Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking i ocena tematów kulinarnych pod wzgledem merytorycznym i smakowym


Władca Przysmaków

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam smakosza, znającego przeróżne aspekty sztuki kulinarnej ... sądzę, że dałbyś sobie doskonale radę jako krytyk kulinarny

 

może zechciał byś ocenić ?

 

1. Vermut Bianco (czysty) ... podany z cząstką cytryny i ... oliwkami

9446ffc095873306med.jpg

 

2. Kiełbasa "z dzika" :D ... rozkrajana, gotowana ? we wrzątku

4bb48bf12257640amed.jpg

 

3. "Powód do Dumy" (jak to inaczej nazwać ?) ... no rewolucja w całym tego słowa znaczeniu :)

316a6a8d85e3f0c9med.jpg

 

i cytat "... a jeść zdrowo po Polsku trzeba ..." :( ;)

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam smakosza, znającego przeróżne aspekty sztuki kulinarnej ... sądzę, że dałbyś sobie doskonale radę jako krytyk kulinarny

 

może zechciał byś ocenić ?

 

1. Vermut Bianco (czysty) ... podany z cząstką cytryny i ... oliwkami

[ATTACH=CONFIG]327174[/ATTACH]

 

2. Kiełbasa "z dzika" :D ... rozkrajana, gotowana ? we wrzątku

[ATTACH=CONFIG]327175[/ATTACH]

 

3. "Powód do Dumy" (jak to inaczej nazwać ?) ... no rewolucja w całym tego słowa znaczeniu :)

[ATTACH=CONFIG]327176[/ATTACH]

 

i cytat "... a jeść zdrowo po Polsku trzeba ..." :( ;)

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

 

Co mogę napisać? Nic, tylko jak "niespecjalny król życia" poczęstować się czymś odpowiednim...

 

 

http://s29.postimg.org/z5jy4zpif/ns_kr_l_zycia.jpg

 

ps zabrakło mi parówek, znaczy sie minusów do oceny

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co mogę napisać? Nic, tylko jak "niespecjalny król życia" poczęstować się czymś odpowiednim...

 

 

http://s29.postimg.org/z5jy4zpif/ns_kr_l_zycia.jpg

 

ps zabrakło mi parówek, znaczy sie minusów do oceny

Rozumiem, że ... tymi parówkami karmisz ryby w jeziorze :)

... jednakowoż napitku szkoda :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To tylko tak, dla dosadnego zobrazowania "Letnich Rewolucji Czyli???".

no czego jak czego, ale " rewolucji" to ci "w muratorowych kulinariach" jak w Moskwie rakiet :) ... nie tylko "letnich" ;) ... a szykują się natępne (ze względu na ogromną popularność i "oglądalność" tego "serialu") ... ludzie potrzebują przecież choć małej dawki dobrego humoru ;) ... (choć " niestrawność" może już taka śmieszna nie być)

 

pzdr

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no czego jak czego, ale " rewolucji" to ci "w muratorowych kulinariach" jak w Moskwie rakiet :) ... nie tylko "letnich" ;) ... a szykują się natępne (ze względu na ogromną popularność i "oglądalność" tego "serialu") ... ludzie potrzebują przecież choć małej dawki dobrego humoru ;) ... (choć " niestrawność" może już taka śmieszna nie być)

 

pzdr

 

No to jest potrzeba dokupienia parówek...

Edytowane przez Władca Przysmaków
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to jest potrzeba dokupienia parówek...

jeżeli zamierzasz parówkami wykazywać swoją opinię w "rewolucyjnych tematach" to zamów odrazu pół kontenera (a może nawet i cały) :) ;)

 

ps - proszę jednak by champagne był od parówek w stosownej odległości oddzielony :)

 

no to zdróweczko dobrym burbonem ... wprawiłeś mnie dziś wieczorem w doskonały humor :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeżeli zamierzasz parówkami wykazywać swoją opinię w "rewolucyjnych tematach" to zamów odrazu pół kontenera (a może nawet i cały) :) ;)

 

ps - proszę jednak by champagne był od parówek w stosownej odległości oddzielony :)

 

no to zdróweczko dobrym burbonem ... wprawiłeś mnie dziś wieczorem w doskonały humor :)

 

 

to może po dobrym cygarze? Habana Cuba? oczywiście bez "foliów"

 

http://s28.postimg.org/7jtzhia3h/super_cygara_i_burbonik.jpg

 

po burbonie i cygarze zawsze lepiej sie wydaje fachowe oceny kulinarne...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

to jest życie! no to cyk i po cygarku...

 

http://s23.postimg.org/503b968wb/super.jpg

 

 

i zmykam po kontener parówek.

 

tymczasowo możesz zaczerpnąć z Kreta :) ;)

51d1d0ae643eb1b7med.jpg

... nie zapomnij "Tawne" do podlania :) ;)

 

 

a może rewolucyjną "przepiórkę" (mutant ?) :)

f4ce5acfef2d955dmed.jpg

 

albo:

... Odrobina gorgonzoli bo ja lubię bardzo i słodkiej śmietany zebranej z wiejskiego mleka ...
... fantazyjnie ... do zupy z kurek :lol: ... tak "po Polsku" :) ;) Edytowane przez Chef Paul
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam smakosza, znającego przeróżne aspekty sztuki kulinarnej ... sądzę, że dałbyś sobie doskonale radę jako krytyk kulinarny

 

może zechciał byś ocenić ?

 

1. Vermut Bianco (czysty) ... podany z cząstką cytryny i ... oliwkami

[ATTACH=CONFIG]327174[/ATTACH]

 

2. Kiełbasa "z dzika" :D ... rozkrajana, gotowana ? we wrzątku

[ATTACH=CONFIG]327175[/ATTACH]

 

3. "Powód do Dumy" (jak to inaczej nazwać ?) ... no rewolucja w całym tego słowa znaczeniu :)

[ATTACH=CONFIG]327176[/ATTACH]

 

i cytat "... a jeść zdrowo po Polsku trzeba ..." :( ;)

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

 

 

 

Mnie to również rozbawiło, brak wiedzy nawet przy kiełbasie. Wystarczyło ściagnąć garnek z palnika i.. .Mistrzami są w tym Niemcy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...