mateuszs 26.06.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Mam pytanie:Oglądałem dziś różne modele zmywarek do zabudowy i po otwarciu drzwi wszystkie zamykały się automatycznie bardzo szybko i z dużą siłą.Czy po założeniu panelu z płyty MDF zrobią się na tyle ciężkie, że nie będą się zamykać automatycznie?Może jest jakaś regulacja tej "mocy" domykania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 26.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Hmm, ja mam w zabudowie zmywarkę Boscha i drzwi nie zamykają sie automatycznie. Mogą być nawet tylko leciutko uchylone, na 5cm i się nie zamykają. Zamykaja się dopiro, gdzy są uchylone tyle, ze widac tylko wyświetlacz. Ale i tak się same nie zamkną zupełnie - trzeba docisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.06.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Po włożeniu panela będą zamykać się "normalnie".PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszs 27.06.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Dziękuję bardzo - już bałem się siniaków na rękach - talerz do zmywarki i bum z drzwi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.06.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Pózniej trzeba domykać,bo już tak łatwo nie zamykają się. Póki są bez obciążenia to faktycznie,wkładając coś do zmywarki trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andboga 30.06.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie.Jestem tutaj pierwszy raz.Proszę o wyrozumiałość.A oto mój problem.Szafka z zlewem dwu komorowym (80 cm szer) ,piec(50 cm szer) , i jeszcze 8 cm do ściany.Chcę zamontować zmywarkę 45 cm szer.Interesuje mnie zlew jednokomorowy z okapnikiem.Pod nim zmywarka , może być do zabudowy.Czy ktoś może pomóc jak to wszystko połączyć.Piec mogę przesunąć o te 8 cm.Bardzo proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 01.07.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja mam zlew 1,5 i okapnik a i tak musiałam kroic szafke troszke :/nie wiem czy uda sie to zmiesciczamiesc rysunek bedzie latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andboga 01.07.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Chciałem dodać że oczywiście ma być całkiem nowa szafka.Starą wywalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 01.07.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Ze zmieszczeniem tego wszystkiego nie widzę problemu: 80+8=88, 45+40=85, zostaje 3 cm. Trzeba tylko znaleźć zlew do podbudowy 40 (sama komora zlewu wtedy ma mniej niż 36,4. Jeżeli kąty we wnęce są proste powinno się zmieścić. Problemem może być użytkowanie tego wszystkiego: kuchenka dostępna z 2 stron, mycie garów/warzyw przy samej ścianie, albo zmywarka przy scianie - z tym wszystkim się trzeba liczyć. Nie ma co tu teoretyzować tylko, jeżeli nie da się zrobić inaczej, brać się do działania. Ewentualne problemy i tak wyjdą w tzw "praniu".Podłączenie do zmywarki powinno być w szafce pod zlewem. Jeżeli kuchenka jest gazowa to problemem mogą być rurki. Zbyt mało danych, żeby coś doradzać. Przydałby się szkic z przyłączami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
furni 01.10.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Nabyłem właśnie zmywarkę pod zabudowę Bosch spv43m10eu (http://www.bosch-home.pl/SPV43M10EU.html) i mam mały dylemat jak mocuje się front do tego modelu. Producent nie popisał się fachowością sporządzenia instrukcji obsługi. Jak się domyślam ma jedną do wszystkich modeli. W instrukcji zaznaczone jest ze trzeba do frontu przykręcić haczyki na dole, przylepić dwa plasterki z pianką tłumiącą i przykręcić 6 śrubkami od wewnątrz drzwiczek. I tu problem. Bo o ile są otwory na haczyki u dołu drzwiczek zmywarki to nie ma żądnego otworu na wylot na pozostałe wkręty do przymocowania frontu.Mam tylko nadzieję że bosch wkłada zdecydowanie więcej wysiłku w wykonanie sprzętu niż instrukcje. Czy orientuje się ktokolwiek jak się montuje front do drzwiczek w tym modelu zmywarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 07.10.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 z tego co pamiętam , trzeba było wykręcicić wkręty z drzwi i je zastąpić dłuższymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts