TSparrow 12.08.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Cześć. Mam zestaw pod tynkowym AquaFiory Economic. Nie dość że mi się remont przedłuża... to jeszcze przy zamontowaniu próbnym sedesu (stelaż już dawno wisi) napotkałem problem, ponieważ zauważyłem że ciągle woda płynie po muszli... takim mini mini ciurkiem ale płynie. Wyjąłem wszystko, też sporo poczytałem i doszedłem do wniosku że jest to uszkodzenie zaworu spustowego albo po prostu nie zrobionego z należytą dbałością. Doszedłem do tego, ponieważ nawet kiedy mam wyjęty zawór napełniający, w środku mam tylko zawór spustowy, naleje np. 1,5l wody, to tak co10 sekund jest ciurek wody... zmienia się to, kiedy lekko przycisnę ręką górę tego zaworu. Myślicie (a tak też przeczytałem) że wystarczy silikonem ową uszczelkę maznąć od dołu? Jak czytałem, są one głównie czarne, ja mam przeźroczystą. Proszę o odpowiedź bo stoję z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 13.08.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Myślę że nie należy mazać niczym uszczelki tylko ją wymienić. Jak maźniesz, to albo poczekasz z otwartym zaworem aż silikon się utwardzi i niema siły nie będzie idealnie równy co za tym idzie nie będzie idealnie przylegał, czyli będzie dalej przeciekał, być może jeszcze bardziej. Opcja druga maźniesz i zamkniesz zawór, silikon pięknie się dopasuje, ale sklei zawór, równie dobrze zamiast zaworu możesz wkleić korek.Najprawdopodobniej masz wadliwą uszczelkę, może wada fabryczna, może uszkodzenie mechaniczne, może długo leżała np na słońcu, stwardniała i nie przylega jak należy. Jest jeszcze równie prawdopodobna możliwość że uszczelka zabrudziła się czymś (gips, farba do ścian, zaprawa itp) przed montażem i gdzieś minimalnie źle przylega. Na początek wymontował bym zawór i dokładnie ale to bardzo dokładnie umył powierzchnie styku uszczelek, jak nie pomoże to wymiana uszczelki lub całego zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.08.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Jak nowy to gwarancje, niech się głowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TSparrow 13.08.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Tylko ciekawe czy mogę oddać sam zawór spustowy... Przecież nie będę im wszystkiego wyciągał ze ścany. W ogóle jeden wielki żal. Jutro jadę do obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.08.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Ten stelaż chyba jakiś typowo marketowy, wszedłem na strone producenta to nic o serwisie nie pisze, geberi, cersanit czy koło maja autoryzowanych serwisantów, i to taki gość chyba powinien do Ciebie przyjechać i się głowić co jest grane ale na ich stronie ZERO informacji o takim czyms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts