Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pralka do do zabudowy --> Bosch czy Samsung

seedmenn

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Zabieram się do kupna pralki do łazienki. Ze względu na zabudowę muszę ograniczyć pralkę do 45 cm głębokości. Przeglądając internet oraz odwiedzając sklepy ze sprzętem AGD postanowiłem wybrać model Samsunga albo Boscha. Powiedzcie czym się sugerować wybierając model. Która z tych firm jest lepsza (nie chodzi raczej o cichość pracy a bardziej o bezawaryjność). Budżet jaki chciałem przeznaczyć na zakup pralki to 1300 zł.

Których z poniższych modeli jest warty uwagi:

Samsung:

Samsung WF60F4E0W0W

Samsung WF60F4E3W2W

Bosch:

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK20260PL

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24260PL

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24240PL

Proszę bardzo o pomoc oraz rady.

Pozdrawiam !

Witaj,

Wszystkie trzy pralki marki Bosch należą do tej samej platformy, są produkowane w naszej własnej fabryce w St.Petersburgu, są bardzo wytrzymałe, jak na Boscha przystało. :) Pierwsza osiąga maksymalnie 1000 obrotów, druga i trzecia 1200 obrotów. Polecam model WLK24240PL. Urządzenie posiada AquaStop, system z dożywotnią ochroną przed zaleniem i ubezpieczeniem od kosztów remontu (nawet u sąsiadów piętro niżej). Zachęcam do odwiedzenia strony http://www.varioperfect.pl i skorzystania z konfiguratora, który bardzo łatwo pozwala wybrać pralkę, dostosowaną do swoich potrzeb. Co ważne, nie trzeba się na pralkach znać, żeby go używać. :)

Pozdrawiam,

Sebastian K z działu komunikacji BSH

Witam serdecznie.

Zabieram się do kupna pralki do łazienki. ....

Pozdrawiam !

Nie wiem jak pralki, ale mam zmywarkę siemensa, matka ma boscha, i powiem Ci, ze różnicy nie widać, nie słychać i nie czuć.

Na zewnątrz trochę inny design a w środku (przynajmniej to co widać) idealnie to samo. Nawet nie starali się tego poróżnić.

Owszem, marki różne, montownie różne a komponenty od jednego chińskiego dostawcy.

• 3 months później...
Gość Konto usunięte_1*
ja mam samsunga jakiegoś buble czy coś takiego żona zachwycona jakością prania , przy wirowaniu jedynie bardzo gwiżdże bo silnik chyba na szczotkach reszta super drugi rok już leci

• 5 months później...

Bosh może? Bo samsung to jest drogi za samą reklamę.

Pozdrawiam

Witam serdecznie.

Zabieram się do kupna pralki do łazienki. Ze względu na zabudowę muszę ograniczyć pralkę do 45 cm głębokości. Przeglądając internet oraz odwiedzając sklepy ze sprzętem AGD postanowiłem wybrać model Samsunga albo Boscha. Powiedzcie czym się sugerować wybierając model. Która z tych firm jest lepsza (nie chodzi raczej o cichość pracy a bardziej o bezawaryjność). Budżet jaki chciałem przeznaczyć na zakup pralki to 1300 zł.

Których z poniższych modeli jest warty uwagi:

Samsung:

Samsung WF60F4E0W0W

Samsung WF60F4E3W2W

Bosch:

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK20260PL

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24260PL

Bosch Serie 6 VarioPerfect WLK24240PL

Proszę bardzo o pomoc oraz rady.

Pozdrawiam !