Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlżejsza płaska dachówka ceramiczna

Baka890

Recommended Posts

Witam

Mam problem na budowie...w projekcie mialem przewidziany dach z blachodachowki jednak na etapie budiwy chcialem zmienic pokrycie na dachowke ceramiczna.Podobala mi sie orea9 ale okazalo sie ze o ile dach poradzie sobie z ciezarem to rady nie dadza jakies podciagi pod stropem..nie wiem o co chodzi.tak powiedzial mi konstruktor. W zwiazku z tym czy istnieje jakas dachowka w stylu orea 9 ale lzejsza od niej? Nie chcoialbym klasc blachy a przeszukalem caly internet i nic sensownego nie znalazlem.

Pozdrawiam

• 2 months później...
Witam

Mam problem na budowie...w projekcie mialem przewidziany dach z blachodachowki jednak na etapie budiwy chcialem zmienic pokrycie na dachowke ceramiczna.Podobala mi sie orea9 ale okazalo sie ze o ile dach poradzie sobie z ciezarem to rady nie dadza jakies podciagi pod stropem..nie wiem o co chodzi.tak powiedzial mi konstruktor. W zwiazku z tym czy istnieje jakas dachowka w stylu orea 9 ale lzejsza od niej? Nie chcoialbym klasc blachy a przeszukalem caly internet i nic sensownego nie znalazlem.

Pozdrawiam

Orea 9 z Wienerbergera? Chciałem też tę dachówkę, ale nawet sprzedający mi ją odradził ze względu na dużą ilość reklamacji (nierówna). Jeśli chodzi o podciągi to na pewno wytrzymają ale pytanie czy Twoja więźba dachowa jest przygotowana pod ciężar dachówki? Jeśli chodzi o dachówkę to ja ostatecznie wybrałem Roben Bergamo kolor szary matowy. Jeśli chodzi o najlżejszą dachówkę to pytanie jest trochę bez sensu, gdyż ceramika musi ważyć i koniec! To tak jakbyś zapytał czy nie ma lżejszej odmiany ołowiu.Pozdrawiam.

• 6 months później...
Parę dni temu widziałem Orea 9 na budynku. Masakra. Niedaleko ode mnie widziałem budynek w trakcie budowy pokryty Actuą. To wygląda bardzo równo i ładnie. Sam jednak czytając różne fora będę szukał ofert na Meyer Holsen Piano. Nie widziałem nigdzie żeby ktoś na nie narzekał. Jeszcze apropos ciężaru brałem Actue do ręki. Strasznie to ciężkie. Piano waży 2,9 i wychodzi 15 na m2 więc trochę ponad 40kg tego będzie. Edytowane przez yarecki_wr