polac 06.08.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Witam, proszę o poradę. Mam problem z zamontowaniem taśmy LED, wszystko podpiąłem jak trzeba pstryk i światłość nastała, wszytko było pięknie dopóki nie skróciłem taśmy z 3 metrów do jakichś 2,2 metra. Wszytko się rozłożyło, sprawdziłem i prąd jest na wejściu z sieci do transformatora na wyjściu i wejściu z taśmy LED też, ale już na wyjściu z transformatora do sieci cisza. Co może być tego przyczyną? Zasilacz 50W 12V 4,2A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 07.08.2015 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Czy u Ciebie prąd płynie odwrotnie? Z taśmy do transformatora, z transformatora do sieci. Nie mam pojęcia gdzie masz a gdzie nie masz napięcia. Napisz to jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.08.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam, proszę o poradę. Mam problem z zamontowaniem taśmy LED, wszystko podpiąłem jak trzeba pstryk i światłość nastała, wszytko było pięknie dopóki nie skróciłem taśmy z 3 metrów do jakichś 2,2 metra. Wszytko się rozłożyło, sprawdziłem i prąd jest na wejściu z sieci do transformatora na wyjściu i wejściu z taśmy LED też, ale już na wyjściu z transformatora do sieci cisza. Co może być tego przyczyną? Zasilacz 50W 12V 4,2A. Niezależnie jak płynie ten prąd bo faktycznie Twoje tłumaczenie jest bardzo niejasne, chociaż mierzysz napięcie to zapewne zrobiłeś zwarcie w miejscu przecięcia - sprawdź to dokładnie i zaizoluj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts