busiarz 13.08.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Może mi ktoś wyjaśnić co źle robie?Kupiłem za 50zł klej tytan do styro i piankę tytan niskopieniącązuzyłem odrobinę tego i tego i postawiłem po tygodniu chcę nadal używaćWszystko zaschnięte probowałem drutem przepchać rurkę. Wkońcu poucinałem ten aplikator.Wychodzi na to że klej/pianka są ale gazu wcale niema w pojemniku.Co teraz mam zrobić? Wychodzi na to że 50zł poszło a ja nawet 1/10 pojemnika nie zużyłem ani pianka ani klej nie wypływa. wychodzi że gazu niema a produkt jest. Kleiłem dnem do góry a produkty stały nornalnie pionowo. Co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.08.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Zakręciłeś śrubkę w pistolecie po zakończeniu pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.08.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Zakręciłeś śrubkę w pistolecie po zakończeniu pracy? po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Jak drutem przepychał to to nie był pistolet tylko pianka z rurką.Polecam zakup pistoletu do pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 15.08.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Są takie specjalne pianki wielokrotnego urzytku soudala w specjalnym pijemniku za około 20zł. Te zwykłe tańsze trzeba wykorzystac od razu całe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 16.08.2015 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 To była pianka z rurką taką plastikową na drugi dzien nie bylo juz gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.08.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Są takie specjalne pianki wielokrotnego urzytku soudala w specjalnym pijemniku za około 20zł. Te zwykłe tańsze trzeba wykorzystac od razu całe Eee tam, wczoraj używałem pianki która stała minimum z rok. I to nic specjalnego, jakaś podstawowa piana z baumarketu za 10-15 pln. To była pianka z rurką taką plastikową na drugi dzien nie bylo juz gazu Albo miałeś wyjątkowego pecha i kupiłeś niepełnowartościowy towar, albo niedokładnie oczyściłeś zawór. Pianka zasycha nie tylko w rurce ale również w tym białym zaworze, na górze puszki. Upewnij się że tam nie ma korka z zaschniętej pianki. A tak swoją drogą, pianę aplikujesz do góry nogami, ale po zakończeniu aplikacji odwracasz rurką do góry i psikasz tak ze 2 razy po 1-2 sek. Uwalnia się sam gaz i wydmuchuje zalegającą w rurce pianę. Zazwyczaj tworzy się na samym końcu rurki mały korek z piany, ale łatwo go usunąć. Tak przygotowana rurka daje się wykorzystać ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 17.08.2015 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Dzabij ale pojemniki nie mają całkowicie gazu, piana tam jest ale nie ma się jak wydostać. OK a jak wygląda praca z pistoletemCzy jeśli nie wykorzystam całej piany to moge zostawić pistolet dokręcony do puszki z pianą na stojąco czyli pistolet u góry czy koniecznie trzeba wszystko odkręcic i czyścikiem przeczyścić? A po 2 w instrukcji pisze ze pistolet ma być dokręcony do pojemnika i tak stać przechowywane dlaczego? Czyli po zakończeniu pracy czyścimy pistolet czy nie? A jak czyścimy to po co znów nakręcic na piane i tak go przechowywać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 21.08.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 ref poomożecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.08.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Pistolet na puszce bez problemu kilka tygodni.Jak skończysz puszkę, to albo zakładasz nową i dalej pracujesz, albo puszkę z czyscikiem i nim czyścisz pistolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 23.08.2015 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 A po każdym psiknięciu nie trzeba czyścikiem końca pistoletu pryskać aby piana zleciala?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.08.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 koniec pistoletu to umyj sobie nitro i jakąś szmatą, albo ręcznikiem papierowym. Nitro jest sto razy tańsze i wydajniejsze. Czyścik zachowaj sobie na czyszczenie samego pistoletu w środku jak juz skończysz pracę a pistolet pozostanie bez pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 24.08.2015 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 ja tutaj laik jeste jakie nitro co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.08.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Rodzaj rozpuszczalnika. Jak pójdziesz do sklepu i poprosisz nitro to sprzedawca będzie wiedział co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busiarz 24.08.2015 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 To serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts