aduska1212 13.08.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Wielkimi krokami zbliża się odbiór mojego pierwszego, własnego M i oczywiście pojawia się masa dylematów. Meble do kuchni mniej więcej wybrane - białe, gładkie fronty z czarnymi uchwytami (zdjęcie poglądowe zamieszczam). Płytki, które mi się podobają to http://allegro.pl/plytki-scienne-20x60-kuchenne-lazienkowe-mozaika-i5009392893.html. Pojawia się dylemat - białe czy czarne? I jaki dobralibyście do tego blat? W tej chwili w grę wchodzi tylko laminowany, na kamień nie mogę sobie pozwolić... I jakie płytki wybralibyście na podłogę? Kuchnia to tak naprawdę tylko aneks - w pokoju dziennym oraz sypialniach na podłogach będzie panel podłogowy Girona Kasztan Biały Artens - dobrać muszę "coś" na podłogi do aneksu kuchennego, łazienki oraz przedpokoju. W mieszkaniu większość mebli będzie biała, z dodatkami czerni i szarego - a całość ożywiać będą kolorowe dodatki. Płytki to największy dylemat, dlatego postanowiłam się poradzić Was! Mile widziane wszystkie pomysły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 13.08.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Do aneksu kuchennego polecam ten sam panel co w pokoju dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 14.08.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Też mi się tak wydaje, ładnie się będzie komponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 14.08.2015 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Rozważałam takie rozwiązanie - jednak wydaje mi się, że ładniej będzie, gdy zachowam konsekwencję - w linii prostej łazienka - korytarz - kuchnia - identyczne płytki, a salon plus sypialnie takie same panele. Załączam rzut mieszkania, żeby zobrazować, jak wygląda moje mieszkanie i dlaczego chciałabym taki układ podłóg W kuchni będzie jeszcze wąska wyspa (kończyć będzie się wraz z końcem okna - mam nadzieję, że to zrozumiałe ), która będzie stanowić wyraźną granicę między częścią kuchenną, a salonową - i to do wysokości wyspy miałyby być płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.08.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Nie podoba mi się ten pomysł z pasem płytek... Granicą ma być wyspa - a krzesła przy wyspie będą stały na płytkach czy na panelach? A co, jeśli przesunie Ci się wyspa o kilka cm lub trzeba będzie docinać płytki? Linia z lewej, wyznaczająca granice między płytkami a panelami nie kończy się równo z oknem - wypada w świetle okna Jak połączysz płytki z panelami - listwy na podłodze będą wyglądać strasznie... Progi będziesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 14.08.2015 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Za wyspą ustawiony będzie wąski stół. Stół były już na panelach... Okropnie boję się "zwykłych" paneli w kuchni, obawiam się ich szybkiego zniszczenia. Chodziło mi o coś takiego jak na tej kiepskiej wizualizacji (a raczej graficznej zabawie), którą załączam. W przedpokoju chcę mieć płytki, dlatego kompletnie nie widzę położenia w aneksie i salonie paneli, a w przedpokoju już płytek... Ech, widać, że nie mam kompletnie doświadczenia w tej materii Myślałam, aby panele z płytkami połączyć cienkimi listwami, progów nie planowałam Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez aduska1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 14.08.2015 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Jeżeli nie chcesz paneli w kuchni, to Twój pomysł na pas płytek się obroni. Tylko koniecznie musisz zrezygnować z listwy między płytkami i panelami - połączenie musi być delikatniejsze. Może korek? Ponieważ kuchnia będzie niewielka, zrezygnowałabym z czarnych płytek ściennych na rzecz białych, a jeśli jest to możliwe, jasnoszarych Uwielbiam biel i czerń, ale jeśli dodatki będą jednego koloru (o jakim myślisz?), wnętrze będzie, jak ja to nazywam, "plastikowe". Żeby tego uniknąć, trzeba mieszać faktury materiałów i natężenie danej barwy, tak w bazie, jak i dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 15.08.2015 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 W sumie kolorów nie mam jeszcze wybranych, póki co chcę stworzyć bezpieczną bazę, a później eksperymentować z dekoracjami Boję się paneli w kuchni i korytarzu, w rodzinnym domu były panele w przedpokoju i niezbyt dobrze to wspominam. Z tego względu u siebie chciałabym mieć płytki w miejscach szczególnie narażonych na zabrudzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.08.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Szukaj jak największych płytek nadających się do kładzenia z minimalną fugą lub bezfugowo - na pewno nie możesz tak poszatkować wąskiego przedpokoju jak pokazałaś na wizualce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 15.08.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Także widzę tam bardzo duże. I najlepiej jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aduska1212 16.08.2015 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 wizualka jest mega przykładowa - nie mogłam znależć niczego lepszego myślałam o gresie polerowanym minimalnie wpadającym w beż/szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofel 18.08.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Podpinam się pod temat, bo mam ten sam dylemat. Będę mieć kuchnię zamkniętą, białe fronty ze strukturą drewna. Blat i podłogę mam dobraną tylko prosiłabym o rzucenie okiem czy to będzie pasowac do siebie? Blat: taki jak w tym linku: http://deccoria.pl/galeria/foto,id,105030,1292827,1,kuchnia-pachnaca-swietami.htmlPodłoga: płytki drewnopodobne http://www.stnceramica.es/en/pavimento/porcelanico-esmaltado/cab5caryqxaa/detalle Niestety zdjęć wrzucać nie umiem, wiec tak pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts