Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ekspertem nie jestem, bo dopiero będę robił swój dach (prawdopodobnie na Titanii) ale wydaje mi się że do tego jest dachówka dwufala, albo inna obróbka blacharska. Prawdopodobnie jest kilka rozwiązań i wszystkie estetyczniejsze.
Jak byś zrobił zdjęcie całej połaci to można by to określić. Z całą pewnością jest to nie estetyczne. W przypadku gdy tak musiało być należy zamki osłonić dociętymi nakładkami. Ciekawe jak będzie zakończony szczyt? Masz folię więc trzeba to wykonać natychmiast! Pozdrawiam.
Jak byś zrobił zdjęcie całej połaci to można by to określić. Z całą pewnością jest to nie estetyczne. W przypadku gdy tak musiało być należy zamki osłonić dociętymi nakładkami. Ciekawe jak będzie zakończony szczyt? Masz folię więc trzeba to wykonać natychmiast! Pozdrawiam.
po co, przecież to i tak nie przecieknie a pod spodem jest blacha.Też tak mam i nic nie cieknie, a już trochę leży. Niestety, piękne nie jest, ale to widać dopiero z bliska.z daleka nie widać.

Titanii dwufalowej raczej nie ma. Można kupić boczną i poobcinać bok, wtedy zrobi sie dwufalowa i tańsza.