Bolek123 10.08.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Witam, Nadszedł moment docieplenia stropu na poddaszu nieużytkowym, bo na razie izolacja tam jest marna - strop żelbetowy ok. 10-15 cm, 3 cm styropianu i wylewka, więc postanowiłem położyć 3x5 cm styropianu i wszystko idzie gładko dopóki układam na płaskiej powierzchni ale w domu na nieszczęście jest wiele skosów z wylaną wylewką byle jak i stąd moje pytanie - co w tych miejscach zastosować? Wydaję mi się, że najlepsza byłaby pianka PUR ale nie chcę w nią inwestować, ponieważ dachówka jest na półmetku swojej żywotności i czy w takim przypadku układać tam płyty styropianowe czy może wełnę, czy może ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł?(poniżej załączam zdjęcia). Z góry dziękuję za wszystkie porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek123 17.08.2015 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 18.08.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Na nierówne podłoże można położyć matę z kamiennej wełny mineralnej np. TOPROCK SUPER. Trzeba będzie krawędź przyciąć pod kątem aby ocieplenie przylegało do stropu na niższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts