Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tak - ogromny skład - ja też tam kupowałem, ale uwaga

nie osobiście, tylko przez swojego hurtownika, bo on ma u nich zniżkę

powiedział mi żebym pojechał sobie wybrał paletę w odcieniu jaki mi pasuje (dokupywałem do tego co miałem i musiał się zgadzać idealnie), a on pojedzie i mi to przywiezie, a ja mu zapłacę. Faktycznie, jak pytałem w klinkierbudzie powiedzieli mi że mi nie dadzą zniżki, ale nie ma problemu żeby zrobić tak, jak mówił hurtownik.

Mają ogromny plac z masą tych cegieł. Często można wybrać sobie cegłę z różnych starych partii, w odcieniu jaki najlepiej pasuje.

Pozatym mają salon z różnymi cegiełkami ozdobnymi do kominków, kształtkami na parapety, słupki itepe i sprzedają też różnoraką chemię do murowania. Jak kupowałem tam murton czy jakoś tak - plastyfikator do murowania klinkireu. Moje robotniki robiły same zaprawę do klinkieru dając piasek, czysty cement kl. I, i ten zajzajer. Murowali jesienią - zimnawo i mokrawo, a mimo to nie porobiły się wypryski na murze.

Ja kupowałem 3 gatunek po 60 gr. Przesortowałem, najładniejsze cegły na ogrodzenie gorsze na kominy a najgorszej klasy murowali jak zwykłą. Wyszło super
tak - ogromny skład - ja też tam kupowałem, ale uwaga

nie osobiście, tylko przez swojego hurtownika, bo on ma u nich zniżkę

A możesz dać namiar na tą firmę ??

To taki maleńki skład budowlany u mnie na wsi w Bobrowcu. Facet trzyma styropiany i wełny w stodole. Biura jako takiego nie ma, a przynajmniej przez pół dnia jest zamknięte. Hurtownia jest w Bobrowcu, jak się jedzie na Gołków, to po prawej stronie za stadniną koni. On raczej lokalne budowy w okolicy obsługuje. Zniżkę u niego dostałem, bo jestem jego stałym klientem. Nie wiem czy Gordzisk to aby dla niego nie za daleko.

Witajcie,

powinnam zacząć się zastanawiać z czego zrobić cokół wokół domu. Klinkier powiem szczerze jakoś mnie nie przekonuje :-? Podpowiedzcie dobrzy ludzie :) czym Wy wykańczacie cokoły.

Pozdrawiam

Ja też nie miałem zaufania do klinkieru i wykonałem z ..... klinkieru :D

Dlaczego? Trwały nieźle wygląda i stosunkowo przystępna cena. Na marmur nie było mnie stać a odpadające płytki tyle razy widziałem, że się na nie nie zdecydowałem. Pozdrawiam

Ja też nie miałem zaufania do klinkieru i wykonałem z ..... klinkieru :D

Dlaczego? Trwały nieźle wygląda i stosunkowo przystępna cena. Na marmur nie było mnie stać a odpadające płytki tyle razy widziałem, że się na nie nie zdecydowałem. Pozdrawiam

Ja stety/niestety jestem skazany na płytki na cokole.

Tzn. nie mogę zastosować cegły a chcę mieć fakturę cegły więc muszą być płytki...

Ale nie o to chodzi...

Jak można/trzeba wykonać klejenie płytek na styropianie tak aby jak najbardziej zminimalizować możliwość ich odpadniecia??