Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

marpanek

Recommended Posts

Mam pytanie:

Oglądałem dziś różne modele zmywarek do zabudowy i po otwarciu drzwi wszystkie zamykały się automatycznie bardzo szybko i z dużą siłą.

Czy po założeniu panelu z płyty MDF zrobią się na tyle ciężkie, że nie będą się zamykać automatycznie?

Może jest jakaś regulacja tej "mocy" domykania?

Witam wszystkich bardzo serdecznie.Jestem tutaj pierwszy raz.Proszę o wyrozumiałość.

A oto mój problem.Szafka z zlewem dwu komorowym (80 cm szer) ,piec(50 cm szer) , i jeszcze 8 cm do ściany.Chcę zamontować zmywarkę 45 cm szer.

Interesuje mnie zlew jednokomorowy z okapnikiem.Pod nim zmywarka , może być do zabudowy.Czy ktoś może pomóc jak to wszystko połączyć.Piec mogę przesunąć o te 8 cm.Bardzo proszę o poradę.

Ze zmieszczeniem tego wszystkiego nie widzę problemu: 80+8=88, 45+40=85, zostaje 3 cm. Trzeba tylko znaleźć zlew do podbudowy 40 (sama komora zlewu wtedy ma mniej niż 36,4. Jeżeli kąty we wnęce są proste powinno się zmieścić. Problemem może być użytkowanie tego wszystkiego: kuchenka dostępna z 2 stron, mycie garów/warzyw przy samej ścianie, albo zmywarka przy scianie - z tym wszystkim się trzeba liczyć. Nie ma co tu teoretyzować tylko, jeżeli nie da się zrobić inaczej, brać się do działania. Ewentualne problemy i tak wyjdą w tzw "praniu".

Podłączenie do zmywarki powinno być w szafce pod zlewem. Jeżeli kuchenka jest gazowa to problemem mogą być rurki. Zbyt mało danych, żeby coś doradzać. Przydałby się szkic z przyłączami.

• 1 year później...

Nabyłem właśnie zmywarkę pod zabudowę Bosch spv43m10eu (http://www.bosch-home.pl/SPV43M10EU.html) i mam mały dylemat jak mocuje się front do tego modelu. Producent nie popisał się fachowością sporządzenia instrukcji obsługi. Jak się domyślam ma jedną do wszystkich modeli. W instrukcji zaznaczone jest ze trzeba do frontu przykręcić haczyki na dole, przylepić dwa plasterki z pianką tłumiącą i przykręcić 6 śrubkami od wewnątrz drzwiczek. I tu problem. Bo o ile są otwory na haczyki u dołu drzwiczek zmywarki to nie ma żądnego otworu na wylot na pozostałe wkręty do przymocowania frontu.

Mam tylko nadzieję że bosch wkłada zdecydowanie więcej wysiłku w wykonanie sprzętu niż instrukcje.

Czy orientuje się ktokolwiek jak się montuje front do drzwiczek w tym modelu zmywarki?