gam 09.08.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, szukam porady odnośnie zmiany technologi malowania płotu. Mam płot osikowy dookoła posesji wiec sztachet do pomalowania jest pod 2000 sztuk. Dotychczas i pierwotnie płot był pomalowany za pomocą środka Drewnochron Bariera: http://drewnochron.pl/produkty/p/280-bariera-plus Niestety - lub stety by uzyskać zadowalający poziom ochrony każda sztacheta musi być pokryta 4 razy. Czasowo jest to strasznie zajmujące. Nie chcę przeznaczyć 5 miesięcy w roku na malowanie płotu (popołudniami). Na fotkach stan płotu przed malowaniem i po. Pierwotna powłoka była położona w 2005 r wiec wytrzymała ok. 10 lat. Wytrzymał w zasadzie kolor,choć płot w odpryski pojawił się po ok. 5 latach), bariera woskowa znika już po pierwszej zimie. Ktoś może doradzić czym pomalować płot by warstwa ochronna była po pierwszym lub drugim malowaniu, trwała i estetyczna ? Oczywiście nowa technologia powinna pokryć starą warstwę bez dodatkowej obróbki (szlifowanie itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gam 18.08.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek KRK 25.08.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Witaj, Miałem to samo z płotem był przez 4 lata oki potem co 2 lata malowałem jak głupi drewnochronami i nie dość że musiałem kłaść 4 warstwy to jeszcze sztachety 4 centymetrowe i bawienia na 2 miesiące. W Końcu już miałem przerabiać na sztachety plastikowe ale znajomy powiedział mi żebym sobie kupił szlifierkę taśmową porządnie wyszlifował starą powłokę aż do białej deski i pomalował farbą samochodową za 80 zł/ litr. I tak zrobiłem kupiłem tanią szlifierkę, wszystkie sztachety wyglancowałem tak że wyglądały jak nowe i potem 2 warstwy podkładu i 2 warstwy farby samochodowej (kolor identyczny co drewnochronu) i już płot stoi 6 lat i kolor ładny nie wyblakł i nic się nie łuszczy nie pęka tak że sposób dziwaczny ale naprawdę zdaje egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts