Baka890 11.08.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam Mam problem na budowie...w projekcie mialem przewidziany dach z blachodachowki jednak na etapie budiwy chcialem zmienic pokrycie na dachowke ceramiczna.Podobala mi sie orea9 ale okazalo sie ze o ile dach poradzie sobie z ciezarem to rady nie dadza jakies podciagi pod stropem..nie wiem o co chodzi.tak powiedzial mi konstruktor. W zwiazku z tym czy istnieje jakas dachowka w stylu orea 9 ale lzejsza od niej? Nie chcoialbym klasc blachy a przeszukalem caly internet i nic sensownego nie znalazlem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmite 12.08.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Może płytki włóknocementowe? Waga (zależna pewnie od sposobu kładzenia) ok. 20kg/m2 czyli połowa dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-robert- 12.08.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Witaj, też jestem w trakcie wyboru dachówki płaskiej i z moich obserwacji wynika, że wśród dachówek płaskich ceramicznych bądź cementowych nie znajdziejsz takiej, która jest znacząco lżejsza od pozostałych. Na wszystkie modele musisz raczej liczyć 40-60kg/m^2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.08.2015 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Podciągi trzeba wzmocnić stalowymi belkami. Ile razy można pisać, że dachy i stropy należy projektować pod ciężkie pokrycia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 16.08.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Mam strop teriva tylko ze mam duze rozpietosci i strop jest oparty o dwa dwuteowniki HEB 300,dlatego projektantka stwierdzila ze stropu lepiej nie dociazac bardziej...a teraz to juz raczej nie da rady go wzmocnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawron65 18.08.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Projektantka to powinna Cię teraz błagać o wybaczenie, a nie wymądrzać się :/ Sprawdź sobie może portugalkę? Jedna dachówka to ok. 3 kilo, czyli trochę mniej niż Orea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.08.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 A ile to bedzie na m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.08.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Ile waży m3 mokrego śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.08.2015 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Prawie tonę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.11.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Witam Mam problem na budowie...w projekcie mialem przewidziany dach z blachodachowki jednak na etapie budiwy chcialem zmienic pokrycie na dachowke ceramiczna.Podobala mi sie orea9 ale okazalo sie ze o ile dach poradzie sobie z ciezarem to rady nie dadza jakies podciagi pod stropem..nie wiem o co chodzi.tak powiedzial mi konstruktor. W zwiazku z tym czy istnieje jakas dachowka w stylu orea 9 ale lzejsza od niej? Nie chcoialbym klasc blachy a przeszukalem caly internet i nic sensownego nie znalazlem. Pozdrawiam Orea 9 z Wienerbergera? Chciałem też tę dachówkę, ale nawet sprzedający mi ją odradził ze względu na dużą ilość reklamacji (nierówna). Jeśli chodzi o podciągi to na pewno wytrzymają ale pytanie czy Twoja więźba dachowa jest przygotowana pod ciężar dachówki? Jeśli chodzi o dachówkę to ja ostatecznie wybrałem Roben Bergamo kolor szary matowy. Jeśli chodzi o najlżejszą dachówkę to pytanie jest trochę bez sensu, gdyż ceramika musi ważyć i koniec! To tak jakbyś zapytał czy nie ma lżejszej odmiany ołowiu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 01.06.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Parę dni temu widziałem Orea 9 na budynku. Masakra. Niedaleko ode mnie widziałem budynek w trakcie budowy pokryty Actuą. To wygląda bardzo równo i ładnie. Sam jednak czytając różne fora będę szukał ofert na Meyer Holsen Piano. Nie widziałem nigdzie żeby ktoś na nie narzekał. Jeszcze apropos ciężaru brałem Actue do ręki. Strasznie to ciężkie. Piano waży 2,9 i wychodzi 15 na m2 więc trochę ponad 40kg tego będzie. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez yarecki_wr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts