ykonaw7 09.08.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, jestem w trakcie wyboru materiałów do budowy domu http://www.archipelag.pl/projekty-domow/marcel-iii-g2 W tym roku chcę zrealizować stan "0". Zdecydowałem się na beton komórkowy 24cm + ocieplenie 20cm stropianem. Strop gęstożebrowy. Dach wełna 30 cm (18 + 12) lub piana pur (opinie?) Którego producenta wybrać beton komórkowy, czy zwracać uwagę na bloczki typu energo, termo itd. czy to tylko chłyt marketingowy? Z góry dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 09.08.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Zdecydowałem się na beton komórkowy 24cm + ocieplenie 20cm stropianem Z góry dzięki za opinie BK jest materiałem konstrukcyjnym w tym wypadku dlatego wybrałbym producenta, który produkuje dobrej jakości bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ykonaw7 10.08.2015 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Dobre tzn. jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi12 03.01.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dobre tzn. jakiego producenta? Wykonuje murarkę BK od 16 lat . Kiedyś byłem zdania ze tylko Ytong ale od jakiegoś czasu uważam ze solbet nie jest gorszy a tańszy i większy . Ważne jest jednak zeby to był mur jednorodny nie BK+ styropian . Jeśli chcesz pogadć i mieszkasz w okolicy Rybnika , zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majokli 30.01.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Witam. Ja tez wiosną zaczynam budować z BK 24 + s20 ... Projekt nam indywidualny i mój architekt z dużym doświadczeniem uważa ze to optymalne rozwiazanie. Chyba naprawdę tak uważa skoro budował w tej technologii swój prywatny dom tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert HH 31.01.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Przy okazji polecam naszą aplikację mobilną Niezbędnik H+H.https://play.google.com/store/apps/details?id=net.mobitouch.hplushDarmowe narzędzie umożliwiające wyliczenie potrzebnej ilości systemowych elementów z betonu komórkowego H+H do wybudowania domu oraz ułatwiające kontakt z Regionalnym Przedstawicielem Handlowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts