mrio 13.08.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Czy jest to prawidłowy montaż, że panele bramy pionowo nie są w jednej linii i pionie. Znaczy nie dociskają do uszczelki bocznej w jednej prostej linii. W stosunku do obróbki tynkarskiej, która jest prosta linia bramy idzie krzywo w pionie. Wiem, że można zrobić regulację ale dociśniecie rolek powoduje właśnie krzywiznę z kolei wyrównanie do pionu powoduje luz i stukanie na niektórych rolkach jak jest wiatr. Druga sprawa do ostatniego górnego panela przyłożyłem łatę i nie jest on nie prosty względem nadproża. Na środku jest wypchany na ok 5-7mm w stosunku do rogów. Na środku dociska uszczelkę na zero (na płasko) po bokach już jest luźniej (widać to po szparze względem tynku). Czy tak powinno/może być? przykład Wieczorem zrobię fotki w realu jak to u mnie wygląda. Swoją drogą czy u nas są dostępne takie obróbki bramy segmentowej? Te krzywizny swojej bramy wyłapałem jak chciałem docieplić tą szparę (miedzy bramą a ociepleniem i tynkiem) a taka obróbka jak na fotce była by fajna bo segmentówka z boku to tylko na tej wątpliwej uszczelce ma trzymać ciepło.. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez m@rio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.08.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Wykrzywienie środka na górnym panelu może być spowodowane dociskiem napędu - czy panel jest wykrzywiony sprawdź po jego odłączeniuMożna wyregulować docisk przez rolki prowadzące tak by nie telepało i było równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.08.2015 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Te krzywizny swojej bramy wyłapałem jak chciałem docieplić tą szparę (miedzy bramą a ociepleniem i tynkiem) a taka obróbka jak na fotce była by fajna bo segmentówka z boku to tylko na tej wątpliwej uszczelce ma trzymać ciepło.. Mam bramę Wiśniowskiego 5,20 m i takie nieprawidłowości nie występują a nie ukrywam, że ściana nie jest równa - da się to ustawić rolkami i dociskiem do prowadnic. Ponadto uważam że każda z bram segmentowych na 2 lub środkowym segmencie powinna mieć wzmocnienie usztywniające wtedy układ segmentów jest bardziej równomierny i powtarzalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts