Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiatrołap - czy 140 cm wystarczy?

Recommended Posts

No fajnie ale ja nie lubie kurtek z salonu oglądać. Buty widze że codziennie gdzieś też chowasz czy tylko do zdjęcia?

Kurtki z salonu widać tylko kiedy stoję koło telewizora, narożnik mam po przekątnej wieszaka z kurtkami. Ten wieszak to tak bardziej dla gości, kurtki i buty trzymamy we wnęce przed tymi drzwiami po lewej w przejsciu do pomieszczenia gospodarczego.

szósteczka

http://cdn9.pgotowe.smcloud.net/t/pliki/t/murator-c118a-ciekawy-wariant-i-dom-317-3-4848_2196190.jpg

Edytowane przez Liwko

Wejście do domu wejściem, ale nie zauważyliście, że nawet u Liwko projektant nie odważył się na prawdziwe wejście bezpośrednio do domu. Dla mnie to jest taki wielki wiatrołap bez drzwi do salonu. Więc o co kaman? Swoją drogą bardzo ładny :-) Ja nawet dla gości zrobiłabym szafę, lubię szafy, bo można w nich szybko i bezproblemowo ukryć bałagan :-)

Wejście do domu wejściem, ale nie zauważyliście, że nawet u Liwko projektant nie odważył się na prawdziwe wejście bezpośrednio do domu. Dla mnie to jest taki wielki wiatrołap bez drzwi do salonu. Więc o co kaman? Swoją drogą bardzo ładny :-) Ja nawet dla gości zrobiłabym szafę, lubię szafy, bo można w nich szybko i bezproblemowo ukryć bałagan :-)

"Jezuuu....."

Wiatrołap, jak sama nazwa mówi, jest taką śluzą do domu. Zamykasz jedne drzwi, otwierasz drugie.

Pepa, co "Jezuuu"? Coś konkretnie napiszesz?

Mnie się w wykonaniu Liwko hol, czy jak to inaczej nazwać (bo wejście do wiatrołapu jest też wejściem do domu), bardzo podoba, choć sama mam wiatrołap. Moim zdaniem ma więcej zalet. Tylko prawda jest taka, że założyciel wątku nie zastanawia się nad tym, czy robić wiatrołap, tylko nad jego wielkością. Znaczy się jego dom już nie będzie wg Ciebie "Klasa. Klasa.", tylko dlatego, że Tobie się nie podoba.

Bracianko-jako że czuję sie przywołana przez Ciebie do tablicy, już Ci odpisuję,tylko smiem wątpić czy zrozumiesz.....a nawet jeśli nie, to z tego co czytam ,czyli z Twoich stawianych tu tez nawet się nie postarasz:(

"Znaczy się jego dom już nie będzie wg Ciebie "Klasa. Klasa.", tylko dlatego, że Tobie się nie podoba."

"znaczy sie"-nie mam pojęcia bo niewiem jak będzie wyglądał "jego "dom,jestem zresztą pewna ze mowa jest o "jego "wiatrołapie....

i nie mnie oceniać "jego"dom ,bo kimże ja jestem ?szarym bociankiem co dopiero zaczyna ,z marnymi 80 postami ...

Liwko pokazał swe piękne wejscie do domu, dlatego pozwoliłam sobie na ocenę tegoż wejscia....jesli autor wątku też będzie chciał się z nami nim pochwalić nie omieszkam tutaj zajrzeć....

i już teraz zrozumiałam co mój znajomy(projektant) miał na myśli tłumacząc mi/laikowi abym nie bawiła się w ścianki działowe,broń Boże szafy zabudowane,itp....na wejsciu...."wejście do domu to wizytówka gospodarzy,to pierwszy ,jak wazny kontakt z Gościem,..." ,

Tobie podobają sie wiatrołapy z szafami zabudowanymi,mi podoba się to co ma kolega Liwko.

o schodach :) nie wspomnę,bo to nie ten temat ...

a dlaczego napisałam "Jezu"-Twoja forma wypowiedzi jest taka...rażąca .

Przemiłego Dnia !

Może Cię razić. Gdzie napisałam, że wolę wiatrołapy z szafami zabudowanymi? W moim nie mam żadnej szafy i mieć nie będę. Chodziło mi o to, że raczej schowałabym te rzeczy gości do szafy, bo widok by mi psuły i tyle. To też może Cię razić. Twój problem, nie mój, ale jak najbardziej "rozumiem". Trochę mnie po prostu śmieszy ("i razi") spór o jedną ściankę, której nie ma ;-) Co do projektanta, projektant też może lubić coś bardziej od czegoś innego. Miłego nawzajem.

• 1 month później...

Dzień dobry, chciałam poprosić o radę odnośnie małego wiatrołapu.

Na rzucie wygląda to tak : wiatrołap.jpg

Według projektu ma wyjść tak: rzut wiatrołap.jpg

natomiast mamy wybudowane tyle: wiatrolap zdj.jpg

i tu powstaje pytanie: czy zamykać wiatrołap drzwiami od salonu, jeśli tak to trzeba wylać schodek- podest co zmniejsza powierzchnię salonu, czy zostawić tak jak jest czyli bez drzwi i bez wylewki schodka?