kaemeres 07.08.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam!Szukam porady w sprawie fundamentów. Mam dom niepodpiwniczony, ściany jednowarstwowe, fundamenty zabezpieczone dysperbitem (dwie warstwy) zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz. Planowałem nie robić większego ocieplenia fundamentów i podsypać budynek piaskiem, zacząłem jednak myśleć czy jednak nie ocieplać. Pytanie czy można zostawić tak fundamenty z podwójną warstwą dysperbitu i spokojnie się podsypać czy jednak kłaść folię kubełkową albo smarować trzecią warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 07.08.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 .....a dlaczego zacząłeś myśleć o ociepleniu fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 07.08.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 No właśnie, po co, czy jest wilgoć, czy zimno w domu, jaka jest izolacja podłogi ? I jeżeli już zostaną odkopane to może warto przykleić styropian i dać folię kubełkową, a może zrobić odwodnienie... pytanie dlaczego chcesz ocieplać fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ik_KT 30.09.2015 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Jeżeli jest taka możliwość , to proponowałbym zaizolować termicznie fundament. Schemat takiej izolacji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts