Mati89 08.08.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Witam, na mojej ścianie pojawiły się wybrzuszenia, odpryski? Na początku myślałem, że zalał mnie sąsiad z góry, ale w takiej sytuacji raczej powinien być zaciek. Nie mam w ogóle doświadczenia, więc może ktoś mi powie czym może być to spowodowane. Dodam, że w swoim mieszkaniu jestem tylko gościem, wiec to może być już od jakiegoś czasu. Wybrzuszenia są twarde i nieregularne, w niektórych miejscach jakby ściekła farba. Mieszkanie jest stosunkowo nowe, no ale ma już 2,5 roku, a gwarancja standardowo do 2 lat .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 08.08.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Jeżeli to jest sufit podwieszany z KG to pracująca kostrukcja sprawiła że siatka łącząca sciane z sufitem odkleiła sie od sciany razem z farbą. Jak masz monolit to nie wiem co to:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 08.08.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Zrób odkrywkę - czyli zeskrob kawałek farby i zobaczysz co masz tam pod spodem - albo zgadujemy dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 14.08.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Jeśli to jest ściana działowa to nie masz się czym przejmować przy tak niewielkich odpryskach. Typowe ugięcie stropu w nowym budynku spowodowało, że tynk odspoił się od podłoża. Przy najbliższym malowaniu zeskrobiesz, zaszpachlujesz i będzie ok. Chyba, że to ściana nośna to wtedy trzeba podjąć inne kroki - sprawdź na planie mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts