Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie ogrodzenie - 70ar

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Szykuje się do remontu domu - chciałem również sprawić mu ogrodzenie. Działka tj. dom + ogród ma 70 ar powierzchni. W jaki sposób radzilibyście to ogrodzić, żeby było w miarę tanio i estetycznie? Sąsiedzi mają posadzone głównie żywopłoty ale niestety nie podoba mi się to ani nie mam ochoty co roku wyciągać piły i przycinać.

Pozdrawiam,

Krzysiek

Witam serdecznie,

Szykuje się do remontu domu - chciałem również sprawić mu ogrodzenie. Działka tj. dom + ogród ma 70 ar powierzchni. W jaki sposób radzilibyście to ogrodzić, żeby było w miarę tanio i estetycznie? Sąsiedzi mają posadzone głównie żywopłoty ale niestety nie podoba mi się to ani nie mam ochoty co roku wyciągać piły i przycinać.

Zgadzam się z przedmówcą, najtańsza będzie siatka pleciona. Możesz się także zastanowić nad siatką zgrzewaną, która wyglądem przypomina panele ogrodzeniowe, ale jest od nich tańsza.

betafence_siatka-pantanet-family_108811S_1BEKA.jpg

Ekonomicznym rozwiązaniem jest położenie siatki na bokach i tyłach domu, natomiast od reprezentatywnej strony od frontu posesji polecam wybrać droższe ogrodzenie panelowe.

No tak, siatka za pewne jest najtańszym rozwiązaniem tej kwestii, ale po jakimś czasie traci na wyglądzie/bezpieczeństwie- staje się luźna i można ją odgiąć.

Ogrodzenie panelowe z drugiej strony jakoś za bardzo też nie jest estetyczne. Nie myślałeś o jakimś kutym albo murowanym?? Wiadomo będzie drożej, ale przynajmniej estetyczniej i solidniej

pozdrawiam