leppard 13.08.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam Państwo, jestem nowym użytkownikiem muratora i zwracam się z pytaniem dotyczącym zawieszenia palety na ścianie karton gips. Mam przyciętą paletę, która ma służyć jako wieszak. Sama paleta nie jest jakoś specjalnie ciężka, ale problem stanowi możliwość jest zawieszenia. Grubość palety po przystawieniu do ściany to 8cm. Poniżej zdjęcia palety: Zastanawiam sie nad paroma rozwiązaniami, ale najlepiej i najwygodniej byłoby mi użyć wkrętów do płyt GK o długości 12cm, lecz nie jestem pewny czy wtedy odpowiednio zaciśnie się ta paleta na karton-gipsie, bo wkręt wejdzie w nią jedynie 4cm. Innym rozwiązaniem byłoby ewentualnie przyczepienie haków na których bym powiesił paletę, ale nie wyglądałoby to aż tak atrakcyjnie... Co Państwo sądzicie i polecacie zrobić ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 13.08.2015 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Musisz obczaić w którym miejscu Ci idą profile pionowe w ścianie, przynajmniej jeden, nie wiem dokładnie ale to jest do sprawdzenia, że takie profile idą co 50 albo 60 cm chyba, wiec jak bedziesz miał srodek jednego, bedziesz wiedział gdzie jest następny, wtedy mozesz palete złapać nie tylko dwoma u gory ale dwoma w srodku i na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leppard 14.08.2015 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Witaj Krzysiek, dziękuję za radę > tak faktycznie będzie chyba najlepiej. Po weekendzie detektorem metalu poszukam profili w płycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 15.08.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Leppard, po skończeniu pochwal się jak wyszło mam dostęp do palet prawie bez ograniczeń i może bym coś podpatrzył Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 15.08.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Pamietaj zeby przykrecac wkretem do regipsów a nie do drewna, choc juz wyzej pisales ze tak masz zamiar zrobic ale Ci pisze w razie czego jakbys sobie cos pomylil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leppard 26.08.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witajcie,opiszę jak udało mnie się zamontować paletę. 1 - Pożyczyłem od znajomego wykrywacz metalu i znalazłem profile w ścianie2 - Wiertłem do drewna przewierciłem w palecie dziury na wkręty3 - Wkręciłem długie wkręty 12cm do palety, tak żeby wystawały trochę4 - Przyłożyłem paletę z wkrętami do ściany i zaznaczyłem sobie, w które miejsca będę się wwiercał5 - Założyłem, że środkową część palety przykręcę do profilu w ścianie a lewą i prawą stronę wkręce na kołki Wkręciłem paletę i trzyma się bardzo stabilnie. Użyłem w sumie 10 długich wkrętów, ale myślę że mógłbym spokojnie użyć mniej... Dziękuję za pomoc i rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts