Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking i ocena tematów kulinarnych pod wzgledem merytorycznym i smakowym


Władca Przysmaków

Recommended Posts

Kawałki halibuta dzwonka z kością tak wyglądają :bye:.Ocena za duże bąble jak przed deszczem.Nie pamiętam czyje to to.Było mandzioni.;)

http://111.imagebam.com/download/qMosFHAm5GtmNyiDk6d6Kw/31723/317224328/P1090185%20%282%29.jpg

 

nie pamiętam kiedy je robiłem te dzwony z hali ale chyba smakowały.dobra kończąc .Rybka i tatarek.

Edytowane przez niktspecjalny
nie pamietam
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kawałki halibuta dzwonka z kością tak wyglądają :bye:.Ocena za duże bąble jak przed deszczem.Nie pamiętam czyje to to.Było mandzioni.;)

http://111.imagebam.com/download/qMosFHAm5GtmNyiDk6d6Kw/31723/317224328/P1090185%20%282%29.jpg

 

Podstawowa wiedza kulinarna. Skrzydełka musza zaliczyć dwie fazy róznych temp., wysoka i mniejsza, ale to elemetarna wiedza więc nic dziwnego ze i tego u ciebie brak. Dlatego zdziwienie!

 

 

hi hi.Dzwonek halibuta.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bez komentarza!

 

ps wysoka temp. oleju powoduje podnoszenie się go po wrzuceniu skrzydełem(woda). Wszyscy wiedza, prawda? inaczej 2+2=4

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • 6 months później...

W niedzielne popołudnie

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03940s.jpg

... jeżeli "dopadniecie", "Iberico Dry Cured Loin" (czyli hiszpańską, czarną świnię, peklowaną z ziołami i papryką, na sucho, dojrzewającą, przynajmniej 6 miesięcy), ... najlepszym do niej napitkiem, jest wysokiej klasy Burbon z Kentucky, (np W. L. Weller - Special Reserve) ... no i oczywiście kubańńskie cygaro (może być Monte Cristo) :) ;)

 

posiedzieć wieczorem na tarasie przy winie ...

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03908s.jpg

... krewetki gotowane na parze, posypane granulowanym czosnkiem (w trakcie gotowania), podajemy z sosem pomidorowo-chrzanowym (z dodatkiem przetartych kaparów i niewielkiej ilości czosnku) ... nie obżerajmy się o zbyt późnej porze :) ... tylko i zawsze ... leciutko i ze smakiem :)

 

Pozdrowienia, bardzo smakowite :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...