyba ten będzie bardziej odpowiedni, więc sorry za dublowanie.

Jestem na etapie zabudowy kuchni i mam pewien problem ze zmywarką 45 cm. Wszystkie szafki będę miał na stopkach. wymiary standardowe tzn 10 cm wysokość + 72 cm szafki i potem blat. Zmywarka Bosch SRV z panelem którą mam zamiar kupić ma swoje regulowane stopki i nie za bardzo wiem jak to ugryźć. Ja myślałem, że zbuduje sobie szafkę pod zmywarkę an stopkach i włożę w nią zmywarkę. Okazuje się jednak, że zmywarka ma wysokość od 81 do 87 cm. Czyli mam rozumieć, że ona musi stać na ziemi i nie będzie to ciąg takich samych szafek?. jak to rozwiązać?

Tak, zmywarka to tak jakby osobna szafka sama w sobie, czyli nie należy jej obudowywać tak jak np. piekarnika. Na pierwszy rzut oka u Ciebie wszystko pasuje, bo zmywarka akurat ładnie wejdzie pod blat (72+10 = 82, a zmywarka jest od 81 cm). Potem do czoła zmywarki przykręca się front a od podłogi montuje się najlepiej jeden ciągły, wspólny dla całego ciągu roboczego cokół i wszystko jest ładnie zamaskowane.

• 3 months później...