Liwko 24.08.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) No fajnie ale ja nie lubie kurtek z salonu oglądać. Buty widze że codziennie gdzieś też chowasz czy tylko do zdjęcia? Kurtki z salonu widać tylko kiedy stoję koło telewizora, narożnik mam po przekątnej wieszaka z kurtkami. Ten wieszak to tak bardziej dla gości, kurtki i buty trzymamy we wnęce przed tymi drzwiami po lewej w przejsciu do pomieszczenia gospodarczego. szósteczka http://cdn9.pgotowe.smcloud.net/t/pliki/t/murator-c118a-ciekawy-wariant-i-dom-317-3-4848_2196190.jpg Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Liwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 24.08.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Liwko-piękne wejście do domu.I to jest wejscie do domu a nie wejscie do wiatrołapu.Klasa.Klasa .Bardzo mi sie podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.08.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Liwko-piękne wejście do domu. I to jest wejscie do domu a nie wejscie do wiatrołapu. Klasa.Klasa .Bardzo mi sie podoba . Dziękuję za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 24.08.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wejście do domu wejściem, ale nie zauważyliście, że nawet u Liwko projektant nie odważył się na prawdziwe wejście bezpośrednio do domu. Dla mnie to jest taki wielki wiatrołap bez drzwi do salonu. Więc o co kaman? Swoją drogą bardzo ładny Ja nawet dla gości zrobiłabym szafę, lubię szafy, bo można w nich szybko i bezproblemowo ukryć bałagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 24.08.2015 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wejście do domu wejściem, ale nie zauważyliście, że nawet u Liwko projektant nie odważył się na prawdziwe wejście bezpośrednio do domu. Dla mnie to jest taki wielki wiatrołap bez drzwi do salonu. Więc o co kaman? Swoją drogą bardzo ładny Ja nawet dla gości zrobiłabym szafę, lubię szafy, bo można w nich szybko i bezproblemowo ukryć bałagan "Jezuuu....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.08.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wejście do domu wejściem, ale nie zauważyliście, że nawet u Liwko projektant nie odważył się na prawdziwe wejście bezpośrednio do domu. Dla mnie to jest taki wielki wiatrołap bez drzwi do salonu. Więc o co kaman? Swoją drogą bardzo ładny Ja nawet dla gości zrobiłabym szafę, lubię szafy, bo można w nich szybko i bezproblemowo ukryć bałagan Wiatrołap, jak sama nazwa mówi, jest taką śluzą do domu. Zamykasz jedne drzwi, otwierasz drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 24.08.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Pepa, co "Jezuuu"? Coś konkretnie napiszesz? Mnie się w wykonaniu Liwko hol, czy jak to inaczej nazwać (bo wejście do wiatrołapu jest też wejściem do domu), bardzo podoba, choć sama mam wiatrołap. Moim zdaniem ma więcej zalet. Tylko prawda jest taka, że założyciel wątku nie zastanawia się nad tym, czy robić wiatrołap, tylko nad jego wielkością. Znaczy się jego dom już nie będzie wg Ciebie "Klasa. Klasa.", tylko dlatego, że Tobie się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.08.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Jeżeli ma spełnić zadanie wiatrołapu to w zupełności wystarczy. Natomiast jeżeli ma pełnić jeszcze rolę szafy, to ja bym z niego zupełnie zrezygnował. I to mu napisałem w swoim pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 24.08.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Ty tak, Pepa nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepa 25.08.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Bracianko-jako że czuję sie przywołana przez Ciebie do tablicy, już Ci odpisuję,tylko smiem wątpić czy zrozumiesz.....a nawet jeśli nie, to z tego co czytam ,czyli z Twoich stawianych tu tez nawet się nie postarasz:( "Znaczy się jego dom już nie będzie wg Ciebie "Klasa. Klasa.", tylko dlatego, że Tobie się nie podoba." "znaczy sie"-nie mam pojęcia bo niewiem jak będzie wyglądał "jego "dom,jestem zresztą pewna ze mowa jest o "jego "wiatrołapie.... i nie mnie oceniać "jego"dom ,bo kimże ja jestem ?szarym bociankiem co dopiero zaczyna ,z marnymi 80 postami ... Liwko pokazał swe piękne wejscie do domu, dlatego pozwoliłam sobie na ocenę tegoż wejscia....jesli autor wątku też będzie chciał się z nami nim pochwalić nie omieszkam tutaj zajrzeć.... i już teraz zrozumiałam co mój znajomy(projektant) miał na myśli tłumacząc mi/laikowi abym nie bawiła się w ścianki działowe,broń Boże szafy zabudowane,itp....na wejsciu...."wejście do domu to wizytówka gospodarzy,to pierwszy ,jak wazny kontakt z Gościem,..." , Tobie podobają sie wiatrołapy z szafami zabudowanymi,mi podoba się to co ma kolega Liwko. o schodach nie wspomnę,bo to nie ten temat ... a dlaczego napisałam "Jezu"-Twoja forma wypowiedzi jest taka...rażąca . Przemiłego Dnia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 25.08.2015 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Może Cię razić. Gdzie napisałam, że wolę wiatrołapy z szafami zabudowanymi? W moim nie mam żadnej szafy i mieć nie będę. Chodziło mi o to, że raczej schowałabym te rzeczy gości do szafy, bo widok by mi psuły i tyle. To też może Cię razić. Twój problem, nie mój, ale jak najbardziej "rozumiem". Trochę mnie po prostu śmieszy ("i razi") spór o jedną ściankę, której nie ma Co do projektanta, projektant też może lubić coś bardziej od czegoś innego. Miłego nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnkaLBN 08.10.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Dzień dobry, chciałam poprosić o radę odnośnie małego wiatrołapu. Na rzucie wygląda to tak : Według projektu ma wyjść tak: natomiast mamy wybudowane tyle: i tu powstaje pytanie: czy zamykać wiatrołap drzwiami od salonu, jeśli tak to trzeba wylać schodek- podest co zmniejsza powierzchnię salonu, czy zostawić tak jak jest czyli bez drzwi i bez wylewki schodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts